Δωρεάν: Ο Xavier Niel θέλει να αντικαταστήσει το Freebox Mini 4K με ένα νέο κουτί πριν από το τέλος του 2019

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Free εργάζεται σε ένα νέο Freebox αρχικού επιπέδου για να αντικαταστήσει το Mini 4K. Ο Xavier Niel το επιβεβαίωσε στο περιθώριο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Iliad, της μητρικής εταιρείας του φορέα εκμετάλλευσης, για το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Ελπίζει να ξεκινήσει πριν από το τέλος του 2019.

Σας αναφέραμε πριν από λίγες εβδομάδες ότι η Free θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα νέο Freebox σε επίπεδο εισόδου πριν από το τέλος του 2019. Οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί από τον ίδιο τον Xavier Niel. Ερωτηθείς από το 01net με την ευκαιρία της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Iliad, είπε ότι ο ISP προετοιμάζει την ανάπτυξη ενός νέου Freebox για την αντικατάσταση του Freebox Mini 4K. Στόχος του είναι η εμπορευματοποίηση για το 2019, αλλά αυτό θα μπορούσε να διαρκέσει έως το 2020.

Ένα νέο entry-level Freebox που θα αναλάβει από το Freebox Mini 4K

Κατά την κυκλοφορία του Freebox Delta, ο Xavier Niel είχε δηλώσει ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο Freebox “Σε 2 ή 3 χρόνια”, η οποία πρότεινε όχι πριν από το τέλος του 2020. Φαίνεται λοιπόν ότι ο αερομεταφορέας έσπευσε το πρόγραμμά του. Μετά από μια προσφορά premium πέρυσι, θέλει να ανανεωθεί ταχύτερα από το αναμενόμενο στο επίπεδο εισόδου. Μια προσπάθεια να προσπαθήσετε να αποπλανήσετε τους καταναλωτές και να προσελκύσετε νέους συνδρομητές.

Διαβάστε επίσης: Freebox Delta S: η μετανάστευση τελικά είναι δυνατή για όλους τους δωρεάν συνδρομητές

Επειδή ο χειριστής αντιμετωπίζει δυσκολίες για περισσότερο από ένα χρόνο. Το μόνο θετικό τμήμα είναι οι ίνες, όπου είναι ο πρώτος εναλλακτικός ISP πίσω από το Orange. Δωρεάν χαμένοι 92.000 συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο του 2019: 15.000 σε σταθερό διαδίκτυο και 77.000 σε κινητά. Μια αιμορραγία που θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει με νέες προσφορές. Πρέπει να σημειωθεί το ίδιο ότι αυτή η θεαματική απώλεια συνδρομητών συνεχίζεται για αρκετά τρίμηνα δεν είναι τόσο καταστροφική. Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2019, η Free κατάφερε ακόμη και να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της χάρη στο καλύτερο μέσο εισόδημα ανά συνδρομητή. Πάνω απ ‘όλα οι πελάτες συνδρομών χαμηλού κόστους εγκαταλείπουν τον φορέα εκμετάλλευσης, οι οποίοι θέλουν να ανεβούν στην αγορά και να διατηρήσουν τους πελάτες τους, οι οποίοι μέχρι τώρα ήταν μάλλον ασταθείς.

Πηγή: 01Net