Δοκιμή Xiaomi Mi Band 4: τι είναι ένα συνδεδεμένο βραχιόλι αξίας 40 ευρώ;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 3 Απριλίου 2020 στις 2 ώρες 21 λεπτά

Το Mi Band 4 της Xiaomi έρχεται στη Γαλλία! Το συνδεδεμένο βραχιόλι από τον κινέζικο κατασκευαστή είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα του. Πρέπει να ειπωθεί ότι στα 40 ευρώ, οι ανταγωνιστές εμφανίζονται με απόντες συνδρομητές. Αλλά τι αξίζει πραγματικά το νέο Mi Band 4; Απάντηση στην πλήρη δοκιμή μας!

Όταν λέμε Xiaomi, σκεφτόμαστε «χαμηλές τιμές». Ο κινέζος κατασκευαστής έχει γίνει ο ειδικός σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας με εξαιρετική σχέση ποιότητας / τιμής. Μεταξύ των προϊόντων με τις καλύτερες πωλήσεις είναι το βραχιόλι που συνδέεται με το Mi Band.

Πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η μάρκα κυκλοφορεί την τέταρτη έκδοση. Χωρίς να αναστατώσει μια συνταγή που λειτουργεί, η Xiaomi κάνει κάποιες αλλαγές στο πολύ επιτυχημένο Mi Band 3. Παρεμπιπτόντως, η τιμή αυξάνεται κατά 10 ευρώ. Το Mi Band 4 παραμένει πολύ προσβάσιμο αφού πωλείται για 40 ευρώ. Σε αυτήν την τιμή, τι αξίζει το βραχιόλι Xiaomi; Το χρησιμοποιήσαμε για αρκετές ημέρες. Ανακαλύψτε την πλήρη δοκιμή μας!

Η δοκιμή βίντεο του Mi Band 4

Τεχνικό δελτίο

Τεχνικό φύλλο Xiaomi Mi Band 3 Τεχνικό φύλλο Xiaomi Mi Band 4
Διαστάσεις 46,9 x 17,9 x 12 mm 46,9 x 17,9 x 12 mm
Βάρος 20γρ 22.1 γρ
Οθόνη 0,78 “ 0,95 “AMOLED
Ορισμός 128 × 80 εικονοστοιχεία 120 x 240 εικονοστοιχεία
ΟΣΤΟ Ιδιοκτήτης Ιδιοκτήτης
Συνδεσιμότητα Bluetooth 4.2 Bluetooth 5.0 BLE
Αδιάβροχο Ναι IP67 Ναι έως 50μ
Τύμπανα 110 mAh LiPO 135 mAh
Θύρα φόρτισης Ιδιοκτήτης Ιδιοκτήτης
Γρήγορη επαναφόρτιση Οχι Οχι
Ασύρματη φόρτιση Qi Οχι Οχι
Χρωματιστά μαύρος Μαύρα + βραχιόλια
Τιμή ± 25 ευρώ 40 ευρώ

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Οι αγορές της Xiaomi το Mi Band 4 στην τιμή των 39,99 ευρώ. Ως εκ τούτου, ο κατασκευαστής λειτουργεί αύξηση 10 ευρώ σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση. Πώς να τον κατηγορήσω; Με μια τέτοια τιμή, οι Κινέζοι ξεπερνούν πάντα τον ανταγωνισμό. Κανένα άλλο συνδεδεμένο βραχιόλι στην αγορά δεν εμφανίζει τόσο πειστικά επιχειρήματα για μια τέτοια τιμή.

Βασικός σχεδιασμός και έγχρωμη οθόνη

Το Mi Band 4 δεν σηματοδοτεί σημαντική αισθητική αναταραχή σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Αποτελείται από έναν ιχνηλάτη που εισάγεται σε έναν εύκαμπτο υποαλλεργικό ιμάντα σιλικόνης. Αποτελείται από 12 οπές, μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιονδήποτε τύπο καρπού. Το σύστημα προσάρτησης απαιτεί ακόμα λίγο χρόνο προσαρμογής.

