Δοκιμή Nest Hub: Το Google σπάει την οθόνη

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 27 Αυγούστου 2019 στις 20 ώρες και 17 λεπτά

Με το Nest Hub, η Google ολοκληρώνει την ήδη εκτεταμένη γκάμα προϊόντων οικιακού αυτοματισμού. Τα ηχεία στο σπίτι διαθέτουν τώρα ένα μοντέλο οθόνης. Το δοκιμάσαμε.

Ενώ τα ηχεία της στο σπίτι σπάνε σαν ζεστά κέικ (ειδικά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου), η Google λανσάρει το Nest Hub στη Γαλλία. Όπως συχνά, ο Αμερικανός παίρνει το χρόνο του για να εισαγάγει προϊόντα στη Γαλλία. Παρουσιάστηκε πέρυσι, το Nest Hub έχει ήδη βρει το κοινό του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια Max έκδοση είναι ακόμη διαθέσιμη εκεί. Για τη Γαλλία, θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί.

Εν τω μεταξύ, η Google σκοπεύει να προσκαλέσει στα σπίτια μας ένα νέο προϊόν. Το Nest Hub είναι ένα συνδεδεμένο ηχείο με οθόνη που υποστηρίζεται από τον Βοηθό Google. Γνωρίζουμε ήδη αυτόν τον τύπο συσκευής, η Amazon προσφέρει το Echo Show, το Lenovo την έξυπνη οθόνη. Αλλά ποιο είναι ένα προϊόν που κατασκευάζεται από την Google σε σύγκριση με αυτά τα πολύ πειστικά προϊόντα; Χρησιμοποιήσαμε το Nest Hub για μερικές εβδομάδες. Εδώ είναι η πλήρης δοκιμή μας!

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Το Google Nest Hub είναι διαθέσιμο στη Γαλλία από το καλοκαίρι του 2019. Διατίθεται στα 129 ευρώ, συμπληρώνει την ήδη καλά εφοδιασμένη γκάμα Google Home (στάνταρ, Mini και Max). Στη Γαλλία, το Nest Hub είναι το μόνο προϊόν οικιακού αυτοματισμού από την Google με οθόνη. Κατά τη διάρκεια του Google I / O 2019, ο Αμερικανός παρουσίασε μια έκδοση Max (μεγαλύτερη οθόνη και ενσωματωμένη κάμερα) που προορίζεται προς το παρόν για μερικές χώρες (Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία).

Μινιμαλισμός και διακριτικότητα στην υπηρεσία της κομψότητας

Με το Nest Hub, η Google χρησιμοποιεί τους αισθητικούς κωδικούς της υπόλοιπης αρχικής σειράς: λευκό πλαστικό και γκρι ύφασμα (γύρω από το ηχείο). Ο Αμερικανός εξακολουθεί να παίζει την κάρτα μινιμαλισμού με μόνο δύο φυσικά κουμπιά που βρίσκονται στο πίσω μέρος της συσκευής. Το πρώτο, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την οθόνη, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ένταση. Το δεύτερο απενεργοποιεί το μικρόφωνο εάν είναι απαραίτητο. Όπως το υπόλοιπο εύρος, το Nest Hub δεν προορίζεται για μεταφορά, επομένως δεν περιλαμβάνει μπαταρία. Η θύρα τροφοδοσίας που κρύβεται στο πίσω μέρος του ηχείου επιτρέπει τη σύνδεσή της στο ηλεκτρικό κύκλωμα.

δοκιμάστε το σχεδιασμό του google nest hub

Η πρωτοτυπία του Nest Hub είναι η οθόνη του. Η ενσωμάτωσή της είναι εκπληκτική: έχουμε την εντύπωση ότι η Google έχει τοποθετήσει ένα μικρό tablet 7 ιντσών σε ένα συνδεδεμένο ηχείο. Αν και τα σύνορα είναι φαρδιά, το σύνολο δεν στερείται γοητείας.

