Εκδήλωση λογοκρισίας στο Facebook που σχεδιάζει να εισβάλει στην Περιοχή 51

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Facebook λογοκρίνει τελικά το γεγονός που οργάνωσε την εισβολή στην περιοχή 51, τη διάσημη μυστική στρατιωτική βάση που κρύβεται στην έρημο της Νεβάδας. Κατηγορούμενος ότι περιέχει στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, η βάση βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών θεωριών συνωμοσίας από τη δεκαετία του 1950. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου θα ήθελαν να εισέλθουν σε αυτήν με ισχύ από τις 20 Σεπτεμβρίου 2019 .

Στις αρχές Ιουλίου 2019, ένας χρήστης με το όνομα Mathew Roberts δημιούργησε την εκδήλωση στο Facebook “Περιοχή καταιγίδας 51, δεν μπορούν να σταματήσουν όλους μας”. Με χιουμοριστικό τόνο, ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να σκαταιγίδα Περιοχή 51 για να ανακαλύψει όλα τα μυστικά της. «Θα συναντηθούμε όλοι στην εξοχή της Νεβάδας για συντονισμό. Αν τρέξουμε όπως ο Naruto, μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα από τις σφαίρες τους. Πάμε να δούμε τους εξωγήινους » εξηγεί το συμβάν.

Μια εκδήλωση στο Facebook θέλει να πάρει την περιοχή 51 από καταιγίδα: περισσότεροι από 2 εκατομμύρια συμμετέχοντες!

Στη διαδικασία αυτή, ένας ιστότοπος, συνοδευόμενος από ένα κατάστημα με μπλουζάκια, τοποθετήθηκε στο Διαδίκτυο. Ο ιστότοπος αποκαλύπτει κυρίως διοργάνωση της εκδήλωσης, προφανώς καλά προορισμένο να γίνει πραγματικότητα. ” Συναντιόμαστε στην πόλη Rachel, NV – η κοντινότερη πόλη στην περιοχή 51 ″ υπογραμμίστε τους διοργανωτές. Ισχυρίζονται ακόμη ότι έχουν επιτύχει τη συμφωνία των κατοίκων της πόλης να οργανώσουν μια μεγάλη διαδήλωση. “Δεν μπορούν να μας εμποδίσουν να συναντηθούμε εκεί … ας διασκεδάσουμε!” “ ενθαρρύνουν, διευκρινίζοντας ότι θα δημιουργηθεί ένα κάμπινγκ με μουσική, ποτά και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Στο τέλος, η εκδήλωση υπόσχεται να είναι περισσότερο φεστιβάλ ή rave πάρτι.

Διαβάστε επίσης: Το Facebook λογοκρίνει μια φωτογραφία του Macron για γυμνό και σεξουαλικές πράξεις

Η εκδήλωση ήταν προφανώς μια τεράστια επιτυχία. Μετράει μέχρι 2 εκατομμύρια συμμετέχοντες. Επιπλέον, 1,5 εκατομμύρια περισσότεροι λένε ότι «ενδιαφέρονται». Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου που απάντησαν δεν σκοπεύουν πραγματικά να κατασκηνώσουν στη Νεβάδα στις 20 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ορισμένα σχόλια αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας. Τι θα συνέβαινε εάν ένας πυρήνας κυνηγών UFO και συνωμότων σκόπευε πραγματικά να εισβάλει στη στρατιωτική βάση, η οποία αποκαλύφθηκε στο ευρύ κοινό το 2013;

Assault on Area 51: Το Facebook καταργεί το συμβάν

Αυτό φαίνεται να ενοχλεί την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, αποκαλύπτει η Washington Post σε άρθρο της 12ης Ιουλίου 2019. Σύμφωνα με τη Laura McAndrews, εκπρόσωπο του στρατού των ΗΠΑ, η κυβέρνηση έχει έχει ενημερωθεί για την εκδήλωση στο Facebook και πραγματοποιείται έτοιμος να υπερασπιστεί τη βάση. «Η Περιοχή 51 είναι ένα ανοιχτό πεδίο εκπαίδευσης για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και αποθαρρύνουμε οποιονδήποτε να προσπαθήσει να εισέλθει στην περιοχή. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είναι πάντα έτοιμη να προστατεύσει την Αμερική και τα συμφέροντά της “ λέει η Laura McAndrews. Υπενθυμίζοντας, ένας άντρας που προσπάθησε να μπει στο περίβλημα με το αυτοκίνητό του πυροβολήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, υπενθυμίζει το LCI σε ένα άρθρο της 18ης Ιουλίου.

Τελικά, Το Facebook έλαβε την απόφαση να λογοκρίνει την εκδήλωση, Η CNet ανέφερε στις 5 Αυγούστου 2019. Ακόμα ορατή στην Ευρώπη, η σελίδα προφανώς δεν είναι πλέον προσβάσιμη στους Αμερικανούς χρήστες του Διαδικτύου. Το κοινωνικό δίκτυο πιστεύει ότι ο Mathew Roberts δεν σέβεται τους όρους χρήσης του. “Δημιούργησα μια παρόμοια εκδήλωση που συγκέντρωσε περίπου 15.000 άτομα πριν απομακρυνθώ χωρίς λόγο.” εξηγεί ο Mathew Roberts. «Νομίζω ότι είναι πολύ ανόητο από το Facebook επειδή προσπαθώ να μιλήσω τους ανθρώπους από το να εισβάλλουν στη βάση» καθορίζει τον δημιουργό του συμβάντος. Για αυτόν, είναι πράγματι μόνο ένα μεγάλο αστείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο 2.000 άτομα θα ταξιδέψουν στην περιοχή γύρω από την περιοχή 51 τον Σεπτέμβριο. Προς το παρόν, το Facebook παρέμεινε σιωπηλό.

Πηγή: Facebook