Επίσημος Samsung Galaxy A01: αισθητήρας διπλής φωτογραφίας, μεγάλη μπαταρία και χαμηλή τιμή

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Samsung επισημοποίησε σήμερα ένα νέο smartphone entry-level: το Galaxy A01. Αυτό το κινητό παίρνει τη θέση του Galaxy A10e, αλλά επωφελείται από έναν διπλό αισθητήρα φωτογραφιών που θυμίζει αυτόν του Galaxy A10s από τον οποίο είναι επίσης έντονα εμπνευσμένο.

Χωρίς προειδοποίηση ή εκστρατεία πειράγματος, η Samsung παρουσίασε το Galaxy A01, ένα smartphone χαμηλού κόστους στην ίδια πτυχή με το Galaxy A10, που κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους περίπου 110 ευρώ, A10e και A10s. Μια επίσημη έκδοση χωρίς δελτίο τύπου, παρουσίαση ή τιμή πώλησης. Θα είναι σίγουρα απαραίτητο να περιμένουμε τις τοπικές θυγατρικές της εταιρείας να αναλάβουν το θέμα για να μάθουν περισσότερα σχετικά με αυτό το τηλέφωνο. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τιμή θα είναι πολύ, πολύ ελκυστική.

Διαβάστε επίσης: Η Samsung παρουσιάζει τα Galaxy A51 και A71: ημερομηνία κυκλοφορίας, τεχνικό φύλλο και τιμή

Το τεχνικό φύλλο του Galaxy A01 καθώς και η εργονομία του χρησιμοποιούν τους κωδικούς του επιπέδου εισόδου στη Samsung. Ας ξεκινήσουμε κάνοντας μια περιήγηση στον ιδιοκτήτη. Το κέλυφος είναι πολυανθρακικό με μάσκα ηχείου στην κάτω αριστερή γωνία. Δεν υπάρχει προφανής βιομετρικός αισθητήρας (αν και η κάμερα web θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αναγνώριση προσώπου). Η οθόνη έχει μέγεθος 5,7 ίντσες, σε μορφή 19,5 / 9ης. Υπάρχει μια εγκοπή και ένα ευρύ περίγραμμα στο πάνω και κάτω μέρος, αντίστοιχα. Στο πίσω μέρος, θα βρείτε ένα μπλοκ φωτογραφιών με δύο αισθητήρες και ένα φλας.

Ας προχωρήσουμε στο τεχνικό φύλλο. Το Galaxy A01 επωφελείται από μια οθόνη HD +. Με διαγώνιο 5,7 ίντσες, η ανάλυση φτάνει λοιπόν στα 301 pixel ανά ίντσα. Η φύση της πλάκας δεν προσδιορίζεται. Η οθόνη του Galaxy A10e είναι TFT. Η οθόνη των Galaxy A10s είναι IPS. Μία από αυτές τις δύο επιλογές είναι σίγουρα η σωστή. Το chipset που είναι ενσωματωμένο σε αυτό το smartphone είναι ένας οκταπυρήνας με δύο ομάδες Cortex-A55, το πρώτο στα 1,95 GHz και το δεύτερο στα 1,45 GHz. Θα μπορούσε να είναι είτε Exynos εάν το κινητό έχει σχεδιαστεί από τη Samsung, ή Helio P από το MediaTek, εάν αναπτύχθηκε στο Wingtech.

RAM 2 GB, αποθήκευση 16 GB, μπαταρία 3000 mAh

Όποια και αν είναι η ταυτότητά του, το στοιχείο σχετίζεται 2 GB μνήμης RAM και 16 GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης, η οποία μπορεί να συσχετιστεί με κάρτα microSDXC (έως 512 GB επιπλέον). Η μπαταρία προσφέρει χωρητικότητα 3000 mAh, όπως αυτή του Galaxy A10e. Δεν είναι συμβατό με γρήγορη φόρτιση. Από την πλευρά της φωτογραφίας, ο διπλός αισθητήρας αποτελείται από ένα πρώτο στοιχείο 13 megapixel που τραβά τις φωτογραφίες και ένα δεύτερο στοιχείο 2 megapixel που το υποστηρίζει. Το σετ ταινιών στα 1080p στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Αυτός είναι ο ίδιος εξοπλισμός με τα Galaxy A10s. Στην εγκοπή είναι μια κάμερα 5 megapixel που κληρονομείται από το Galaxy A10e.

Το Galaxy A01 είναι συμβατό με δύο κάρτες SIM, WiFi, Bluetooth και ραδιόφωνο FM. Η έκδοση του Android δεν έχει καθοριστεί. Έχει πάχος 8,34 mm. Διατίθεται σε τρία χρώματα: μαύρο, μπλε και κόκκινο. Απομένει να δούμε πού θα προσφερθεί. Ενώ η Ασία, ειδικά η Ινδία, σίγουρα θα καλυφθεί, η Ευρώπη μπορεί να μην είναι προγραμματισμένη. Το Galaxy A10 κυκλοφορεί εκεί, αλλά όχι οι δύο πιο πρόσφατες εκδόσεις του, το Galaxy A10e και το Galaxy A10s.