Επίσημο USB 4: η μεταφορά των 40 Gb / s του Thunderbolt 3 τελικά θα εκδημοκρατιστεί

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το νέο πρότυπο USB 4 είναι τελικά έτοιμο. Οι τελικές προδιαγραφές μόλις ανακοινώθηκαν από το USB-IF. Το πρωτόκολλο Thunderbolt 3 και η ταχύτητα των 40 Gb / s θα εκδημοκρατιστούν επιτέλους σε υπολογιστές τα επόμενα χρόνια, ενώ μόνο τα MacBooks της Apple και άλλα premium μηχανήματα είχαν το δικαίωμα μέχρι τώρα.

Το USB-IF, ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την προώθηση USB, δημοσίευσε το οριστικά χαρακτηριστικά του νέου προτύπου USB 4. Απομένει μόνο να περιμένουμε τους πρώτους υπολογιστές που θα είναι εξοπλισμένοι με αυτό και αναμένονται για το 2020. Χάρη στο Thunderbolt 3, η ταχύτητα μεταφοράς του νέου προτύπου έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με το USB 3.2.

USB 4: ταχύτητα 40 Gb / s χάρη στο Thunderbolt 3, 8K, οι προδιαγραφές είναι επίσημες

ο Thunderbolt 3 είναι ένα πρωτόκολλο Intel γνωστό στους χρήστες των προϊόντων της Apple. Σύντομα θα βρεθεί σε όλο και περισσότερους υπολογιστές, όπως είναι τώρα στην καρδιά του USB 4. Οι κατασκευαστές δεν υποχρεούνται πλέον να πληρώνουν τέλη άδειας στην Intel, ένας περιορισμός που μείωσε το πρωτόκολλο σε μια χούφτα. premium συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των MacBooks. Οι επωνυμίες θα μπορούν πλέον να την ενσωματώνουν στους υπολογιστές τους χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν ακριβά δικαιώματα που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην τιμή των προϊόντων.

Με το Thunderbolt 3, Το USB 4 προσφέρει ταχύτητα έως 40 Gbps. Όσον αφορά τις χρησιμοποιούμενες συνδέσεις, το πρωτόκολλο δεν μπορεί να διαχωριστεί από το USB-C. Επομένως, οι κατασκευαστές δεν θα έχουν πλέον την επιλογή μεταξύ του τελευταίου και του USB Type-A εάν επιθυμούν να στραφούν στο νέο πρότυπο. Τα νέα καλώδια USB 4 θα είναι επομένως όλα σε μορφή USB-C και θα μπορούν να μεταφέρουν διάφορους τύπους δεδομένων εκτός από τα σήματα οθόνης ορισμού 8Κ σε συμβατές οθόνες.

Το USB 4 είναι επίσης συμβατό με την παροχή ισχύος και επιτρέπει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ισχύος έως 100 W για επαναφόρτιση των συσκευών σας. Το πρότυπο είναι επίσης συμβατό με USB 3.2 και USB 2.0. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη χρήση των παλαιών καλωδίων και των συσκευών USB προηγούμενης γενιάς. Τέλος, σε αντίθεση με την αρχικά προγραμματισμένη περίοδο, η έγκαιρη δημοσίευση των προδιαγραφών μας επιτρέπει να ελπίζουμε για τις πρώτες συσκευές USB 4 για το 2020. Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο των κατασκευαστών.