Εδώ γεννήθηκε το πορτρέτο του Apple Lightning

Εδώ γεννήθηκε το πορτρέτο του Apple Lightning

Η Apple κυκλοφόρησε ένα νέο και ενδιαφέρον βίντεο στο YouTube στο οποίο εξηγεί σε όλους πώς γεννήθηκε και ποια εργαλεία χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της λειτουργίας Πορτραίτου Lightning iPhone 8 Plus και iPhone X.

Για τους άγνωστους, το Πορτραίτο αστραπής είναι μια λειτουργία προφανώς συνδεδεμένη με την κάμερα, η οποία σας επιτρέπει να δώσετε διαφορετικά εφέ σε κάθε πορτρέτο που τραβήχτηκε με το smartphone της εταιρείας Cupertino.

Για να το εκμεταλλευτείτε, δεν είναι απαραίτητο να τραβήξετε τη φωτογραφία με το ήδη επιλεγμένο εφέ, αλλά θα αρκεί να τροποποιήσετε μια φωτογραφία που υπάρχει ήδη στο ρολό της κάμερας (προφανώς προέρχεται από την κάμερα της εν λόγω συσκευής). Τα εφέ είναι πολλά και καταφέρνουν να δώσουν διαφορετικό φως για κάθε τύπο. Στην πραγματικότητα, αλλάζουμε από φυσικό φως σε απλούστερους τόνους όπως το λευκό και το μαύρο.

Μέχρι σήμερα, ωστόσο, το μυστικό του πώς η Apple κατάφερε να το κάνει αυτό δεν έχει αποκαλυφθεί. Επί YouTube Ωστόσο, η ίδια εταιρεία αποφάσισε να δείξει ολόκληρη τη διαδικασία πραγματοποίησης. Για να δημιουργήσει κάτι πραγματικά απίστευτο, η εταιρεία χρησιμοποίησε όχι μόνο έμπειρους μηχανικούς Machine Learning, αλλά και επαγγελματικό φωτογραφικό στούντιο και φυσικά φωτογράφους. Στο επιλεγμένο περιβάλλον, όλα τα εφέ που μπορεί σήμερα να χρησιμοποιήσει ο καθένας στο iPhone 8 Plus ή το iPhone X έχουν αναβιώσει.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=ejbppmWYqPc

Η Apple περιγράφει εν συντομία ολόκληρη τη διαδικασία

«Ρίξτε μια ματιά στην τεχνολογία iPhone X και ανακαλύψτε τη διαδικασία που έχουμε κάνει για τη δημιουργία πορτραίτου φωτισμού. Συνδυάζοντας διαχρονικές αρχές φωτισμού με προηγμένη μηχανική εκμάθηση, δημιουργήσαμε ένα iPhone που λαμβάνει πορτραίτα επαγγελματικής ποιότητας χωρίς το κατάλληλο στούντιο. “