Εκπαιδευτικός λογαριασμός: το κράτος ξεκινά μια εφαρμογή Android και iOS για να απλοποιήσει τη ζωή των εργαζομένων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο εκπαιδευτικός λογαριασμός έχει τώρα μια εφαρμογή: το Υπουργείο Εργασίας εγκαινιάζει μια εφαρμογή Android και iOS, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τον επαγγελματικό τους λογαριασμό κατάρτισης. Μπορούν να εγγραφούν απευθείας, χωρίς να περάσουν από έναν οργανισμό.

Οι 25 εκατομμύρια Γάλλοι υπάλληλοι μπορούν τώρα να διαχειριστούν τον λογαριασμό τους και να εγγραφούν για εκπαίδευση απευθείας σε μια εφαρμογή Android και iOS που ονομάζεται “Ο λογαριασμός μου κατάρτισης”. Μέχρι τώρα, οι εργαζόμενοι έπρεπε να στραφούν σε οργανισμούς, καθιστώντας τη διαδικασία πιο δυσκίνητη. Η εφαρμογή διαθέτει επί του παρόντος 100.000 μαθήματα κατάρτισης, τα οποία μπορούν να φιλτραριστούν απευθείας σύμφωνα με τη γεωγραφική σας τοποθεσία.

Επιπλέον, κάθε εκπαιδευτικό μάθημα συνοδεύεται από κριτικές χρηστών και η εφαρμογή – σχεδιασμένη από το Caisse des Dépôts – διευκολύνει επίσης τη λεπτομερή σύγκριση προγραμμάτων, υπηρεσιών και κόστους. Κάθε χρόνο, οι υπάλληλοι λαμβάνουν 500 € σε αυτόν τον λογαριασμό, τον οποίο μπορούν να διαχειριστούν ανάλογα με την καριέρα τους. Εκτός από την εφαρμογή, οι εργαζόμενοι μπορούν να διαχειριστούν τον λογαριασμό τους στον ιστότοπο MonCompteFormation.gouv.fr.

Εκδημοκρατισμός του λογαριασμού κατάρτισης για την καταπολέμηση της μαζικής ανεργίας

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας “Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που προσφέρει μια τόσο ολοκληρωμένη και καινοτόμο εφαρμογή”, μπορούμε να διαβάσουμε σε δελτίο τύπου. Και προσθέστε: «Οι δεξιότητες πρέπει να προχωρήσουν, να μεταμορφώσουν και να προβλέψουν να υποστηρίξουν τις ταχείες αλλαγές στα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης που συνδέονται με την παγκοσμιοποίηση των αγορών, την ψηφιακή ανάπτυξη ή τις απαιτήσεις διατήρησης των φυσικών πόρων».

Διαβάστε επίσης: Ακίνητη περιουσία – το κράτος ξεκινά μια αίτηση για να μάθετε την τιμή του ακινήτου κοντά σας

Το υπουργείο θέλει να πιστέψει ότι αυτή η εφαρμογή “Θα καταπολεμήσει τη μαζική ανεργία” σε “Ξεπερνώντας την έλλειψη ή την ταχεία απαξίωση των δεξιοτήτων” Ο υπουργός Muriel Pénicaud πιστεύει ότι αυτή η πλατφόρμα επιτρέπει Η Γαλλία θα εισέλθει σε μια κοινωνία δεξιοτήτων, ο μόνος τρόπος για να ανταποκριθεί σε τεχνολογικές, ψηφιακές ή οικολογικές αλλαγές που σημαίνει ότι ένα στα δύο επαγγέλματα θα αλλάξει βαθιά μέσα σε 10 χρόνια ».