Επανεξέταση σειράς Metal Slug

Για όλα τα νοσταλγικά βιντεοπαιχνίδια μπαρ, εδώ είναι μια μεταφορά για το Android, της σειράς που αδειάζει τις τσέπες της αλλαγής κατά τη νεολαία μας: το SNK Playmore παίζει με πονηρά και προτείνει ολόκληρη τη σειρά του αήττητου στρατιώτη σε 4 τίτλους του ίδια σειρά. Metal Slug 1,2,3 και X. Η τέλεια αναπαραγωγή, πιστή στον παλιό τίτλο, αλλά με κάποιες βελτιώσεις γραφικών, παρουσιάζεται αμέσως με την αρχική οθόνη, την επιλογή του είδους του παιχνιδιού και του χαρακτήρα. Ως παραλλαγή της κλασικής έκδοσης, μπορούμε να βρούμε την επιλογή: “Arcade mode”, “Mission mode” (δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη δυνατότητα επιλογής αποστολής) και μια πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία πολλαπλών παικτών, ωστόσο μπορεί να αναπαραχθεί μόνο με σύνδεση Bluetooth και όχι Σε σύνδεση. Ο τρόπος αναπαραγωγής είναι αρκετά απλός, τα πλήκτρα ελέγχου εμφανίζονται στην οθόνη, σαν ένα εικονικό χειριστήριο: στα αριστερά για την κίνηση του χαρακτήρα, στα δεξιά τα 3 πλήκτρα A, B, C για άλματα, πυροβολισμούς και ρίψεις βόμβας. το δικό σας, βρίσκεται στον τίτλο Metal Slug X, όπου κυριαρχεί ένα μείγμα από τους προηγούμενους τίτλους, ειδικά στην τρίτη έκδοση: μπορείτε να βρεθείτε στην έρημο και να αντιμετωπίσετε εχθρούς ντυμένους με ορεινή καμουφλάζ, πίνακες αφεντικών που φαίνονται και γνωστοί με κινήσεις και όπλα άλλων αφεντικών, εν συντομία, μια επιδεξιότητα από τον κατασκευαστή στην ανάμειξη των γραμμών εντολών των παλαιών παιχνιδιών και στη δημιουργία ενός ανακυκλωμένου αλλά καινούργιου.

Οδυνηρή και ενοχλητική νότα, είναι η επιλογή της SNK να διαχωρίσει τους τίτλους: ναι, κάθε έκδοση μπορεί να ληφθεί με χρέωση στο κατάστημα, αλλά μεμονωμένα. Επομένως, θα βρούμε τις 3 κλασικές εκδόσεις συν την έκδοση X που πωλούνται ξεχωριστά. Κατά τη γνώμη μου, η λάθος επιλογή, θα υπήρχε περισσότερη αγορά σε μία εφαρμογή, ίσως με ελαφρώς υψηλότερη τιμή, αλλά η οποία περιελάμβανε και τους 4 τίτλους. Ωστόσο, παραμένει ένας τίτλος που περιζήτησε πολύ τα νοσταλγικά, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα γραφικά και το στυλ πλατφόρμας της δεκαετίας του ’90, ίσως μόνο από αυτούς.

PRO

  • Πιστός στο πρωτότυπο
  • Εξαιρετικοί και απλοί έλεγχοι
  • Γοητεία της δεκαετίας του ’90

ΕΝΑΝΤΙΟΝ

  • Υψηλή τιμή
  • Οι τίτλοι πωλούνται ξεχωριστά
  • Τίποτα δεν είναι καινούργιο

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: 6/10

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Οι νοσταλγικές σειρές, πιστές στο πρωτότυπο, δεν προσθέτουν κάτι νέο στην έκδοση smartphone. Όσο ευχάριστο, οι πολλαπλοί πίνακες και οι αποστολές, κάνουν αυτή τη σειρά εγγύηση ωρών διασκέδασης χωρίς πάρα πολύ κόπο. Σίγουρα όχι μονότονο, μερικές φορές δύσκολο και απαιτητικό, δεν απαιτεί ισχυρά τερματικά και λειτουργεί ομαλά.

ΟΘΟΝΕΣ

Μπορείτε να κατεβάσετε το παιχνίδι απευθείας από το Play Store ή μέσω του σήματος μας με 3,59 €!

ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΛΥΣΗ

Σήμα-Google-Play

ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΛΥΣΗ 2

Σήμα-Google-Play

ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΛΥΣΗ 3

Σήμα-Google-Play

ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ X

Σήμα-Google-Play