δοκιμή xiaomi mi band 4 attach

Λεπτό (46,9 x 17,9 x 12 mm) και ελαφρύ (22,1 γραμμάρια), το Mi Band 4 θα είναι διακριτικό, ή ακόμα και να ξεχαστεί. Προσέξτε για πτώσεις! Όσοι είναι πιο ευαίσθητοι στα κύματα θα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί πριν γλιστρήσουν κάτω από το πάπλωμα, ελέγχοντας ότι έχουν αφαιρέσει το βραχιόλι. Αυτή η επιλογή συνεπάγεται προφανώς ότι δεν θέλετε να συλλέξετε δεδομένα που σχετίζονται με τον ύπνο.

δοκιμή σχεδίασης xiaomi mi band 4

Υπάρχουν μόνο δύο σημαντικές αισθητικές καινοτομίες. Το αρχικό κουμπί συμβολίζεται από έναν μικρό λευκό κύκλο. Μέχρι τώρα, αυτό το κλειδί αντιπροσώπευε ένα μικρό κοίλο στην οθόνη. Είχε το πλεονέκτημα ότι μπορεί να αναγνωριστεί με άγγιγμα. Η νέα επιλογή του κατασκευαστή είναι πιο κομψή, αλλά λιγότερο πρακτική στη χρήση.

Κουμπί αρχικής δοκιμής xiaomi mi band 4

Η οθόνη OLED 0,95 ιντσών βλέπει τώρα τον κόσμο σε χρώμα (πάνω από 16.000). Λυπούμαστε για την έλλειψη αυτόματης φωτεινότητας. Ωστόσο, η Xiaomi προσφέρει 5 διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας. Λόγω της εξαιρετικής αυτονομίας του προϊόντος (θα επανέλθουμε σε αυτό), συνιστούμε να επιλέγετε τη μέγιστη φωτεινότητα ανά πάσα στιγμή. Αυτό επιτρέπει καλή αναγνωσιμότητα σε όλες τις συνθήκες, ακόμη και στο άμεσο ηλιακό φως.

οθόνη δοκιμής xiaomi mi band 4

Η Xiaomi δεν φέρνει επανάσταση στο είδος προσφέροντας ένα Mi Band 4 που είναι ακόμα τόσο νηφάλιο. Ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνεται στα δυνατά σημεία του βραχιολιού. Χωρίς να εμφανίζεται αντιαισθητικά, δεν φτάνει στην τάξη του αξεσουάρ μόδας. Τα βασικά του υλικά (σιλικόνη, πλαστικό) το καθιστούν ένα διακριτικό αντικείμενο που θα ταιριάζει με τους geeks και τους αθλητές.

Για 40 ευρώ, δεν μπορείτε να περιμένετε να φορέσετε ένα μικρό κόσμημα γεμάτο με τεχνολογία. Οι αισθητικές καινοτομίες είναι αρκετές για να φέρουν μια ανάσα φρεσκάδας σε ένα προϊόν που αναγνωρίζεται πρωτίστως για την αποτελεσματικότητά του.

15 ημέρες αυτονομίας

Χάρη σε αυτό 135 mAh μπαταρία LiPo, Η Xiaomi υπόσχεται αυτονομία 20 ημερών για τυπική χρήση του Mi Band 4. Συνδυάζοντας τις καθημερινές χρήσεις (με όλες τις ειδοποιήσεις και τις ειδοποιήσεις ενεργοποιημένες) και αθλητικές συνεδρίες (περίπου 2 ώρες κάθε δύο ημέρες) φτάσαμε στις 15 ημέρες χρήσης! Το γεγονός ότι το βραχιόλι είναι μόνιμα απενεργοποιημένο και ανάβει μόνο όταν σηκώνετε τον καρπό σας, θα βοηθήσει πολύ.

Δοκιμή αισθητήρα xiaomi mi band 4

Εάν η υπόσχεση δεν τηρηθεί αρκετά, το Mi Band 4 παραμένει ένα ασφαλές στοίχημα. Το καλύτερο από όλα, το βραχιόλι επαναφορτίζεται πλήρως (0 έως 100%) σε λιγότερο από δύο ώρες (1h35 κατά μέσο όρο). Καλύτερα, 30 λεπτά είναι αρκετά για να κερδίσει 60% αυτονομία, σχεδόν 10 ημέρες χρήσης.

