Επίσημο WiFi 6E: Η Alliance παρουσιάζει νέο, γρηγορότερο πρότυπο 6 GHz

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ονομάζεται WiFi 6E: πριν από το άνοιγμα του CES 2020, η WiFi Alliance μόλις ανακοίνωσε την άφιξη ενός νέου προτύπου WiFi που έχει ληφθεί από το πρότυπο WiFi 6, αλλά με την ιδιαιτερότητα της δυνατότητας λειτουργίας στο συγκρότημα Συχνότητα 6 GHz. Το αποτέλεσμα ? Υψηλότερη απόδοση και χαμηλότερη καθυστέρηση, με κόστος μικρότερης εμβέλειας.

Η WiFi Alliance μόλις ανακοίνωσε το WiFi 6E. Και φυσικά, το πρώτο σχόλιο που μπορούμε αναμφίβολα να κάνουμε είναι ότι το όνομα του προτύπου αφήνει λίγο να είναι επιθυμητό: τα τελευταία χρόνια η WiFi Alliance είχε πράγματι διπλασιάσει τις προσπάθειές της να εναρμονίσει τα ονόματα των διαφορετικών πρότυπα, έτσι ώστε κάθε γενιά να έχει ένα σαφέστερο όνομα από τις ονομασίες τύπου 802.11a / b / g / n / ac / ax που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν.

Μιλάμε για WiFi 1, 2, 3, 4, 5, 6 εδώ και αρκετό καιρό, αλλά τώρα θα πρέπει επίσης να μιλήσουμε για το WiFi 6E. Στην υπεράσπισή του, η WiFi Alliance είχε ωστόσο έναν καλό λόγο να αποκαλέσει αυτό το νέο πρότυπο με αυτόν τον τρόπο. Το WiFi 6E είναι στην πραγματικότητα μια εξέλιξη του WiFi 6, κάτι περισσότερο από ένα πραγματικά νέο πρότυπο. Η μόνη πραγματική διαφορά του από την προηγούμενη γενιά είναι ότι το νέο πρότυπο μπορεί τώρα να χρησιμοποιεί τη ζώνη 6 GHz, εκτός από τις ζώνες 2,4 GHz και 5 GHz.

Αυτό του δίνει αυξημένη απόδοση, ειδικά όσον αφορά την απόδοση και τη μειωμένη καθυστέρηση, με κόστος μικρότερης εμβέλειας. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, η WiFi Alliance έχει ήδη υποβάλει αιτήματα στη ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ (FCC) και στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Ταχυδρομικών και Τηλεπικοινωνιακών Διοικήσεων σχεδιάζει να εναρμονίσει τη ζώνη 6 GHz στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της έτος 2020.

Αυτή η ζώνη έχει χρησιμοποιηθεί έως τώρα από συστήματα ελέγχου αμαξοστοιχίας (5915-5935 MHz στη Γαλλία), από ορισμένες δορυφορικές επικοινωνίες, καθώς και από την αστρονομία ραδιοφώνου. Η προσέγγιση που φαίνεται να αναδύεται, δεδομένης της χαμηλής ισχύος του WiFi 6E, είναι να επιδιώξει τη δημιουργία συμβίωσης στη ζώνη συχνοτήτων αντί να επιφυλάξει πλήρως τη χρήση του.

Διαβάστε επίσης: WiFi 6 – πώς θα υπερισχύσει το εξαιρετικά γρήγορο ασύρματο δίκτυο από το 2020

Χάρη στην ταχύτητα και τη χαμηλή καθυστέρηση, το WiFi 6E μπορεί να συμπληρώσει το 5G όπου δεν είναι διαθέσιμο, με ταχύτητες και καθυστέρηση που είναι κατάλληλα για εφαρμογές όπως η επαυξημένη πραγματικότητα ή η ασύρματη εικονική πραγματικότητα. Οι πρώτες συσκευές που θα επωφεληθούν από αυτό θα είναι smartphone και δρομολογητές, μερικές από τις οποίες θα κατασκευάζονται ήδη από το 2020, σύμφωνα με την κοινοπραξία.

Πηγή: WiFi Alliance