Ενημερώσεις Χαρτών Google: οι φωνητικές οδηγίες γίνονται πιο ακριβείς για τους πεζούς

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 11 Οκτωβρίου 2019 στις 14 ώρες και 44 λεπτά

Οι Χάρτες Google λαμβάνουν μια νέα ενημέρωση που εστιάζει στη βελτίωση των φωνητικών οδηγιών για όλους τους πεζούς και ειδικά για άτομα με προβλήματα όρασης. Η εφαρμογή τους βοηθά τώρα να φτάσουν στον προορισμό τους πιο εύκολα υπενθυμίζοντας συνεχώς τη σωστή κατεύθυνση, πόσο μακριά στην επόμενη στροφή ή ακόμα και ειδοποιώντας τους όταν πλησιάζουν μια διασταύρωση για μεγαλύτερη επαγρύπνηση.

Τον περασμένο μήνα, ο ιστότοπος XDA Developers εντόπισε γραμμές κώδικα στους Χάρτες Google που διαφημίζουν καλύτερες προφορικές οδηγίες για τους πεζούς. Η Google μόλις επισημοποίησε τη λειτουργία που δεν είναι μόνο χρήσιμη όλοι οι πεζοί, αλλά επιτρέπει άτομα με προβλήματα όρασης να περπατούν με περισσότερη άνεση και αυτοπεποίθηση. Οι πιο λεπτομερείς φωνητικές οδηγίες τους ενημερώνουν πότε να στρίψουν, τους προειδοποιούν όταν πλησιάζουν σε ένα σταυροδρόμι, ώστε να μπορούν να είναι πιο προσεκτικοί. Εάν ο χρήστης αναχωρήσει κατά λάθος από τη διαδρομή του, ανακατευθύνεται συστηματικά στη σωστή κατεύθυνση.

Οι Χάρτες Google προσφέρουν τώρα πιο ακριβείς φωνητικές οδηγίες

Όπως εξηγεί η Google σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του, αυτή η νέα λειτουργία των Χαρτών Google είναι πολύ πρακτική για τυφλούς ή άτομα με προβλήματα όρασης. Τώρα μπορούν να περπατούν στους δρόμους με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Όλοι οι πεζοί μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν για καλύτερη εμπειρία, αποφεύγοντας ιδιαίτερα να συμβουλεύεστε τακτικά την οθόνη από το smartphone τους.

Αυτή είναι η δεύτερη δυνατότητα που προορίζεται για πεζούς φέτος μετά την άφιξη πριν από λίγους μήνες πλοήγησης επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία επιτρέπει την τοποθέτηση οδηγιών απευθείας στο περιβάλλον σας χρησιμοποιώντας την κάμερα του smartphone σας. Όσον αφορά τις νέες φωνητικές οδηγίες, είναι διαθέσιμες από σήμερα στις εκδόσεις Android και iOS των Χαρτών Google, αλλά μόνο στα Αγγλικά και στα Ιαπωνικά. Η επιλογή μπορεί να ενεργοποιηθεί στις ρυθμίσεις πλοήγησης. Η Google καθορίζει ότι η υποστήριξη για άλλες γλώσσες θα φτάσει πολύ γρήγορα.