Δωρεάν είναι δωρεάν για να μην μεταδίδει κανάλια Altice-SFR, λέει ο CSA

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 2 Αυγ 2019 στις 10 ώρες και 51 λεπτά

Ο ελεύθερος μπορεί ελεύθερα να αρνηθεί τη μετάδοση καναλιών Altice-SFR, δήλωσε η CSA. Ωστόσο, η ομάδα του Patrick Drahi έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση για τη μετάδοση των BFM και RMC στα Freeboxes. Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, οι συνδρομητές του Freebox θα μπορούσαν επομένως να βρεθούν στερημένοι από τα κανάλια της ομάδας.

Λίγο νωρίτερα, η CSA εξέδωσε την ετυμηγορία της στην αντιπαράθεση μεταξύ του Free και του Altice-SFR. Από τον περασμένο Μάρτιο, η Altice-SFR ζήτησε 5 εκατομμύρια ευρώ από το Free για τα δικαιώματα μετάδοσης για τα κανάλια BFM TV, RMC Story, BFM Business και RMC Découverte. Προς το παρόν, η Free αρνείται σταθερά να διαπραγματευτεί, πιστεύοντας ότι δεν έχει λάβει πραγματική εμπορική πρόταση από την Altice, η οποία τελικά κατέλαβε το CSA.

Το Altice-SFR έχει το δικαίωμα να ζητήσει Δωρεάν να πληρώσει τα κανάλια BFM και RMC, προκαλώντας το CSA

Εάν η Free αρνείται τους όρους που ορίζει το Altice-SFR, είναι στα δεξιά να μην μεταδίδει κανάλια στα Freeboxes, διαβεβαίωσε το CSA σε μια δήλωση που μεταδόθηκε από το AFP. Επομένως, ο φορέας εκμετάλλευσης δεν υποχρεούται να συμφωνήσει να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο μετάδοσης με την Altice-SFR. “Η CSA δεν προβαίνει σε διαταγή κατά της εταιρείας Free” καθορίζει το CSA.

Αφ ‘ετέρου, Το Altice-SFR είναι ελεύθερο να ζητήσει αμοιβή για τη μετάδοση των καναλιών της. “Εάν οι εκδότες μπορούν να ζητήσουν αμοιβή για την επανάληψη των καναλιών τους σε μη επίγεια δίκτυα, τίποτα δεν απαιτεί από τους διανομείς να τα πάρουν πίσω σε αυτά τα δίκτυα” εξηγεί το CSA. Έτσι το σώμα είναι ικανοποιημένοαποσαφηνίσει το ισχύον νομικό πλαίσιο χωρίς να παίρνουμε μέρος με έναν συγκεκριμένο ηθοποιό.

Διαβάστε επίσης: περικοπή BFM και RMC: Το πορτοκαλί υπερασπίζεται Δωρεάν έναντι του Altice-SFR

“Η CSA, η οποία έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει τα μέρη να καταλήξουν σε συμφωνία, τους καλεί να συνεχίσουν τις ανταλλαγές τους προς το συμφέρον των θεατών” ενθαρρύνει τον ρυθμιστή. Προς το παρόν, η σύγκρουση επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης. Δωρεάν και Altice-SFR θα καταλήξουν σε συμφωνία; Θα εξαφανιστούν τα κανάλια από τα Freeboxes;