Δωρεάν FTTH: το ένα τέταρτο των συνδρομητών Freebox θα έχει τώρα fiber

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η ελεύθερη πρόσβαση FTTH αυξάνεται: σύμφωνα με εκτιμήσεις από τον ιστότοπο Univers Freebox, το ένα τέταρτο των συνδρομητών του Freebox συνδέεται τώρα με το fiber. Έτσι θα υπάρχουν συνολικά 1,6 εκατομμύρια συνδρομητές σε αυτόν τον τύπο πρόσβασης, σύμφωνα με ανεξάρτητες εκτιμήσεις. Η Free ενισχύει τη θέση της ως ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης ινών, πίσω από την Orange.

Το Free σημειώνει πρόοδο στον τομέα των ινών: οι συνάδελφοί μας από το Freebox Universe αναφέρουν ότι ο φορέας εκμετάλλευσης έχει φτάσει περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια συνδρομητές που συνδέονται με το fiber. Ο φορέας εκμετάλλευσης έχει περισσότερους από 6 εκατομμύρια συνδρομητές Freebox συνολικά, πράγμα που σημαίνει ότι ένας στους τέσσερις συνδρομητές συνδέεται με το fiber. Αυτά τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Univers Freebox θα πρέπει ωστόσο να ληφθούν με προσοχή: προέρχονται από το blog ενός τεχνικού, François04, και βασίζονται σε εκτιμήσεις που έγιναν από ανιχνεύσεις σύνδεσης – επομένως θα χρειαστούν επίσημα στοιχεία για να τα επιβεβαιώσουν.

Η Free ενισχύει τη θέση της ως ο κορυφαίος χειριστής εναλλακτικών ινών

Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία δίνουν την εντύπωση ότι η Free ενισχύει τη θέση της ως η κορυφαία εναλλακτική εταιρεία εκμετάλλευσης FTTH fiber. Υπάρχουν τώρα συνολικά 5,8 εκατομμύρια συνδρομητές ινών στη Γαλλία και 15 εκατομμύρια συνδεδεμένες διευθύνσεις. Από αυτό το σύνολο, η Orange διεκδικεί περισσότερους από 3,1 εκατομμύρια συνδρομητές. Η Bouygues διεκδικεί 560.000 συνδρομητές ινών. Η SFR συνδυάζει τις στατιστικές ινών και καλωδίων – είναι επομένως δύσκολο να πούμε πόσα σπίτια είναι πραγματικά συνδεδεμένα με ίνες, αλλά ο πάροχος ισχυρίζεται συνολικά 2,7 εκατομμύρια συνδρομητές “πολύ υψηλής ταχύτητας”.

Διαβάστε επίσης: Το Fiber FTTH – Free είναι ο καλύτερος ISP σύμφωνα με το nPerf

Το Univers Freebox παραθέτει τα λόγια του Thomas Reynaud, του διακριτικού αφεντικού της Iliad, ο οποίος είπε όταν ο χειριστής είχε φτάσει τις πρώτες εκατομμύρια συνδρομές ινών: «Χρειάσαμε δώδεκα χρόνια για να φτάσουμε στα πρώτα εκατομμύρια συνδρομητές, θα χρειαστούν μόνο δεκαοκτώ μήνες για να φτάσουμε στο δεύτερο». Η επιτάχυνση είναι τέτοια που ο χειριστής που ιδρύθηκε από τον Xavier Niel φαίνεται να έχει κάθε πιθανότητα να το επιτύχει.

Πηγή: Freebox Universe