Δωρεάν κινητό: η ταχύτητα που παρέχεται στους συνδρομητές της στο δίκτυο Orange θα μειωθεί περαιτέρω

Δωρεάν κινητά: Η Orange θα συνεχίσει να περιφέρεται στο δίκτυό της 2G και 3G έως το 2022

Μετατόπιση. ο 2 Ιανουαρίου 2020 στις 12 ώρες και 57 λεπτά

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ταχύτητα που έχει εκχωρηθεί σε 3G σε συνδρομητές Free Mobile στο δίκτυο Orange θα μειωθεί περαιτέρω την 1η Ιανουαρίου 2020. Αυτό είναι το τελευταίο βήμα στη διαδικασία μετάβασης της Free στη δική της υποδομή, η προθεσμία για την οποία ορίζεται στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Εάν έχετε εγγραφεί στο Free Mobile, σίγουρα γνωρίζετε ότι δεν συνδέεστε απαραίτητα με το δίκτυο του φορέα σας, είτε πρόκειται για τηλεφωνία είτε για υπηρεσίες δεδομένων. Είτε βρίσκεστε σε αστική περιοχή και επωφελείστε από μια σύνδεση χρησιμοποιώντας το δωρεάν δίκτυο. Είτε βρίσκεστε σε μια περιοχή που δεν καλύπτει ο χειριστής και επωφελείστε συμφωνία περιαγωγής ολοκληρώθηκε μεταξύ Free και Orange.

Διαβάστε επίσης: Το Free Mobile καλύπτει το 93% του πληθυσμού με 4G

Αυτή η συμφωνία, που υπογράφηκε το 2012 όταν κυκλοφόρησε το Free Mobile, επέτρεψε στη δεύτερη να επωφεληθεί άμεσα από την εθνική κάλυψη χωρίς να έχει την υποδομή. Φυσικά, υπάρχει προθεσμία για αυτήν τη συμφωνία: 31 Δεκεμβρίου 2020 για υπηρεσία 3G και 31 Δεκεμβρίου 2022 για υπηρεσία 2G. Να θυμάστε ότι το 4G δεν επηρεάστηκε ποτέ από αυτήν τη συμφωνία περιαγωγής. Υπάρχει επίσης μια άλλη προϋπόθεση σε αυτήν τη συμφωνία: η σταδιακή κατάργηση του δικτύου Orange.

Η ταχύτητα λήψης θα μειωθεί στο μισό

Αυτή η απόσυρση, η οποία επομένως είναι συμβατική, συνεπάγεται σταδιακή μείωση των ταχυτήτων που παρέχονται στους συνδρομητές της Free Mobile. Από την 1η Ιανουαρίου 2019, η ροή ήταν ήδη περιορίζεται στα 768 kb / s σε λήψη και 384 kb / s σε μεταφόρτωση. Από την 1η Ιανουαρίου 2020, η ταχύτητα λήψης θα μειωθεί στην ίδια ταχύτητα με εκείνη της μεταφόρτωσης, δηλαδή 384 kb / s. Για να επωφεληθούν από μια καλύτερη ταχύτητα, οι συνδρομητές του Free Mobile θα πρέπει να συνδεθούν με μια κεραία Free Mobile (η οποία σίγουρα θα είναι συμβατή με 4G).

Διαβάστε επίσης: Η κυβέρνηση θέλει οι Orange, Free, SFR και Bouygues να συγκεντρώσουν το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας τους

Αυτή η ροή είναι πολύ σφιχτή. Συγκεκριμένα, δεν σας επιτρέπει να κατεβάσετε γρήγορα μια εφαρμογή από το Play Store (ή το App Store). Η λήψη ενός αρχείου περίπου πενήντα megabyte απαιτεί περίπου είκοσι λεπτά με τέτοια ταχύτητα. Να θυμάστε ότι τα 384 kb / s αντιστοιχούν σε 48 kb / s. Ευτυχώς, αυτή η ταχύτητα παραμένει επαρκής για την πλειονότητα των υπηρεσιών ροής μουσικής, όπως το Spotify ή το Deezer. Ακόμα κι αν δεν κάνετε λήψη των λιστών αναπαραγωγής στη μνήμη του κινητού σας, μπορείτε να ακούσετε μουσική με αυτήν την υποβαθμισμένη υπηρεσία.

Πηγή: Allo Forfait