Εκτός σχεδίου περιαγωγής: οι ερευνητές έβαλαν κάρτες SIM σε αετούς και τις κατέστρεψε

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η περιαγωγή μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιους λογαριασμούς χωρίς δέσμες: αυτό έχουν μάθει Ρώσοι ερευνητές εις βάρος τους. Είχαν εγκαταστήσει σήματα GPS με κάρτες SIM σε εκατοντάδες αετούς που έκαναν μια απρόσμενη μετανάστευση στο Ιράν, γεγονός που ανάγκασε τους ερευνητές να πάρουν πίστωση και να ξεκινήσουν μια εκστρατεία crowdfunding. Επειδή το τεράστιο πακέτο τους είναι επίσης πηγή συναρπαστικών ανακαλύψεων.

Η επιστημονική μέθοδος συνίσταται στην εκκίνηση από αξιώματα που πρέπει να επιβεβαιωθούν με πειράματα. Και μερικές φορές μπορείτε να το κάνετε λάθος, και αυτά τα λάθη καταλήγουν να κοστίζουν πολλά χρήματα. Και αυτό ακριβώς είναι το είδος της ατυχίας που έπληξε μια ομάδα Ρώσων ερευνητών. Μελετούν τη μετανάστευση των αετών της στέπας, ενός απειλούμενου είδους. Φυσικά τους εφοδιάστηκαν με σήματα GPS ικανά να στέλνουν τακτικά SMS σε ερευνητές.

Αυτοί οι ερευνητές θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί δύο φορές πριν τοποθετήσουν σήματα GPS με κάρτες SIM σε αετούς …

Το πρόβλημα είναι ότι σύμφωνα με τη βασική τους υπόθεση “Οι νέοι αετοί σε πτήση πριν από τη μετανάστευση έπρεπε να περάσουν από το Kzhakstan ή τη Ρωσία όπου [leurs balises] θα μπορούσαν να στείλουν τα SMS τους με χαμηλότερο κόστος », εξηγήστε τους ερευνητές. Εκτός από το ότι δεν πήγε καθόλου όπως είχε προγραμματιστεί: “Αρκετοί αετοί έχουν σκοτεινιάσει πολύ πιο νότια”. Οι ερευνητές κατέληξαν στο να στέλνουν μηνύματα κειμένου από το Ιράν, το Πακιστάν και την Ινδία, ακόμη και την Υεμένη και την Ερυθραία – με πολύ υψηλότερο ρυθμό.

Αποτέλεσμα? Οι ερευνητές έκρηξαν το φάκελο που είχαν στη διάθεσή τους για την έρευνά τους και βρέθηκαν να πάρουν δάνειο: “Μας κατέστρεψαν πραγματικά, έπρεπε να πάρουμε ένα δάνειο για να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τους δείκτες” … και επομένως να αφήσουμε να βγουν έξω από τη συσκευασία. Ωστόσο, η ιστορία τελείωσε καλά για αυτούς. Πρώτον, ο πάροχός τους, η MegaFon, αποφάσισε να τους αποζημιώσει για το επιπλέον πακέτο περιαγωγής τους, και έκοψε ένα εξατομικευμένο πακέτο για να συνεχίσει τις παρατηρήσεις του.

Διαβάστε επίσης: Σύγκριση προγράμματος για κινητά 2019 – επιλέξτε μια φτηνή συνδρομή ανάλογα με τις ανάγκες σας

Οι ερευνητές ανέκτησαν επίσης το ισοδύναμο των 1.600 ευρώ στο crowdfunding για να συνεχίσουν το πείραμά τους μέχρι το επόμενο έτος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κακή τους παρέμβαση συνοδεύτηκε από συναρπαστικές ανακαλύψεις, όχι μόνο για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι νέοι μετανάστες αετοί, αλλά και η έκταση των τελευταίων. Δεδομένα που πρέπει να επιβεβαιωθούν σε καμπάνιες παρατήρησης που εκτελούνται σε αρκετές εποχές.

Πηγή: Engadget