Εθισμός σε smartphone: 5 συνήθειες που αποδεικνύουν ότι είστε εθισμένοι

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο εθισμός στα smartphone επηρεάζει σχεδόν το ένα τρίτο των Γάλλων, αποκαλύπτει μια μελέτη. Πολλοί ερωτηθέντες παραδέχονται ότι δεν μπορούν να κάνουν χωρίς το πολύτιμο κινητό τους για μισή ημέρα. Μερικοί μάλιστα φτάνουν μέχρι να χρησιμοποιούν το κινητό τους κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου τους. Η έρευνα επισημαίνει τις πέντε συνήθειες που αποδεικνύουν ότι ένας χρήστης είναι εθισμένος στο smartphone του.

Smartphone, πώς να σταματήσετε να εθίζεστε;

Σύμφωνα με μια μελέτη της Elabe για το AXA Prévention and SOS Addictions, τα smartphone, τα tablet και άλλες οθόνες έχουν λάβει σημαντική θέση στη ζωή των Γάλλων. 1 στους 3 ερωτηθέντες παραδέχονται ότι εξαρτώνται από το τηλέφωνό τους. Το 60% των Γάλλων παραδέχονται ότι δεν μπορούν να κάνουν χωρίς το smartphone τους για περισσότερο από μισή ημέρα.

Διαβάστε επίσης: Εθισμός σε smartphone – εδώ είναι οι πιο εθισμένες περιοχές της Γαλλίας

Οι 5 ενδείξεις που δείχνουν ότι πάσχετε από εθισμό στο smartphone

Κατά μέσο όρο, τα γαλλικά περάσματα 4 ώρες και 6 λεπτά στο κινητό του κάθε μέρα. Αυτή η παρατήρηση επιβεβαιώνεται από μια μελέτη του UFC Que-Chooser, η οποία εκτιμά ότι το 78% των Γάλλων εξαρτώνται από το smartphone τους. Ωστόσο, το 66% των Γάλλων θεωρούν τον εαυτό τους παρά τα πάντα ως κύριος των οθονών τους και ότι παραμένουν ήρεμοι μπροστά στα SMS, τις κλήσεις και τις ειδοποιήσεις που λαμβάνονται. Σύμφωνα με τη μελέτη, πολλοί χρήστες υποτιμώ την ύπαρξη ενός προβλήματος. Η μελέτη επισημαίνει διάφορες τυπικές συμπεριφορές εθισμού στα smartphone:

  • Συμβουλευτείτε το smartphone σας μόλις ξυπνήσετε. Αυτό ισχύει για το 61% των Γάλλων.
  • Διαβάστε πληροφορίες ή παρακολουθήστε περιεχόμενο (φωτογραφίες ή βίντεο) πολλές οθόνες ταυτόχρονα (58%)
  • Συμβουλευτείτε το smartphone σας κάθε 10 λεπτά μόνο στην περίπτωση (48%)
  • Απαντήστε σε κάθε μήνυμα σε λιγότερο από 10 λεπτά (38%)
  • Χρήση του smartphone σας κατά την οδήγηση. Το 46% των Γάλλων πραγματοποιούν κλήσεις κατά την οδήγηση, ενώ το 26% γράφει και διαβάζει SMS.

Τέλος, η Axa Prévention προσφέρει επίσης ένα διαδικτυακό τεστ για να μάθετε αν είστε πραγματικά εθισμένοι στις οθόνες. Εάν ανησυχείτε για τη χρήση του smartphone, του tablet ή του φορητού υπολογιστή σας, σας προσκαλούμε να κάνετε τη δοκιμή κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο στην πηγή στο τέλος του άρθρου. Είστε εθισμένοι στο τηλέφωνό σας; Περιμένουμε τη γνώμη και τις μαρτυρίες σας στα παρακάτω σχόλια.

Πηγή: Πρόληψη Axa