Δρομολογητής WiFi: μια απλή ενημέρωση θα μπορούσε σύντομα να αυξήσει το εύρος του δικτύου σας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 24 Οκτωβρίου 2019 στις 13 ώρες και 22 λεπτά

Δεν είστε ικανοποιημένοι με το εύρος του δρομολογητή WiFi; Τι γίνεται αν σας λέμε ότι η απλή ενημέρωση του τρέχοντος δρομολογητή σας θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση; Οι ερευνητές έχουν βρει μια μέθοδο για να αυξήσουν το εύρος οποιουδήποτε δρομολογητή WiFi έως και 60 μέτρα, με λίγες μόνο γραμμές κώδικα – μια μέθοδο που ονομάζεται On-Off Noise Power Communication.

Το εύρος των δρομολογητών WiFi θα μπορούσε να αυξηθεί μέσω μιας απλής ενημέρωσης / Credits: Phonandroid

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Brigham Young ανακάλυψαν τεχνολογία που μπορεί να αυξήσει το εύρος οποιουδήποτε δρομολογητή WiFi χωρίς να αλλάξει υλικό – με μια απλή ενημέρωση. Η τεχνική, ιδιαίτερα κατάλληλη για συνδεδεμένα αντικείμενα που απαιτούν μικρό εύρος ζώνης, αυξάνει το εύρος περίπου 60 μέτρων σύμφωνα με τους ερευνητές. «Αυτό είναι το υπέροχο πράγμα για αυτήν την τεχνολογία. Θεωρητικά θα μπορούσαμε να το εγκαταστήσουμε σε οποιονδήποτε δρομολογητή wifi κάνοντας μια απλή ενημέρωση λογισμικό, “εξηγεί ο Phil Lundrigan, ένας από τους συγγραφείς της ανακάλυψης.

Ο δρομολογητής WiFi σας θα μπορούσε να δει το εύρος του να αυξάνεται με μια απλή ενημέρωση

Το νέο τους πρωτόκολλο ονομάζεται On-Off Noise Power Communication (ONPC) και στην πραγματικότητα έχει προγραμματιστεί πάνω από το υπάρχον πρωτόκολλο WiFi και χρησιμοποιεί το ίδιο υλικό, χωρίς τροποποίηση. Το κόλπο είναι ότι συνήθως οι δρομολογητές WiFi απαιτούν τουλάχιστον 1 megabit ανά δευτερόλεπτο για να διατηρήσουν ένα σήμα – χάρη στο νέο πρωτόκολλο των ερευνητών, ο δρομολογητής χρειάζεται μόνο ένα κομμάτι δεδομένων ανά δευτερόλεπτο. Αρκετά για να επισημάνετε στο δρομολογητή εάν η συσκευή είναι συνδεδεμένη ή όχι και μεταδίδει δεδομένα σε χαμηλή ταχύτητα. Για να το κάνουν αυτό, προγραμματίζουν το δρομολογητή τους για να προσθέσουν δομημένο θόρυβο στο σήμα, γεγονός που καθιστά ευκολότερη τη διάκριση αδύναμων σημάτων από τον θόρυβο περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης: WiFi 6 – σε τι χρησιμεύει και σε τι χρησιμεύει;

Όπως μπορείτε να δείτε, όταν φτάσετε στο όριο αυτής της εκτεταμένης κάλυψης, η συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο απέχει πολύ από την ιδανική. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές, 1 bit / s πληροφοριών αρκεί για πολλά συνδεδεμένα αντικείμενα, όπως πόρτες γκαράζ ή ανιχνευτές ποιότητας αέρα. Αυτό μπορεί να διευκολύνει την εγκατάσταση συνδεδεμένων αισθητήρων στο σπίτι σας, χωρίς να σας αναγκάζει να αλλάξετε το δρομολογητή σας ή να εφοδιαστείτε με πρόσθετα σημεία πρόσβασης. Μετά το WiFi, οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορούν να προσαρμόσουν αυτήν την τεχνολογία στο πρωτόκολλο bluetooth. Απομένει να δούμε αν και πότε οι κατασκευαστές δρομολογητών θα αποφασίσουν να ενημερώσουν τις συσκευές τους για να αυξήσουν λίγο το εύρος τους.

Πηγή: BYU