Δωρεάν κινητό: ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ηλεκτρονικού ψαρέματος υπόσχεται ένα δωρεάν iPhone XS Max για να σας ξεγελάσει

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι συνδρομητές δωρεάν κινητής τηλεφωνίας είναι για άλλη μια φορά ο στόχος μιας καμπάνιας ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Για να δολώσουν τα θύματα, οι χάκερ υπόσχονται αυτή τη φορά να προσφέρουν δωρεάν ένα iPhone XS Max, το τελευταίο high-end από την Apple ή ένα Galaxy S10 Plus, το smartphone μεγάλου μεγέθους της Samsung, στους συνδρομητές. Προφανώς, οι πειρατές έχουν μόνο έναν στόχο: να σας κλέψουν τραπεζικά στοιχεία.

Μια νέα επίθεση ηλεκτρονικού ψαρέματος εισβάλλει στο γραμματοκιβώτιο των συνδρομητών του Free Mobile, αναφέρει το Univers Freebox. “Το Free Mobile σάς ενημερώνει ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις για επιβράβευση της επιλογής σας και για 6 μήνες δωρεάν συνδρομή” εξασφαλίζει την αλληλογραφία.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν κινητό – αυτή η επίθεση μέσω ηλεκτρονικού ψαρέματος (SMS) μπορεί να αδειάσει τον τραπεζικό λογαριασμό σας, δείτε πώς μπορείτε να προστατευτείτε

Το Free Mobile δεν προσφέρει δωρεάν smartphone, είναι μια επίθεση ηλεκτρονικού ψαρέματος!

Έχετε την επιλογή μεταξύ iPhone XS Max ή Galaxy S10 Plus, είπε η επιστολή. Για να λάβετε την ανταμοιβή σας, το email σας ζητά πληρώστε 8 € για “Εξοδα αποστολής” και ολοκληρώστε μια έρευνα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο σύνδεσμος στο email δείχνει έναν εικονικό ιστότοπο, ο οποίος μιμείται τη διεπαφή του χειριστή σας.

Για να πληρώσετε το κόστος, προφανώς θα πρέπει εισαγάγετε τα στοιχεία της τράπεζάς σας. Εδώ κλείνει η παγίδα: οι χάκερ θα συλλέξουν τα στοιχεία σας χωρίς να το γνωρίζετε. Κατά τη διαδικασία, ανακτούν επίσης τα στοιχεία σύνδεσης του Free Mobile. Συχνά, αυτά τα δεδομένα πωλούνται σε μια σκοτεινή αγορά μαύρου ιστού.

Προφανώς, είναι πολύ εύκολο να διορθώσετε την απάτη. Πρώτα απ ‘όλα, προσφορές ή δωρεάν όπως συχνά είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές. Επιπλέον, οι απατεώνες που χρησιμοποιούνται το παλιό λογότυπο Free Mobile, το οποίο χρησιμοποιήθηκε μεταξύ 2009 και 2011, πριν από την κυκλοφορία του φορέα. Συχνά, οι χάκερ προσπαθούν τουλάχιστον να αντιγράψουν τα γραφικά του Free Mobile στην επιστολή. Εάν έχετε λάβει το email, σας συμβουλεύουμε να το διαγράψετε χωρίς να προσέξετε.

Πηγή: Freebox Universe