δοκιμάστε το τροφοδοτικό google nest hub
δοκιμάστε τον όγκο του κόμβου google nest
μικρο δοκιμή google nest hub

Συμπαγής (178,5 x 118 x 67,3 mm), το Nest Hub μπορεί να προσκληθεί οπουδήποτε στο σπίτι και να είσαι διακριτικός. Διαφέρει από την Lenovo Smart Display, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη. Αφού τον πήγαμε γύρω από πολλά δωμάτια σε ένα διαμέρισμα, τον βρήκαμε ένα ζεστό μέρος, σε ένα υπνοδωμάτιο. Η έλλειψη αντοχής στο νερό και τη σκόνη μας έκανε να ξεχάσουμε την ιδέα του μαγειρέματος. Αφ ‘ετέρου, Το μικρό του μέγεθος δεν το εμποδίζει να φαίνεται στιβαρό.

Μια επιτυχημένη φωτεινή οθόνη

Περιτριγυρισμένο από μεγάλα σύνορα, Η οθόνη LCD 7 ιντσών είναι ωστόσο ελκυστική. Ο ορισμός των 1024 x 600 pixel (επομένως δεν υπάρχει υψηλή ευκρίνεια) δεν μειώνει τον ενθουσιασμό μας. Στον επίσημο ιστότοπό της, η Google καθιστά σαφές ότι το αντικείμενο μπορεί να βρει τη θέση του σε ένα δωμάτιο. Χάρη στον αισθητήρα φωτισμού Ambient EQ, η φωτεινότητα και τα χρώματα προσαρμόζονται ανάλογα με την ατμόσφαιρα του δωματίου. Ακόμα και σε άμεσο ηλιακό φως, παραμένει τέλεια αναγνώσιμο. Ακόμη καλύτερα, η οθόνη αλλάζει αυτόματα σε σκοτεινή λειτουργία μόλις σβήσει το φως.

δοκιμάστε την οθόνη google nest hub

Παρόλο που υποστηρίζει πολλές υπηρεσίες βίντεο (MyCanal, Franceinfo, YouTube), το Nest Hub δεν λάμπει ιδιαίτερα σε αυτήν την περιοχή. Θα κάνει το κόλπο για την προβολή μερικών βίντεο συνταγών (αν το τοποθετήσετε στην κουζίνα) ή μικρών μαθημάτων στο YouTube. Η έξυπνη οθόνη Lenovo ανταποκρίνεται περαιτέρω σε αυτήν την ανάγκη.

Η οθόνη του Nest Hub χρησιμοποιείται κυρίως για τη συμπλήρωση του φωνητικού ελέγχου με μια διεπαφή αφής. Το σύστημα καρτών είναι πολύ αποτελεσματικό ακόμα κι αν λυπούμαστε για έναν ελαφρώς αργό λανθάνοντα χρόνο στις αλληλεπιδράσεις και τις κινούμενες εικόνες. Σε αυτήν την περιοχή, η έξυπνη οθόνη Lenovo είναι πιο αποτελεσματική.

Εντάξει για μουσική, πολύ καλό για podcast και βίντεο

Η Google μιλάει καθαρά: το Nest Hub δεν προορίζεται για audiophiles. Οι συνδεδεμένοι ομιλητές του αμερικανικού γίγαντα, ιδίως του Home Max, είναι εκεί για αυτούς. Αν και μπορεί να προσκληθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, θεωρήσαμε ότι το Nest Hub ταιριάζει σε ένα υπνοδωμάτιο. Γίνεται τότε ένα ραδιόφωνο 2.0 ρολογιών με το οποίο μπορείτε να ακούσετε ραδιόφωνο ή podcast. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθήσετε μερικά βίντεο.

δοκιμάστε τη μουσική του google nest hub

Σε αυτά τα διαφορετικά σενάρια, η ποιότητα ήχου του Nest Hub ανταποκρίνεται τέλεια στις προσδοκίες. Τα φωνητικά είναι καθαρά με αρκετά χαμηλά επίπεδα για ευχάριστη ακρόαση. Μπορείτε ακόμη να απολαύσετε ακούγοντας ήρεμη μουσική ενώ διαβάζετε ή κοιμάστε. Σημειώστε ότι με την ένταση της ώθησης στο μέγιστο, ο ήχος παραμένει σωστός. Δεν διακρίνουμε καμία παραμόρφωση, απλώς εντοπίζουμε ένα ελαφρύ εφέ κουτιού που πρέπει να αποδίδουμε στο πλαστικό της συσκευής.

