Δωρεάν: πώς να ακυρώσετε το πρόγραμμα κινητού ή διαδικτύου σας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η ακύρωση του προγράμματος κινητής τηλεφωνίας ή της δωρεάν συνδρομής στο Διαδίκτυο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο χειριστής κάνει τα πάντα για να κάνει τη διαδικασία περίπλοκη και μερικές φορές ζητά την καταβολή τελών τερματισμού. Ο πελάτης αφήνεται σκόπιμα στο σκοτάδι, αλλά μπορεί να βρει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του εδώ.

Οι διοικητικές διαδικασίες δεν είναι οι γνώσεις σας; Τότε ήρθες στο σωστό μέρος. Εξηγούμε σε αυτό το αρχείο πώς μπορείτε να ακυρώσετε τη δωρεάν συνδρομή σταθερού Διαδικτύου ή το πακέτο δωρεάν κινητής τηλεφωνίας. Όπως θα δείτε, η διαδικασία διαφέρει ανάλογα με την περίπτωσή σας.

Αλλάζετε χειριστή

Εάν αφήνετε το Free για να πάτε σε έναν από τους ανταγωνιστές του και θέλετε να διατηρήσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας (σταθερό ή κινητό), τότε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι αρκετά απλά. Πράγματι, είναι ο νέος σας προμηθευτής που φροντίζει ο ίδιος τον τερματισμό. Απλά πρέπει να συλλέξετε το δικό σας Κωδικός RIO (Εγγραφή ταυτότητας χειριστή) καλώντας 3179. Στη συνέχεια, ένα πλαίσιο αυτόματου τηλεφωνητή θα σας ενημερώσει για το RIO και την ημερομηνία λήξης της σύμβασής σας. Στη συνέχεια αποστέλλεται ένα SMS με τον κωδικό. Αποτελείται από 12 χαρακτήρες. Στο Free, ξεκινά πάντα με το “04”. Να είστε προσεκτικοί, να είστε προσεκτικοί για να πραγματοποιήσετε την κλήση από τη γραμμή που επηρεάζεται από την αλλαγή. Εάν δεν έχετε πλέον πρόσβαση στο τηλέφωνό σας, πρέπει να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών του χειριστή για να σας ενημερώσουμε.

Μόλις ληφθεί ο αριθμός, πρέπει να τον κοινοποιήσετε στον νέο σας φορέα, ώστε να μπορεί να φροντίσει για την αλλαγή της γραμμής και τον τερματισμό στο Free. Επομένως, δεν χρειάζεται καν να επικοινωνήσετε με τον εαυτό σας Δωρεάν, κάτι που μπορεί να σας σώσει κάποιες νευρικές βλάβες. Ο μελλοντικός προμηθευτής σας φροντίζει επίσης για το φορητότητα του αριθμού σας, κατέστη δυνατή με τη λήψη του κωδικού RIO. Με πολύ λίγη προσπάθεια, έχετε τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου με πριν, αλλά με διαφορετικό φορέα.

Ακύρωση χωρίς νέα συνδρομή ή χωρίς διατήρηση του αριθμού τηλεφώνου σας

Εάν θέλετε να κλείσετε το Δωρεάν, αλλά χωρίς να συνεχίσετε μια συνδρομή με άλλο χειριστή ή να πάρετε ένα νέο πακέτο, αλλά δεν θέλετε να διατηρήσετε τον αριθμό τηλεφώνου που είχατε με το Δωρεάν, αυτό γίνεται περίπλοκο. Η θυγατρική της Iliad δεν επιτρέπει την επίλυση της κατάστασης με ένα απλό τηλεφώνημα ή μέσω της περιοχής πελατών της.

Πρέπει να σταλεί καταχωρισμένη επιστολή καταγγελίας για να τερματίσουν τη συνδρομή τους. Επιτρέψτε προειδοποίηση 10 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του αιτήματος από το Free για να είναι αποτελεσματική η περικοπή. Μπορείτε επίσης να προβλέψετε και να ορίσετε στην επιστολή σας μια ημερομηνία από την οποία θέλετε να ακυρώσετε.

