Εξάρτηση: οι νέοι Γάλλοι περνούν 4 ώρες την ημέρα στο smartphone τους

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 23 Ιανουαρίου 2020 στις 11 ώρες 21 λεπτά

Οι νέοι Γάλλοι περνούν 4 ώρες την ημέρα στα smartphone τους. Αυτό προτείνει μια μελέτη της αμερικανικής εταιρείας App Annie. Τα κοινωνικά δίκτυα και η ροή, ειδικά με το Youtube και το Netflix, είναι οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες, καθώς καταλαμβάνουν μόνο το 70% του χρόνου των χρηστών.

Συντελεστές: Pixabay

Δεν αποτελεί έκπληξη, ναι οι νέοι Γάλλοι ξοδεύουν όλο και περισσότερο χρόνο στα smartphone τους. Ακριβώς, θα περνούσαν περισσότερο από 4 ώρες την ημέρα εκεί, όπως αποκαλύπτεται από μια μελέτη της αμερικανικής εταιρείας App Annie, στην οποία οφείλουμε συγκεκριμένα την κατάταξη των πιο δημοφιλών εφαρμογών της δεκαετίας. Οι ενήλικες περνούν σχεδόν 2,3 ώρες εκεί, αύξηση 27% σε σύγκριση με το 2017 (1,8 ώρες).

Αυτή η αύξηση εξηγείται από τη μία από τη συνεχή επιτυχία των κοινωνικών δικτύων με τους νέους, οι οποίοι συνεχίζουν επίσης να έχουν νέες προτάσεις όπως το TikTok, για παράδειγμα, την εφαρμογή με ένα δισεκατομμύριο λήψεις στο Play Store. Η ροή κατέχει επίσης μια σημαντική θέση, ιδίως με το Youtube και το Netflix. Από αυτές τις 4 ώρες, η ροή καταλάμβανε 21% το 2019.

Μεταξύ των άλλων μορφών που παρουσίασε η App Annie, βλέπουμε ότι η γενιά Z, δηλαδή τα παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2012, είναι και πάλι αναπάντεχα η πιο συνδεδεμένη και πιο εξοπλισμένη γενιά. Στην πραγματικότητα, το 98% των παιδιών Generation Z κατέχουν smartphone. 25 εφαρμογές μοιράζονται το κέικ, προφανώς μεταξύ των πιο δημοφιλών αυτή τη στιγμή, όπως Facebook, WhatsApp, TikTok, Instagram, Youtube ή Snapchat, για να μην αναφέρουμε το Twitter.

Διαβάστε επίσης: Smartphone – ένας στους τέσσερις νέους δείχνει σημάδια εθισμού

Το WhatsApp και το Netflix παραμένουν βασιλιάδες στη Γαλλία

Παράλληλα με αυτήν τη μελέτη, η App Annie παρουσίασε επίσης το Top 10 2019 από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στη Γαλλία. Ένα βάθρο που παραμένει αμετάβλητο σε σύγκριση με το 2018. ” Η κατάταξη δεν κινείται επειδή η αγορά εφαρμογών έχει φτάσει σε ωριμότητα και οι μεγαλύτεροι παίκτες είναι σε θέση να εφαρμόσουν στρατηγικές που αφήνουν λίγο χώρο για άλλους », εξηγεί στις στήλες της εφημερίδας Le Parisien Thierry Guiot, διευθυντής της App Annie για τη νότια Ευρώπη.

Το WhatsApp κατέχει λοιπόν την πρώτη θέση, με τον υψηλότερο αριθμό λήψεων στο Play Store και στο App Store, και τους πιο ενεργούς μηνιαίους χρήστες. Ακολουθεί ακριβώς πίσω από μια άλλη ιδιοκτησία του Facebook, δηλαδή το Messenger. Το Netflix έρχεται στην τρίτη θέση. ” Η Γαλλία έχει μια ιδιαίτερη όρεξη για κατανάλωση βίντεο, ιδίως σε επανάληψη », καθορίζει τον διαχειριστή. Στη συνέχεια βρίσκουμε τα Snapchat, Instagram, Vinted, Waze, Facebook, Spotify και Tiktok στο τέλος της κατάταξης.

Πηγή: App Annie

Πίστωση: App Annie