Βοηθός Google σε μικρή οθόνη

Όπως και στο υπόλοιπο εύρος του Google Home, το Nest Hub βασίζεται στον Βοηθό Google. Επομένως ελέγχεται με φωνή με τις ίδιες εντολές με τα συνδεδεμένα ηχεία. Επομένως, βρίσκουμε τα ίδια χαρακτηριστικά και τις ίδιες συμβατότητες με μερικές λεπτομέρειες.

δοκιμάστε τις ρυθμίσεις του google nest hub

Επειδή η οθόνη επιτρέπει στο Google να προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία με οικιακή διεπαφή. Δεν βρίσκουμε το Android, αλλά ένα είδος λειτουργικού συστήματος Google Assistant πολύ μινιμαλιστικό. Σε κατάσταση αναμονής, εμφανίζει απλώς την ώρα με διάφορους τύπους ρολογιών. Το Nest Hub μπορεί επίσης να αναβαθμιστεί από ξυπνητήρι 2.0 σε ψηφιακή κορνίζα. Μπορείτε να επιλέξετε να προβάλλετε φωτογραφίες και έργα τέχνης από τον ιστό ή τις δικές σας φωτογραφίες από το Google Photos.

Ένα μικρό κτύπημα του δακτύλου (από αριστερά προς τα δεξιά) παρέχει πρόσβαση σε μια αρχική σελίδα. Όπως στην έξυπνη οθόνη Lenovo, το σύστημα εμφανίζει μικρούς χάρτες με πληροφορίες συμφραζομένων : επερχόμενα ραντεβού, ακούστηκε τελευταία μουσική, χρόνος ταξιδιού στο γραφείο κ.λπ.

δοκιμάστε κάρτες hub nest google

Τελικά, το Nest Hub αναλαμβάνει γρήγορα το ρόλο του νευρικού κέντρου του συνδεδεμένου σπιτιού. Σε αυτό το πλαίσιο, η οθόνη αποκτά το πλήρες νόημά της. Μπορείτε να ελέγξετε όλες τις συσκευές του σπιτιού (συμβατές με το Google Home) από μια κομψή και εργονομική διεπαφή. Από λαμπτήρες έως τηλεόραση (Android TV ή Chromecast) έως ηχεία, το Nest Hub είναι ο ηγέτης του σπιτιού. Και το λατρεύουμε!

δοκιμάστε τον οικιακό αυτοματισμό του google nest hub
δοκιμή οικιακού αυτοματισμού google nest hub

Τελικά, το Nest Hub επιτρέπει κλήσεις με δύο συνθήκες. Ελλείψει κάμερας (προορίζεται για το μοντέλο Max), είναι δυνατές μόνο φωνητικές κλήσεις και μόνο μέσω του Google Duo.

Για ποιον, για τι;

Ήδη καλά εξοπλισμένο με συσκευές αυτοματισμού σπιτιού (Σπίτι στο σαλόνι, Home Mini στο μπάνιο, ηχεία Bluetooth στο γραφείο, Lenovo Smart Display στην κουζίνα) επιλέξαμε να τοποθετήσουμε το Nest Hub σε ένα υπνοδωμάτιο. Αλλά στις επαρχίες, έχουμε ένα διαμέρισμα με πολλά δωμάτια, κάτι που δεν είναι κοινό για τους περισσότερους κατοίκους πολύ μεγάλων πόλεων, όπως το Παρίσι, για παράδειγμα.

δοκιμάστε το google hub nest hub room

Για τους καταναλωτές που ζουν σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, το Nest Hub θα εξελιχθεί φυσικά ως κέντρο ελέγχου για άλλα συνδεδεμένα αντικείμενα. Οι λάτρεις του ήχου θα μετανιώσουν για την αδυναμία σύνδεσης με ένα πιο premium ηχείο (εκτός εάν χρησιμοποιείτε Chromecast Audio). Ωστόσο, σε μικρό χώρο η ποιότητα ήχου του Nest Hub παραμένει αποδεκτή.