Επίσημη τηλεόραση OnePlus: Android TV, οθόνη 4K QLED 55 ιντσών, από 900 €

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η τηλεόραση OnePlus επισημοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της μάρκας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου. Η τηλεόραση είναι εξοπλισμένη με οθόνη 4K QLED 55 ιντσών, λειτουργεί με τροποποιημένη έκδοση του Android TV με σάλτσα OxygenOS. Η τηλεόραση βασίζεται σε δυνατότητες όπως εξαιρετική ποιότητα ήχου χάρη στην ενσωματωμένη μπάρα ήχου ικανή να προσφέρει καθαρό ήχο με ισχύ 50W.

Μετά από αρκετές εβδομάδες κερδοσκοπίας, η τηλεόραση OnePlus έγινε επίσημη. Η πρώτη εισβολή του OnePlus στην αγορά της τηλεόρασης είναι αξιοσημείωτη. Η συσκευή διαθέτει Οθόνη 55 ιντσών σε ανάλυση 4K. Η Oneplus ισχυρίζεται ότι έχει τροποποιήσει τον πίνακα QLED για να πάρει την καλύτερη απόδοση από αυτό, συμπεριλαμβανομένων ιδιαίτερα ζωηρών και ζωντανών χρωμάτων. Η τηλεόραση OnePlus, η πρώτη εικόνα της οποίας διέρρευσε χθες, έχει «κομψή μινιμαλιστική σχεδίαση» με οθόνη «σχεδόν χωρίς περίγραμμα».

OnePus TV: Το OnePlus παρουσιάζει την πρώτη έξυπνη τηλεόραση

Όπως ήταν αναμενόμενο, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της τηλεόρασης OnePlus είναι η ενσωματωμένη μπάρα ήχου. Διαθέτει ένα σύστημα με οκτώ ηχεία, συμπεριλαμβανομένων δύο γούφερ για παροχή συναρπαστικός ήχος χάρη στο Dolby Atmos. Η ισχύς που παρέχεται είναι 50W, όλα με ” σουρεαλιστικό φαινόμενο ” Η μπάρα ήχου διαθέτει συρόμενο σύστημα συγκρίσιμο με την αναδυόμενη κάμερα smartphone. Με άλλα λόγια, ξετυλίγεται στο κάτω μέρος της τηλεόρασης και μπαίνει πίσω όταν δεν χρησιμοποιείται.

Θα υπάρχουν δύο εκδόσεις της τηλεόρασης: Η OnePlus TV Q1 Pro εξοπλισμένο με μπάρα ήχου και OnePlus TV Q1 πρότυπο που δεν το κάνει. Η τηλεόραση είναι συμβατή με τις τεχνολογίες Quantum Dot Color, Dolby Vision και HDR10 +. Είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα εξατομικευμένο τσιπ εμπλουτισμένο με τεχνητή νοημοσύνη, με συγκεκριμένους αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας.

Μειώστε το όριο μεταξύ τηλεόρασης και smartphone

Η τηλεόραση OnePlus εκτελείται σε Android TV με μια διεπαφή εμπνευσμένη από το Oxygen OS. Η τηλεόραση είναι συμβατή με τον Βοηθό Google, το Google Cast, αλλά και με το Amazon Alexa. Δύο δυνατότητες έχουν επίσης επισημανθεί σε επίπεδο λογισμικού: Παιχνίδι οξυγόνου και OnePlus Connect. Το πρώτο είναι μια πλατφόρμα περιεχομένου κατ ‘απαίτηση, ένα είδος εκτοξευτή που συγκεντρώνει περιεχόμενο από διαφορετικές υπηρεσίες ροής, συμπεριλαμβανομένου του YouTube σε ένα μέρος. Το Netflix δεν είναι ένα από αυτά επί του παρόντος, αλλά η μάρκα υπόσχεται ότι θα είναι σύντομα διαθέσιμη.

Τέλος, το OnePlus Connect είναι μια δυνατότητα που δημιουργεί μια γέφυρα μεταξύ της τηλεόρασης και του smartphone σας. Το επιτρέπει ελέγξτε άμεσα την τηλεόραση OnePlus από το smartphone με χαμηλό λανθάνοντα χρόνο χρησιμοποιώντας την οθόνη του τηλεφώνου ως επιφάνεια αφής. Μπορείτε να εκτελέσετε όλες τις κινήσεις πλοήγησης από το smartphone, καθώς και να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιό του για να κάνετε εγγραφές.

Τηλεόραση OnePlus: διαθεσιμότητα και τιμή

Το OnePLus TV θα είναι διαθέσιμο αρχικά στην Ινδία. Διατίθεται σε Rs 69.900 και Rs 99.900, αντίστοιχα για την έκδοση Q1 και Q1 Pro. Κάνοντας μια ακαθάριστη μετατροπή, αυτό αντιστοιχεί σε τιμή 900 και 1300 €. Θα μάθουμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες σχετικά με τη διαθεσιμότητα στην Ευρώπη.