Δωρεάν εναντίον BFM και RMC: γιατί ο Iliad και ο Altice-SFR δεν βρίσκουν συμφωνία

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Free (Iliad) και το BFM / RMC (Altice-SFR) δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει να μεταδώσουν τα κανάλια τους στα Freeboxes. Ο Alain Weill, Διευθύνων Σύμβουλος της Altice France, εξηγεί ότι δεν έχει ακόμη βρεθεί οικονομική συμφωνία. Αλλά ότι οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν λόγω νομικών λεπτομερειών.

Πίστωση: BFM TV

Πολλές ανατροπές στις 14 Αυγούστου 2019 στην περίπτωση μεταξύ Free (Iliad) και BFM / RMC (Altice-SFR). Η Altice-SFR απαιτεί να σταματήσει η εκπομπή BFM και RMC στα Freeboxes πριν από τις 27 Αυγούστου 2019. Η ομάδα του Patrick Drahi έχει κερδίσει την υπόθεση ενώπιον των δικαστηρίων και η Free δεν έχει άδεια να μεταδίδει κανάλια RMC και BFM χωρίς τη συμφωνία του ιδιοκτήτη τους. Σε απάντηση, η Free αποφάσισε να σταματήσει τη μετάδοση BFM και RMC στα Freeboxes από τις 16 Αυγούστου 2019, πιστεύοντας ότι ο ανταγωνιστής της έπρεπε να χάσει περισσότερα από αυτήν την κατάσταση.

Η Free και η Altice-SFR βρήκαν ωστόσο μια οικονομική συμφωνία, αλλά όχι γενικά

Ο Alain Weill, Διευθύνων Σύμβουλος της Altice France και Διευθύνων Σύμβουλος της Altice Europe, επέστρεψε σε συνέντευξη τύπου σχετικά με τους λόγους αποτυχίας των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο Γάλλων γίγαντες. “Στις συζητήσεις που καταφέραμε να βρούμε, βρήκαμε μια οικονομική συμφωνία, αλλά πάνω απ ‘όλα στο θέμα των νομικών ιδιοτροπιών της σύμβασης δεν έχουμε σήμερα συμφωνία”, εξηγεί.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν εναντίον Altice-SFR: Το BFM και το RMC θα εξαφανιστούν από το Freeboxes, θα ενημερωθούν για την κατάσταση

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Iliad συμφωνεί με την αρχή της αμοιβής της Altice στις εμπλουτισμένες υπηρεσίες που προσφέρονται (επανάληψη, εκκίνηση, προεπισκοπήσεις κ.λπ.). Αλλά αρνείται κατηγορηματικά να πληρώσει για την ίδια τη μετάδοση των καναλιών. Η μητρική εταιρεία του Free θα ήθελε, αφενός, ένα συμβόλαιο στο οποίο πληρώνει ένα τέτοιο ποσό για αυτές τις πρόσθετες δυνατότητες και ένα άλλο στο οποίο η Altice δέχεται ότι η Free αναμεταδίδει τα κανάλια BFM και RMC δωρεάν. Από την ερώτηση για την Altice: “Ο διαχωρισμός των δύο συμβάσεων δεν έχει νόημα, δεν θέλουμε να διαχωρίσουμε τις δύο υπηρεσίες, ο συνδρομητής δεν θα το καταλάβαινε, δεν θα είχε νόημα να προσφέρει μία υπηρεσία χωρίς την άλλη”, πιστεύει η ομάδα.

Στο τέλος, είτε πρόκειται για το ένα είτε το άλλο, η Free θα πληρώσει ακριβώς το ίδιο ποσό. Αλλά και οι δύο πλευρές θέλουν να υπερισχύσουν της φόρμας. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι ο Iliad θέλει να είναι σε θέση να πει ότι δεν πληρώνει για τη μετάδοση καναλιών και ο Altice θέλει να είναι σε θέση να γνωστοποιήσει ότι κατάφερε να πουλήσει την αναμετάδοση του περιεχομένου του. Για αυτές τις μικρές λεπτομέρειες και για αυτόν τον πόλεμο του εγώ, οι συνδρομητές του Freebox πιθανότατα θα στερηθούν τα κανάλια BFM και RMC, τα οποία θα χάσουν το κοινό.

Πηγή: Ο Κόσμος