Εικονική πραγματικότητα: Η Google αποχαιρετά το Daydream και ακούει τον θάνατο των ακουστικών VR για smartphone

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 17 Οκτωβρίου 2019 στις 16 ώρες 12 λεπτά

Η πτώση των τιμών των ακουστικών εικονικής πραγματικότητας για υπολογιστές / κονσόλες και αυτόνομη έχει το καλύτερο από τα ακουστικά smartphone, τα οποία ήταν στη μόδα πριν από μερικά χρόνια.

Ενώ έχουν επιτρέψει σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων να ανακαλύψουν αυτήν την τεχνολογία, τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας για smartphone πεθαίνουν. Ωστόσο, ήταν πολύ μοντέρνα πριν από λίγα χρόνια, τόσο πολύ που ακόμη και η Orange είχε κυκλοφορήσει ακόμη και τη δική της! Εκείνη την εποχή, το χαμηλό κόστος τους σε σύγκριση με το πολύ υψηλό από τα πρώτα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας, συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία τους. Αλλά τώρα, τα αυτόνομα ακουστικά ή υπολογιστές εικονικής πραγματικότητας δεν λαμβάνουν πλέον τιμές τόσο άσεμνες όσο κάποτε. Έτσι, οι καταναλωτές στρέφονται σε αυτές τις λύσεις και όχι σε ακουστικά για smartphone.

Μια ιστορία τιμολογίων

Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η γνώμη που συμμερίζεται ο John Carmack, CTO στο Oculus. Τον περασμένο μήνα, το άτομο ανέφερε ότι οι ημέρες του ακουστικού Samsung Gear VR ήταν αριθμημένες. Η Samsung έχει πουλήσει ακόμη τουλάχιστον 5 εκατομμύρια μονάδες αυτής της συσκευής που κυκλοφόρησε το 2014. Ο κορεατικός γίγαντας δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την εξαφάνισή του, αλλά το ακουστικό είναι εξαιρετικά σπάνιο στην αγορά.

Στο ίδιο πνεύμα, η Google εγκαταλείπει το συνοδευτικό ακουστικό VR του Pixel, το Daydream View, που κυκλοφόρησε το 2016. Ωστόσο, εκείνη την εποχή, η Google ήλπιζε για «εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες». Ως αποτέλεσμα, κανένα τηλέφωνο γενικής γενιάς σήμερα δεν το υποστηρίζει. Η εταιρεία δεν είπε τίποτα γι ‘αυτό όταν παρουσίασε τα Pixel 4 και Pixel 4 XL και την εγκατέλειψε επίσημα. Εκπρόσωπος της εταιρείας παραδέχτηκε ότι το κράνος δεν είχε ανταποκριθεί στην αναμενόμενη επιτυχία. Εξηγεί: «Έχουμε δει πολλές δυνατότητες στα ακουστικά VR για smartphone. […]. Αλλά με την πάροδο του χρόνου έχουμε παρατηρήσει σαφή όρια που εμποδίζουν αυτόν τον τύπο RV να είναι μια βιώσιμη μακροπρόθεσμη λύση ».

Τέλος, τα τεχνικά όρια εμπόδισαν επομένως τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας να καθιερωθούν ως λύσεις του μέλλοντος. Δεν παρέχουν τις ίδιες αισθήσεις με τα ακουστικά για PC / κονσόλες ή αυτόνομα όπως το Oculus Rift, το HTC Vive ή το PlayStation VR. Αλλά το ζήτημα των τιμών είναι επίσης ένα στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Τώρα ένας πελάτης μπορεί να πάρει ένα Oculus Go για 219 ευρώ. Αυτό μειώνει σημαντικά την ελκυστικότητα και το ενδιαφέρον των ακουστικών για smartphone, τα οποία διαπραγματεύονται μεταξύ 60 και 100 ευρώ περίπου.