Ενδέχεται σύντομα να απαιτηθεί το Netflix και το Spotify για τη μετάδοση ειδοποιήσεων και μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ενδέχεται να απαιτείται το Netflix και το Spotify για την αναμετάδοση μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης και άλλων δημόσιων ειδοποιήσεων. Το ερώτημα προκύπτει σε κάθε περίπτωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ οι συνήθειες του πληθυσμού αλλάζουν με την εμφάνιση πολλών διαδικτυακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών ροής.

Συντελεστές: Pixabay + Phonandroid

Οι γερουσιαστές των ΗΠΑ συζητούν επί του παρόντος εάν θα αναγκάσει το Netflix και το Spotify να μεταδώσει ειδοποιήσεις, μηνύματα έκτακτης ανάγκης και επικείμενα μηνύματα κινδύνου – τα μηνύματα που μεταδίδονταν κυρίως στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και πιο πρόσφατα στα τηλέφωνα. Μια ψευδή προειδοποίηση πυραύλων στο αρχιπέλαγος της Χαβάης είχε στην πραγματικότητα επισημάνει τις αδυναμίες του ισχύοντος συστήματος: Όταν ενεργοποιήθηκε μια ειδοποίηση πυραύλων στη Χαβάη το χρόνο Τέλος, μερικοί άνθρωποι δεν πήραν ποτέ το μήνυμα στα τηλέφωνά τους, ενώ άλλοι το έχαναν στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Παρόλο που ήταν ένας ψευδής συναγερμός, αυτή η πύραυλη ειδοποίηση αποκάλυψε πραγματικές αδυναμίες στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι λαμβάνουν ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης, εξηγήστε τους γερουσιαστές Brian Schatz και John Thune.

Netflix, Spotify… τι γίνεται εάν οι πλατφόρμες ροής αναμεταδίδουν μηνύματα έκτακτης ανάγκης;

Τώρα, σημειώνουν οι γερουσιαστές, “Αυτές οι ειδοποιήσεις μπορούν να σώσουν ζωές, οπότε πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να λειτουργήσουμε”. Προτείνουν ιδίως να καταστήσουν υποχρεωτικές τις ομοσπονδιακές ειδοποιήσεις στο τηλέφωνο (κάτι που δεν συμβαίνει πάντα στις Ηνωμένες Πολιτείες), να αναγκάσουν τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς (τηλεόραση, ραδιόφωνο) να επαναλάβουν τις ειδοποιήσεις, και ιδίως να εξερευνήσουν ο δημιουργία συστήματος για τη μετάδοση ειδοποιήσεων έκτακτης ανάγκης σε διαδικτυακές υπηρεσίες ροής ήχου και βίντεο, όπως το Netflix και το Spotify. Οι προτάσεις τους περιλαμβάνονται σε έναν νόμο, τον νόμο READI, ο οποίος έχει κάθε πιθανότητα να εγκριθεί. Ωστόσο, οι υπηρεσίες ροής δεν θα είναι οι πρώτες διαδικτυακές πλατφόρμες που θα μεταδίδουν μηνύματα έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης: Το Netflix παρουσιάζει τις 10 κορυφαίες ταινίες και σειρές που παρακολουθούνται περισσότερο στον κατάλογο

Το Facebook, για παράδειγμα, έχει εφαρμόσει μια σειρά λειτουργιών για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για κίνδυνο και να ενημερώσει τα αγαπημένα σας πρόσωπα ότι είστε ασφαλείς. Προς το παρόν, στη Γαλλία, δεν υπάρχει ζήτημα αναμετάδοσης μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης στο Spotify και το Netflix. Αλλά η ιδέα θα μπορούσε να κερδίσει έδαφος σύμφωνα με το αμερικανικό παράδειγμα – ειδικά εάν στο μεταξύ οι πλατφόρμες αναπτύξουν τα τεχνικά μέσα που είναι απαραίτητα για τη σύνδεση με την εθνική υποδομή που μεταδίδει τέτοιου είδους ειδοποιήσεις. Πιστεύετε ότι θα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη στη Γαλλία τον χρόνο που αφιερώνεται σε πλατφόρμες ροής και να μεταδίδουμε τις ειδοποιήσεις εκεί; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: blog του γερουσιαστή Brian Schatz