Εγκατάσταση οπτικών ινών: Το πορτοκαλί υπόσχεται να καλύψει ακόμη και αν είναι δύσκολο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η ανάπτυξη οπτικών ινών υστερεί στο Orange; Ο αερομεταφορέας υπόσχεται να σεβαστεί την επίσημη ειδοποίηση του Arcep για την επιστολή και ως εκ τούτου να καλύψει τη διαφορά. Υπογραμμίζοντας παράλληλα την έλλειψη τεχνικών και πόρων για την ολοκλήρωση αυτής της αποστολής.

Phonandroid + Pixabay

Σας ανακοινώσαμε σήμερα το πρωί: Το Orange, Free και το SFR στοχεύονται από επίσημη ειδοποίηση από την Arcep, η οποία τους κατηγορεί για καθυστέρηση στην ανάπτυξη οπτικών ινών – ιδιαίτερα σε αγροτικές και αραιοκατοικημένες περιοχές. Μια καθυστέρηση στο Orange σκοπεύει να καλύψει τις 31 Δεκεμβρίου 2019 για να ανταποκριθεί στο χρονοδιάγραμμα του σχεδίου πολύ υψηλής ταχύτητας που προβλέπει ότι ολόκληρη η μητροπολιτική περιοχή θα συνδεθεί έως το 2022.

Το πορτοκαλί θα καλύψει την καθυστέρηση διάθεσης ινών, αλλά εξηγεί γιατί είναι περίπλοκο

Κάποτε δεν είναι συνηθισμένο, δεν είναι ο πρόεδρος της Orange Stéphane Richard, αλλά ο αντιπρόεδρος της ομάδας Fabienne Dulac που αντέδρασε μετά το δελτίο τύπου του Arcep: “Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας”, σφυρήλασε τον Philipe Manière, δημοσιογράφο της La Tribune. Ωστόσο, δεν θα είναι εύκολο: “Εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη 10% έως 15% στους τεχνικούς και στους πόρους να είναι άνετοι στην ανάπτυξη ινών”.

Η μεγαλύτερη ανησυχία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, είναι ένα πρόβλημα δεξιοτήτων: η πρόσληψη αρκετών τεχνικών για να καλύψουν τα κενά δεν είναι εύκολη. Ωστόσο, ο Orange ισχυρίζεται ότι είχε προβλέψει “Εκπαίδευση, μελέτη εργασίας και προετοιμασία των τεχνικών μας”. Αλλά ο διευθυντής παραδέχεται επίσης ότι στην κατηγορία ” έλλειψη πηγών ” υπάρχει επίσης “Οικονομικοί λόγοι”.

Διαβάστε επίσης: FTTH – Η Orange ανακοινώνει ότι έχει αναπτύξει 10 εκατομμύρια υποδοχές οπτικών ινών

Δηλαδή, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της βιωσιμότητας των προσλήψεων μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιο πολύ υψηλής ταχύτητας – μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Αυτές οι ερωτήσεις είναι ακόμη πιο σημαντικές, δεδομένου ότι ο Orange είναι ο κύριος παίκτης στην ανάπτυξη: από τα 15 εκατομμύρια πρίζες που συνδέθηκαν, περισσότερα από 10 εκατομμύρια συνδέθηκαν από τον χειριστή. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι δηλώσεις έχουν το πλεονέκτημα να εξαλείψουν οποιαδήποτε αμφισημία σχετικά με το γεγονός ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και το χωροφυλάκιο επικοινωνιών πιέζουν τους φορείς να επιταχύνουν την ανάπτυξη ινών σε αγροτικές περιοχές.

Πηγή: La Tribune