Αλλά πού πρέπει να στείλω το αίτημά μου; Το Free παίζει τον απατεώνα και δεν αναφέρει αυτές τις πληροφορίες στον ιστότοπό του ή στα έγγραφα που στέλνει στους πελάτες του. Ελπίζει έτσι να αποθαρρύνει τους καταναλωτές από την ακύρωση ή την εξαναγκασμό τους καλέστε την εξυπηρέτηση πελατών στο 32 44 για να ζητήσετε τη διεύθυνση. Φυσικά, ο σύμβουλος που θα σας απαντήσει καθοδηγείται να κρατάτε το πόδι σας για μεγάλα λεπτά για να σας πείσει να μείνετε στο Free. Μόλις υπομείνετε σε αυτό, θα σας στείλει το έντυπο τερματισμού και το δελτίο επιστροφής, εάν υπάρχει. Αλλά μπορείτε να στείλετε καταχωρημένα μηνύματα απευθείας εάν δεν θέλετε να περάσετε από τη δοκιμασία μιας συνομιλίας με την εξυπηρέτηση πελατών. Έχετε την επιλογή μεταξύ δύο διευθύνσεων:

Δημοσίευση αποστολής

ΔΩΡΕΑΝ τερματισμός

BP 40090

91003 ryvry cedex

Ή

Δωρεάν τερματισμοί

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

6, rue Désir Prévost

91075 BONDOUFLE

Επιλέξτε την πρώτη διεύθυνση, η οποία είναι πιο πρόσφατη και αυτή που παρέχεται από την εξυπηρέτηση πελατών αυτήν τη στιγμή. Το δεύτερο είναι ακόμα λειτουργικό κατά τη στιγμή αυτής της γραφής, αλλά σύντομα ενδέχεται να μην είναι πλέον κατάλληλο.

Μόλις η Free λάβει υπόψη την αλληλογραφία σας, ο πάροχος θα σας στείλει μια επιβεβαίωση ακύρωσης καθώς και το τελευταίο τιμολόγιό σας για πληρωμή. Ανάλογα με την περίπτωσή σας, ενδέχεται να ισχύουν επιπλέον χρεώσεις για το κλείσιμο λογαριασμού, αλλά θα το φτάσουμε λίγο αργότερα. Μην ξεχάσετε να επιστρέψετε τον εξοπλισμό και τα αξεσουάρ που σας παρέχονται δωρεάν εντός 15 ημερών. Διαφορετικά, πρέπει επίσης να τους πληρώσετε.

Ποια τέλη τερματισμού;

Θα αναλύσουμε λεπτομερώς τις πιθανές περιπτώσεις ανάλογα με το εάν πρόκειται για τερματισμό προγράμματος κινητής τηλεφωνίας ή σταθερή συνδρομή στο Διαδίκτυο. Εάν θέλετε να τερματίσετε τη σύμβασή σας δωρεάν κινητό, κατ ‘αρχήν δεν έχετε δεσμευτεί. Στη συνέχεια, δεν υπάρχουν τέλη ακύρωσης για πληρωμή, πρέπει να πληρώσετε μόνο για τον τρέχοντα μήνα.

Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί να γίνει περίπλοκη εάν έχετε εγγραφεί στο πακέτο σας με ένα ενοικίαση smartphone, η οποία προϋποθέτει περίοδο δέσμευσης 24 μηνών. Ακόμα κι αν δεν είστε πλέον Δωρεάν συνδρομητής, πρέπει να συνεχίσετε να πληρώνετε το μηνιαίο ενοίκιο ενοικίου (από 12 ευρώ το μήνα, το ποσό ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο που επιλέξατε) μέχρι το τέλος της περιόδου δέσμευσης. Λάβετε υπόψη ότι συνεπάγεται τον τερματισμό του δωρεάν προγράμματος κινητής τηλεφωνίας προσαύξηση η μηνιαία τιμή των 5 ευρώ. Εάν νοικιάζετε ένα τηλέφωνο για 20 ευρώ το μήνα για 12 μήνες και τερματίζετε τη σύμβασή σας, πρέπει επομένως να πληρώνετε 25 ευρώ το μήνα για τους υπόλοιπους 12 μήνες. Στο τέλος των 24 μηνών, η σύμβαση ενοικίασης ανανεώνεται αυτόματα από μήνα σε μήνα, θυμηθείτε να την τερματίσετε επίσης και να επιστρέψετε τη συσκευή στον χειριστή (σε καλή κατάσταση, με όλα τα αξεσουάρ της, καλά συσκευασμένα και προστατευμένα και κάτω 30 ημέρες) ώστε να μην χρειάζεται να πληρώσετε επιπλέον έξοδα. Η διεύθυνση αποστολής του κινητού έχει ως εξής:

Δωρεάν υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας

77581 Savigny-Le-Temple Cedex

Ένα άλλο σενάριο: έχετε εγγραφεί σε ένα πρόγραμμα Free Mobile με περίοδο δέσμευσης. Αυτό είναι δυνατό αν έχετε περάσει από μια ιδιωτική πώληση Veepee με 24 μήνες δέσμευσης έναντι ενός «δωρεάν» smartphone. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν υπάρχει καμία απόδραση: είτε περιμένετε μέχρι το τέλος της δέσμευσής σας, είτε ακυρώνετε και πληρώνετε όλες τις υπόλοιπες μηνιαίες πληρωμές ταυτόχρονα.

Προχωράμε στον τερματισμό ενός Δωρεάν σταθερή προσφορά internet από τώρα και στο εξής. Ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου δεν πωλεί καμία συνδρομή με περίοδο δέσμευσης, επομένως δεν χρειάζεται να πληρώνετε μηνιαίες πληρωμές μετά τη διακοπή της γραμμής σας. Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο, εάν είστε πελάτης του Freebox Delta, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε για μέρος του προγράμματος αναπαραγωγής τηλεόρασης Devialet σύμφωνα με τον τύπο που έχετε επιλέξει. Λάβετε υπόψη αυτήν την πτυχή κατά την ακύρωση.

Η εξαίρεση είναι, όπως και για κινητά, οι ιδιωτικές πωλήσεις της Veepee, οι οποίες γενικά απαιτούν δέσμευση 12 μηνών. Εάν συμβαίνει αυτό και θέλετε να ακυρώσετε πριν από το τέλος αυτής της περιόδου ενός έτους, τότε θα πρέπει να πληρώσετε το υπόλοιπο των μηνιαίων πληρωμών. Εάν είστε πελάτης για 10 μήνες, πρέπει επομένως να πληρώσετε τους υπόλοιπους 2 μήνες.

Δωρεάν χρέωση επίσης 49 ευρώ για το κλείσιμο της γραμμής. Αυτό είναι ένα σταθερό ποσό που χρεώνεται σε όλους τους συνδρομητές, ανεξάρτητα από την προσφορά τους. Σημειώστε ότι εάν αφήσετε δωρεάν για άλλο πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, μπορείτε να διαπραγματευτείτε με τον νέο σας φορέα, ώστε ο ίδιος να αναλάβει αυτά τα έξοδα κλεισίματος που ανέρχονται σε 49 ευρώ.

Πώς αποφεύγω την καταβολή τελών τερματισμού;

Όπως προβλέπεται από το νόμο, η Free συμφωνεί να παραιτηθεί από τέλη τερματισμού σε ορισμένες περιπτώσεις, τόσο σε κινητό όσο και σε σταθερό internet. Αυτό ονομάζεται το νόμιμοι λόγοι του τερματισμού δωρεάν, τα κύρια από τα οποία αναφέρονται παρακάτω. Πρέπει να επικοινωνήσετε με την δωρεάν εξυπηρέτηση πελατών για να επωφεληθείτε από αυτήν την εξαίρεση. Στη συνέχεια, αφού ο τελευταίος επικυρώσει το αίτημά σας, πρέπει να επισυνάψετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανάλογα με την περίπτωσή σας στο αίτημα ακύρωσης που αποστέλλεται με συστημένη επιστολή (βλ. Παραπάνω).