Το κύριο πράγμα είναι το απαραίτητο

Η διεπαφή του Mi Band 4 λάμπει με την απλότητά του. Μετά τη σύζευξη του βραχιολιού με το smartphone σας μέσω της εφαρμογής Mi Fit (λίγα δευτερόλεπτα), η πλοήγηση πραγματοποιείται κυρίως κάθετα. Ωστόσο, μια κίνηση προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά από την αρχική οθόνη παρέχει πρόσβαση σε μια λειτουργία ελέγχου μουσικής. Μινιμαλιστική, αυτή η επιλογή είναι πολύ πρακτική σε καθημερινή βάση. Μπορέσαμε να το χρησιμοποιήσουμε με την εφαρμογή Μουσική στο iPhone, καθώς και το Spotify σε Android και iOS. Πατώντας το πλήκτρο κάτω από την οθόνη επιστρέφει στην αρχική οθόνη, σύροντας από αριστερά προς τα δεξιά επιστρέφει στο προηγούμενο μενού.

Το μικρό μέγεθος της οθόνης επιτρέπει μόνο μια βασική εμφάνιση λειτουργιών. Ο χρήστης πρέπει να περιηγηθεί στα τυφλά για να ανακαλύψει τις διάφορες επιλογές. Σας συμβουλεύουμε λοιπόν να ξεκινήσετε αυτήν την εξερεύνηση από τα πρώτα λεπτά χρήσης για να εξοικειωθείτε με το αντικείμενο. Τα μενού αναλύονται (με σειρά πλοήγησης) ως εξής:

  • Κατάσταση: δίνει μια σύνοψη του αριθμού των βημάτων, της απόστασης, των θερμίδων που καίγονται ή των ειδοποιήσεων που λαμβάνονται
  • Καρδιακή συχνότητα
τεστ καρδιακού ρυθμού xiaomi mi band 4
  • Εκπαίδευση: ξεκινά μία από τις 6 προεγκατεστημένες προπονήσεις (υπαίθριο τρέξιμο, διάδρομο, ποδηλασία, περπάτημα, άσκηση, κολύμβηση στην πισίνα)
  • Πρόγνωση καιρού
xiaomi mi band 4 τεστ μετεωρολογίας
xiaomi mi band test 4 ειδοποιήσεις
  • Περισσότερο : ομαδοποιεί πολλές επιλογές χρήσης, όπως (με τη σειρά) λειτουργία ενοχλήσεων, συναγερμό, διαχείριση μουσικής, χρονόμετρο, χρονοδιακόπτη, αθόρυβη λειτουργία κ.λπ.
xiaomi mi band test 4 παράμετροι

Οι τακτικοί του προηγούμενου Mi Band θα βρουν αμέσως τα ρουλεμάν τους. Για άλλους, η μάθηση θα είναι γρήγορη. Εάν η μικρή οθόνη δεν επιτρέπει την εμφάνιση πολύ περίπλοκων στοιχείων, το σύνολο λάμπει από την απλότητα και την εργονομία του.

Ένας καλός καθημερινός σύντροφος

Όπως οι προκάτοχοί του και το μεγαλύτερο μέρος του διαγωνισμού, Το Mi Band 4 είναι κυρίως αντικείμενο διαβούλευσης. Μην περιμένετε να καλέσετε ή να απαντήσετε σε ένα μήνυμα απευθείας από το βραχιόλι, είναι αδύνατο. Η εφαρμογή Mi Fit σάς επιτρέπει να φιλτράρετε τις ειδοποιήσεις που θέλετε να λαμβάνετε στο βραχιόλι. Αφήσαμε τα πάντα (μηνύματα, ειδοποιήσεις εφαρμογών, κλήσεις), τα οποία μερικές φορές μπορεί να είναι συντριπτικά. Προτείνουμε λοιπόν να αφιερώσετε χρόνο για να εξατομικεύσετε τις ειδοποιήσεις από την αρχή. Σε κάθε περίπτωση, Το Mi Band 4 δεν σας επιτρέπει να διαγράψετε μια ειδοποίηση, ο χρήστης μπορεί να το συμβουλευτεί μόνο.

