Ενότητες ραντάρ: το CNIL ανησυχεί πολύ, το κράτος διαχειρίζεται άσχημα τα προσωπικά δεδομένα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το CNIL δείχνει τα ραντάρ ενότητας και τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται. Σύμφωνα με το ίδρυμα, το κράτος και το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να επανεξετάσουν το συντομότερο δυνατό την προστασία και τις μεθόδους διατήρησης των πληροφοριών που λαμβάνονται από αυτά τα ραντάρ. Το Place Beauvau έχει τρεις μήνες για να συμμορφωθεί ή να αντιμετωπίσει κυρώσεις.

Συντελεστές: Wikimedia

Πιθανότατα έχετε ήδη περάσει αυτά τα συγκεκριμένα ραντάρ σε γαλλικούς δρόμους. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ραντάρ που αναβοσβήνουν ταχύπλοα οχήματα καθώς περνούν, τα ραντάρ διατομής υπολογίζουν τη μέση ταχύτητα των αυτοκινήτων πάνω από αρκετά μέτρα (οι συσκευές είναι εγκατεστημένες στην αρχή και την έξοδο της ζώνης ελέγχου).

Για να μπορέσουμε να αναλύσουμε ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό οχημάτων, τα ραντάρ διατομής είναι εξοπλισμένα με ένα αυτόματο σύστημα ανάγνωσης πινακίδων που ονομάζεται LAPI. Χάρη σε αυτό, τα ραντάρ τμημάτων διαβάζουν τις πινακίδες, βγάζουν φωτογραφίες του οχήματος και του οδηγού και καταγράφουν την ώρα του περάσματος. Σε περίπτωση παράβασης, τα δεδομένα και οι φωτογραφίες που αφορούν το ελαττωματικό όχημα αποστέλλονται απευθείας στην Rennes, στο Εθνικό Κέντρο Επεξεργασίας Αυτοματοποιημένου Ελέγχου.

Διαβάστε επίσης: Τηλέφωνο κατά την οδήγηση – αυτό το αλάθητο ραντάρ μπορεί αργά ή γρήγορα να προσγειωθεί στη Γαλλία

Οι κάμερες ταχύτητας συλλέγουν δεδομένα από όλους

Εκτός από αυτό στην πραγματικότητα, Τα ραντάρ ενότητας δεν κάνουν διάκριση μεταξύ καλών και κακών προγραμμάτων οδήγησης. Συλλέγουν δεδομένα από όλα τα οχήματα που διέρχονται από την περιοχή ελέγχου. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι αυτά τα προσωπικά δεδομένα, όπως φωτογραφίες, προστατεύονται από τη νομοθεσία ” τεχνολογία πληροφοριών και ελευθερίες ». Νομοθεσία που δεν τηρείται από το Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με το CNIL.

Δύο προβλήματα πρέπει να σημειωθούν για το CNIL:

  • Η περίοδος διατήρησης των πληροφοριών που συλλέγονται είναι πολύ μεγάλη. Οι αριθμοί πινακίδων κυκλοφορίας αποθηκεύονται για 13 μήνες, επομένως οι πινακίδες με χαρακτήρες που λείπουν μπορούν να διατηρηθούν για σχεδόν 4 χρόνια! Ωστόσο, σύμφωνα με τη νόμιμη προθεσμία, οι πινακίδες πρέπει να διαγραφούν από τις βάσεις δεδομένων μετά από 24 ώρες, εάν δεν έχει διαπραχθεί παράβαση.
  • Η ασφάλεια των υπολογιστών είναι πολύ αδύναμη. Το CNIL σημειώνει ” έλλειψη ευρωστίας των κωδικών πρόσβασης, μη ικανοποιητική ιχνηλασιμότητα των προσβάσεων και ανεπαρκής διαχείριση των δικαιωμάτων πρόσβασης στην εφαρμογή σε επίπεδο παρόχων υπηρεσιών του υπουργείου ».

Η απόφαση του CNIL δεν είναι σε καμία περίπτωση κύρωση αλλά διαταγή, μια προειδοποίηση για το κράτος να κάνει αλλαγές που θεωρούνται περισσότερο από απαραίτητες. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει τρεις μήνες για να διορθώσει την κατάσταση. Εάν δεν γίνει τίποτα, και μόνο στο τέλος αυτής της περιόδου, το CNIL μπορεί να εξετάσει οικονομικές κυρώσεις. Ως υπενθύμιση, η κυβέρνηση σκοπεύει να εξοπλίσει αυτόματα ραντάρ με τεχνητή νοημοσύνη πριν αποφύγει σφάλματα αναγνώρισης.