Δωρεάν κέρδισε 32.000 συνδρομητές Freebox το 3ο τρίμηνο του 2019, ο ISP τελικά δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 6 Ιουλίου 2020 στις 18 ώρες 06 λεπτά

Η Free μόλις ανακοίνωσε ενθαρρυντικά τριμηνιαία αποτελέσματα στη σταθερή αγορά. Μετά από 6 τέταρτα αιμορραγίας, ο ISP κατάφερε να προσελκύσει έως και 32.000 νέους συνδρομητές Freebox το τρίτο τρίμηνο του 2019. Η Free αποδίδει κυρίως αυτήν την άνοδο στην επιτυχία του Freebox Delta. Δυστυχώς, το Free Mobile συνεχίζει να χάνει πελάτες παρά την έλξη που δημιουργείται από το πρόγραμμα Unlimited Free 4G.

Στις 12 Νοεμβρίου 2019, η Iliad, μητρική εταιρεία της Free, ανέβασε το πέπλο στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το τρίτο τρίμηνο του 2019. Στη σταθερή γραμμή, ο ISP ανακοινώνει τελικά θετικά αποτελέσματα. Το Free έχει πράγματι προσέλκυσε 32.000 νέους συνδρομητές Freebox κατά την περίοδο. Κατά το προηγούμενο τρίμηνο, η Free είχε χάσει 15.000 σταθερούς συνδρομητές. Ίδια ιστορία το πρώτο τρίμηνο του έτους με 16.000 λιγότερους πελάτες σε σταθερά τηλέφωνα.

Το Free εξηγεί αυτό “Επιστροφή σε θετικές καθαρές προσλήψεις σε σταθερές γραμμές” με “Το τέλος της εξάρτησης από πολύ προωθητικές προσφορές”, που επιτρέπει στον χειριστή να αυξήσει το εισόδημά του και την επιτυχία του Freebox Delta. Ο ταραχοποιός των τηλεπικοινωνιών δεν λέει περισσότερα σε αυτό το σημείο. Υπενθυμίζοντας, το Freebox Delta πέρασε το ορόσημο των 100.000 συνδρομητών τον περασμένο Μάρτιο. Τα τελευταία νέα είναι ότι η Free θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα φθηνότερο Freebox για να ολοκληρώσει την προσφορά του σύντομα.

Στο δελτίο τύπου του, το FAI τονίζει επίσης “Εξαιρετική απόδοση στο Fiber”. Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, ηχογραφήθηκε δωρεάν 210.000 καθαρές προσλήψεις στο FTTH. Ειναι εδω “Η καλύτερη απόδοση που έχει επιτευχθεί ποτέ, συνδυάζονται όλοι οι χειριστές”, υπερηφανεύεται για την Iliad. Το Free έχει πλέον περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια συνδρομητές ινών και 12 εκατομμύρια καταστήματα με δυνατότητα σύνδεσης στη Γαλλία. Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, το ένα τέταρτο των συνδρομητών Freebox είναι πλέον συνδεδεμένοι μέσω ινών.

Το Free Mobile έχασε 18.000 συνδρομητές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου

Η κατάσταση είναι λιγότερο ένδοξη στο κινητό. Όπως συνέβη και στα προηγούμενα τρίμηνα, Το Free Mobile συνεχίζει να χάνει συνδρομητές. Κατά το 3ο τρίμηνο, 18.000 πελάτες εγκατέλειψαν το στόλο του χειριστή του Xavier Niel. Η τηλεπικοινωνία μιλά για ένα “Μικρή καθαρή πτώση” εν μέρει προκαλείται από “Μια πολύ ανταγωνιστική γαλλική αγορά”. Η Free παραδέχεται ωστόσο ότι η αγορά είναι λιγότερο επιθετική από ό, τι στο τέλος του 2018.

Η Free είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με την επιτυχία του προγράμματος Unlimited Free 4G, το οποίο προσέλκυσε 147.000 πελάτες κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου. Αυτό είναι “Δύο φορές περισσότερο από τα τελευταία 2 τρίμηνα”, τονίζει τον Iliad. Το γκρουπ θα συνεχίσει να ωθεί τους συνδρομητές να μεταβούν στην απεριόριστη προσφορά 4G, στα 19,99 ευρώ / μήνα. Γι’αυτό, Δωρεάν στοιχήματα ιδίως σε διαφημιστικά πακέτα σε μειωμένες τιμές για περιορισμένη περίοδο 12 μηνών. Μόλις περάσει αυτή η περίοδος, οι συνδρομητές μεταφέρονται αυτόματα στην απεριόριστη προσφορά 4G. Με αυτήν τη στρατηγική, η Free ελπίζει ότι το 80% των πελατών της θα έχουν επιλέξει αυτό το πακέτο έως το 2024.

Διαβάστε επίσης: Κάλυψη 4G – Το Free Mobile καλύπτει τελικά το 94% του γαλλικού πληθυσμού

Χάρη σε αυτά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, τόσο στα σταθερά όσο και στα κινητά, η Iliad ανακοινώνει κύκλο εργασιών 1,229 εκατομμυρίων ευρώ για αυτό το τρίμηνο, αύξηση 3,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018. Επομένως, η ομάδα ανακάμπτει σταδιακά μετά από αρκετά δύσκολα τρίμηνα.