  • Μετακίνηση: εάν μετακομίσετε σε άλλη κατοικία και δεν καλύπτεται από το Free (συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών). Εάν μετακινηθείτε σε τρίτο μέρος που είναι ήδη εξοπλισμένο με υπηρεσία τηλεπικοινωνιών, πρέπει να προσκομίσετε απόδειξη διεύθυνσης, πιστοποιητικό που να δείχνει ότι είναι ο οικοδεσπότης σας και το έγγραφο ταυτότητάς του.
  • Απώλεια εργασίας: εάν έχετε απολυθεί ή μετά από συμβατικό τερματισμό, μπορείτε να ζητήσετε να μην πληρώσετε τέλος τερματισμού. Από την άλλη πλευρά, ο φορέας εκμετάλλευσης μπορεί να αρνηθεί τον λόγο της απώλειας απασχόλησης σε περίπτωση παραίτησης.
  • Πρόβλημα υγείας ή αναπηρία: πρέπει να αποδείξετε ότι η σωματική ή ψυχική σας κατάσταση δεν σας επιτρέπει πλέον να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της Free. Η μακροχρόνια νοσηλεία επιτρέπει επίσης την έναρξη της διαδικασίας.
  • Θάνατος: Η οικογένεια του αποθανόντος μπορεί να τερματίσει τη συνδρομή τους δωρεάν με την προσκόμιση πιστοποιητικού θανάτου ή ενός αντιγράφου του οικογενειακού βιβλίου καταγραφής, εάν είναι ενημερωμένο.
  • Υπερχρέωση: για να αποδείξετε την κατάστασή σας, πρέπει να προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία για την προμήθεια υπερχρέωσης ή επιστολή από την Τράπεζα της Γαλλίας.
  • Φυλάκιση: μια ποινή φυλάκισης άνω των 3 μηνών σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα παρέχει το δικαίωμα τερματισμού δωρεάν.
  • Πρόβλημα με φορητότητα: εάν η διαδικασία απέτυχε κατά την αλλαγή του χειριστή, έχετε 12 ημέρες για να ζητήσετε τη λήξη της σύμβασης δωρεάν.
  • Μη λειτουργική υπηρεσία: εάν δεν έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή στο τηλέφωνο 30 ημέρες μετά τη λήψη της αλληλογραφίας επιβεβαίωσης της συνδρομής ή εάν διαπιστωθεί δυσλειτουργία 30 ημέρες μετά τη ρύθμιση του πλαισίου.
  • Αύξηση ή μείωση τιμών στις υπηρεσίες: Εάν η Δωρεάν αυξάνει την τιμή της συνδρομής σας, καταργεί λειτουργίες ή τροποποιεί τη σύμβασή σας για να μειώσει την αξία για τα χρήματα της προσφοράς της, τότε ο πελάτης δικαιούται να ζητήσει δωρεάν τερματισμό.

Ορίστε, ξέρετε τα πάντα! Όπως μπορείτε να δείτε, η ακύρωση της δωρεάν συνδρομής σας μπορεί να είναι περίπλοκη ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε. Ο ευκολότερος τρόπος είναι, εάν είναι δυνατόν, να πάτε και να ζητήσετε από τον νέο σας προμηθευτή να σας βοηθήσει με τις διοικητικές διαδικασίες ή ακόμα και για την πληρωμή των τελών τερματισμού. Οι Orange, SFR και Bouygues Telecom θα είναι πολύ χαρούμενοι που κατάφεραν να πάρουν έναν πελάτη από το Free.