xiaomi mi band 4 μουσική δοκιμή

Σημειώστε επίσης ότι βρίσκουμε το σφάλμα του Mi Band 3. Το σύστημα δεν αναγνωρίζει όλους τους χαρακτήρες, τόσο πολύ που καταλήγουμε συχνά με κενά τετράγωνα αντί για ορισμένα γράμματα ή emoji. Επομένως, πρέπει να τραβήξετε το smartphone σας για να δείτε αυτές τις ειδοποιήσεις, γεγονός που αφαιρεί οποιοδήποτε ενδιαφέρον από την ίδια την έννοια ενός βραχιολιού. Κρίμα.

Γενικά, τα δεδομένα που καταγράφονται από το Mi Band 4 στερούνται ακρίβειας. Αλλά για ένα βραχιόλι μικρότερο από 50 ευρώ, σας επιτρέπει να έχετε μια σχετική ιδέα της καθημερινής μας δραστηριότητας. Ωστόσο, θα θέλαμε η παρακολούθηση του ύπνου να είναι πιο ακριβής. Τα αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν απολύτως τις νύχτες που πέρασαν με το βραχιόλι στον καρπό. Ωστόσο, το Mi Band 4 ανέλυσε δύο αϋπνίες ως εξαιρετικές βραδιές …

Όχι μόνο για αθλητές της Κυριακής

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Mi Band 4 δεν ταιριάζει σε ειδικούς αθλητές των οποίων η ακρίβεια των δεδομένων είναι ένα από τα πρώτα κριτήρια επιλογής. Για 40 ευρώ, θα ήταν αλαζονικό να περιμένουμε τόσο πολύ. Παρά τα πάντα, το νέο βραχιόλι της Xiaomi είναι αποτελεσματικό για τους αθλητές της Κυριακής. Για πιο τακτικές πρακτικές, θα ταιριάζει στους αθλητές που αναζητούν ευχαρίστηση και όχι απόδοση. Η έλλειψη ακρίβειας των δεδομένων που αναλύονται στρεβλώνει τα αποτελέσματα που θα τείνουν να ενοχλούν τους ανταγωνιστές. Οι πιο χαλαροί θα επικεντρωθούν περισσότερο στην καμπύλη εξέλιξης παρά στο χρονοδιάγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας, το Mi Band 4 μας συνόδευε στις αθλητικές μας συνεδρίες (κάθε δύο ημέρες). Το βραχιόλι είναι ευχάριστο για ασκήσεις αντοχής (ποδηλασία, τρέξιμο) και κολύμπι. Από την άλλη πλευρά, οι άλλες δραστηριότητες παραμένουν δύσκολο να εντοπιστούν και τα δεδομένα είναι λογικά μακριά από τον λογαριασμό.

xiaomi mi band 4 sport τεστ

Η εφαρμογή Mi Fit, πολύ πλήρης, αλλά όχι πολύ εργονομική, σας επιτρέπει να αποτιμήσετε την απόδοσή σας και ακόμη και να τα συγχρονίσετε με το Google Fit σε Android και το Health σε iOS. Σε κάθε περίπτωση, όλα λειτουργούν τέλεια. Από την άλλη πλευρά, ο συγχρονισμός με τις πιο διάσημες εφαρμογές τρίτων (Runstatic για παράδειγμα) αποδεικνύεται αδύνατος.

Για τον αθλητισμό, το Mi Band 4 είναι λοιπόν ικανοποιημένο για να παρέχει τα απαραίτητα, όπως οι προκάτοχοί του. Για 40 ευρώ, θα καλύψει τις ανάγκες περιστασιακών ή ακόμη και κανονικών αθλητών, υπό την προϋπόθεση ότι εστιάζουν τη δραστηριότητά τους στην ευχαρίστηση.