Ελάττωμα ασφαλείας: Το iOS 13 θα μοιραζόταν τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας με αγνώστους

Phonandroid : actu Android et High-tech

Εάν ορισμένοι χρήστες reddit πιστεύεται, το iOS 13 φέρεται να μοιράζεται τυχαία τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας. Η Apple αναγνώρισε γρήγορα τη σοβαρότητα του προβλήματος και υποσχέθηκε να απαντήσει με την ενημέρωση του iOS.

Το iOS 13 της Apple κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες. Ενώ οι χρήστες αναγνωρίζουν τις πολλές βελτιώσεις του, συμπεριλαμβανομένης της σκοτεινής λειτουργίας του, ορισμένοι χρήστες του Reddit έχουν επίσης δει ένα σημαντικό ελάττωμα ασφαλείας. Αναφέρθηκαν από τον Thanamite και δημιουργήθηκε byeric, εμφανίζονται προβλήματα όταν ένας χρήστης προσθέτει μια πιστωτική κάρτα στον λογαριασμό του.

Κατά την προσθήκη στοιχείων πιστωτικής κάρτας, Οι χρήστες ανακάλυψαν ότι οι πληροφορίες που αποθηκεύτηκαν στο προφίλ τους δεν ήταν δικές τους, αλλά αυτά ενός ξένου. Οι λεπτομέρειες περιλαμβάνουν το όνομα του ξένου, τη διεύθυνση χρέωσης και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του αριθμού της πιστωτικής κάρτας, θέτοντάς τα σε σοβαρό κίνδυνο.

Η Apple αναγνώρισε γρήγορα τη σοβαρότητα του προβλήματος και υποσχέθηκε να απαντήσει σε μια επερχόμενη ενημέρωση.

Αφού ανακάλυψε αυτό το ελάττωμα, ο χρήστης που δημιούργησε οeric ήρθε σε επαφή με την Apple, η οποία αναγνώρισε γρήγορα τη σοβαρότητα του προβλήματος. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν έχει ενσωματωθεί μια επιδιόρθωση στην έκδοση 13.1 του iOS που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ώρες. Αν ο γίγαντας του Cupertino έχει υποσχεθεί να αντιδράσει γρήγορα σε αυτό το πρόβλημα, το πρόβλημα φαίνεται πολύ πρόσφατο για να επιλυθεί στην έκδοση 13.1 του iOS. Αλλά ποιος ξέρει; Ως υπενθύμιση, η κυκλοφορία αυτής της έκδοσης έχει προωθηθεί για μια εβδομάδα, ακριβώς για την αντιμετώπιση πολλών αναφορών σφαλμάτων σχετικά με την αρχική έκδοση του iOS 13.

Θα είμαστε σίγουροι ότι θα σας ενημερώνουμε σχετικά με την ενσωμάτωση της ενημέρωσης κώδικα στο iOS 13.1 μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Εν πάση περιπτώσει, και ενώ περιμένετε επιβεβαίωση από την Apple, μην διστάσετε να ενημερώσετε επιλέγοντας τις επιλογές Ρυθμίσεις > Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού.

Διαβάστε επίσης: iOS 13, εδώ είναι η λίστα των συμβατών iPhone