Δωρεάν χαμένοι 92.000 συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο του 2019

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11 ώρες και 28 λεπτά

Το Free and Free Mobile συνεχίζει να χάνει συνδρομητές, αποκαλύπτει ο Iliad. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ο ISP έχασε 15.000 συνδρομητές Freebox. Από πλευράς κινητής τηλεφωνίας, ο χειριστής έχει χάσει έως και 77.000 πελάτες, κυρίως λόγω του περίφημου πακέτου των 2 ευρώ. Από τις αρχές του 2018, μισό εκατομμύριο συνδρομητές έχουν εγκαταλείψει τον ταραχοποιό τηλεπικοινωνιών. Παρά την αιμορραγία του στόλου του, η ομάδα του Xavier Niel σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών και ανακοινώνει την επιστροφή στην ανάπτυξη.

«Οι οικονομικές επιδόσεις ήταν πολύ καλές. Το πρώτο εξάμηνο χαρακτηρίζεται από επιστροφή στην ανάπτυξη » ανακοινώνει στον Thomas Reynaud, γενικό διευθυντή της Iliad, στους συναδέλφους μας στο Les Echos. Κατά το δεύτερο τρίμηνο, ο κύκλος εργασιών της Iliad αυξήθηκε στα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ (αύξηση 8% από τις αρχές του 2019). Στη Γαλλία, ο όμιλος σημείωσε αύξηση 1,5% στον κύκλο εργασιών του. Στο δελτίο τύπου του, ο Iliad αποδίδει αυτή την αύξηση στο “Νέα εμπορική προσέγγιση” Το Iliad, το οποίο χαρακτηρίζεται από την κυκλοφορία καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των ινών 10G και του Delta Freebox, καθώς και προσφορές υψηλής ποιότητας.

Δωρεάν χαμένοι 15.000 συνδρομητές Freebox σε 3 μήνες

Παρά το σημαντικό αυτό “Ανάκαμψη σε εμπορική δραστηριότητα”, Το Free συνεχίζει να χάνει τους συνδρομητές σταθερού δικτύου. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, η βάση συνδρομητών Freebox έριξε 15.000 πελάτες. Αυτό είναι λίγο λιγότερο από ό, τι στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, όταν η Free έχασε 16.000 συνδρομητές. Παρά την κυκλοφορία του Freebox Delta, της προσφοράς Freebox Delta S και του Freebox One, ο ISP δεν είναι σε θέση να εμποδίσει τους πελάτες του να φύγουν για Orange, SFR ή Bouygues Télécom.

Ωστόσο, η Free καθιερώνεται ως ο κορυφαίος εναλλακτικός πάροχος ινών με 172.000 νέους συνδρομητές. Μέχρι το τέλος του έτους, η ομάδα ελπίζει να φτάσει σε αυτό στόχος 500.000 νέων πελατών FFTH όλο το χρόνο. Η οπτική ίνα του ISP είναι πλέον προσβάσιμη σε 11,5 εκατομμύρια γαλλικά νοικοκυριά. Αυτό είναι λίγο λιγότερο από το Orange, ο σημερινός ηγέτης στον τομέα των ινών με 13,5 εκατομμύρια νοικοκυριά ινών. “Το 50% των συνδρομητών Fiber που προσλήφθηκαν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου είναι νέοι συνδρομητές” καλωσορίζει την Ιλιάδα.

Το Free Mobile έχασε 77.000 πελάτες το δεύτερο τρίμηνο

Η αιμορραγία συνεχίζεται επίσης από την πλευρά του κινητού, με 77.000 λιγότερους συνδρομητές. Από τις αρχές του 2019, 145.000 καταναλωτές εγκατέλειψαν τις τηλεπικοινωνίες. Το Free Mobile καθορίζει ότι είναι οι πελάτες με τις χαμηλότερες πληρωμές (για παράδειγμα, αυτοί που επέλεξαν το πακέτο δύο ευρώ). Οι νέοι πελάτες ενδιαφέρονται περισσότερο για μια προσφορά όπως το απεριόριστο πρόγραμμα 4G από ό, τι στις συνδρομές χαμηλού κόστους. Έτσι, σημειώνει ο χειριστής του Xavier Niel αύξηση 7% στα έσοδα που χρεώνονται στους συνδρομητές κατά την περίοδο. Παρά τη σημαντική απώλεια συνδρομητών, η τρέχουσα στρατηγική του Free φαίνεται να αποδίδει.

Πηγή: les Echos