Επίσημο Realme 5 και 5 Pro: 4 αισθητήρες φωτογραφιών και μπαταρία 5000 mAh για λιγότερο από 300 €

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 24 Φεβρουαρίου 2020 στις 15 ώρες 03 λεπτά

Τα Realme 5 και 5 Pro μόλις επισημοποιήθηκαν από τον κινέζικο κατασκευαστή. Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με έναν τετραπλό αισθητήρα φωτογραφιών, συμπεριλαμβανομένου ενός αισθητήρα Sony IMX586 48 megapixel για το Realme 5 Pro. Το βασικό μοντέλο έχει επίσης πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας άνετης μπαταρίας 5000mAh.

Αργά αλλά σίγουρα, το Realme συνεχίζει να μπαίνει στη σκιά των Xiaomi και Huawei / Honor στο τμήμα smartphone μεσαίας κατηγορίας. Η μάρκα μόλις επισημοποίησε το Realme 5 και 5 Pro στην Ινδία, δύο smartphone που ήδη διαδέχονται το Realme 3 και το Realme 3 Pro που κυκλοφόρησαν στη Γαλλία τον περασμένο Ιούνιο στην τιμή των 199 €. Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τέσσερις αισθητήρες φωτογραφιών στο πίσω μέρος και θα προσφέρονται τιμές ακόμα χαμηλές.

Realme 5 και 5 Pro: τα χαρακτηριστικά

Το Realme 5 Pro είναι λογικά το πιο ισχυρό μοντέλο. Είναι εξοπλισμένο με α Snapdragon 712 SoC μεσαίου εύρους που υποστηρίζεται από μνήμη RAM 4 ή 8 GB με χωρητικότητα αποθήκευσης έως 256 GB. Η οθόνη IPS LCD της είναι διαγώνια 6,3 ίντσες σε ανάλυση Full HD +. Η μάρκα κατέληξε επίσης να διορθώσει ορισμένα από τα ελαττώματα του Realme 3 Pro που παρατηρήσαμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας. Σε αντίθεση με το τελευταίο, το Realme 5 Pro διαθέτει θύρα USB-C.

Το τεχνικό φύλλο επιτρέπει επίσης την πρόβλεψη βελτιώσεων σχετικά με την κάμερα. Συνεπώς, πηγαίνουμε από έναν διπλό αισθητήρα 16 + 5 MP σε έναν τετραπλό αισθητήρα που περιλαμβάνει μια μονάδα 48 Megapixel Sony IMX586. Οι άλλοι τρεις αισθητήρες είναι μονάδες 8 megapixel (εξαιρετικά ευρεία γωνία) και 2 MP + 2 MP (βάθος + μακροεντολή). Στο μπροστινό μέρος, υπάρχει ένας αισθητήρας 16 MP για selfies. Συνεπώς, περιμένουμε ακόμη την επίσημη έκδοση του smartphone Realme με αισθητήρα 64 MP. Το κερασάκι στην τούρτα, το Realme 5 Pro προσφέρει μια υποδοχή, μια θύρα micro SD, αλλά και γρήγορη φόρτιση VOOC 3.0.

Όσο για το Realme 5, τα χαρακτηριστικά είναι πιο μέτρια, αλλά εξακολουθούν να είναι ενδιαφέροντα. Είναι εξοπλισμένο με μια επιβλητική οθόνη IPS 6,5 ιντσών HD +, a SoC Snapdragon 665 υποστηρίζεται από μνήμη RAM 3 ή 4 GB και διαθέτει επίσης τετραπλό αισθητήρα φωτογραφιών με μονάδες 12 + 8 + 2 x 2 megapixel. Στο μπροστινό μέρος, υπάρχει ένας αισθητήρας 13 megapixel. Είναι επίσης εξοπλισμένο μια μεγάλη μπαταρία 5000 mAh.

Realme 5 και 5 Pro: τιμή και διαθεσιμότητα

Τα Realme 5 και 5 Pro ανακοινώνονται προς το παρόν για την ινδική αγορά. Θα είναι διαθέσιμες από τις 4 Σεπτεμβρίου. Οι τιμές δεν έχουν καθοριστεί, αλλά η μάρκα είπε στο The Verge ότι θα προσφέρονται αντίστοιχα σε τιμές περίπου 140 $ και 200 ​​$.

Realme 5
Realme 5 Pro
Realme 5 Pro