Δοκιμή Google Nest Hub Max: μεγάλο μέγεθος, μεγάλες δυνατότητες, αλλά μικρή απογοήτευση

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 6 Νοεμβρίου 2019 έως 11 ώρες 27 λεπτά

Το Nest Hub Max της Google είναι ο μεγάλος αδελφός του Nest Hub, αυτή η συνδεδεμένη οθόνη κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το έτος και τροφοδοτείται από τον Βοηθό Google. Η συσκευή έχει μεγαλύτερο μέγεθος εικόνας και έχει κυρίως μπροστινή κάμερα. Αρκετά για να επιτρέψετε στο Google Nest Hub Max να μετατραπεί σε ένα πραγματικό μικρό κέντρο παρακολούθησης βίντεο και να καταστήσει δυνατή τη συνομιλία μέσω βίντεο μέσω του Google Duo.

Ακολουθώντας το πρόσφατα ανακοινωμένο έξυπνο ηχείο Google Home, το Nest Hub ή το Nest Hub Mini, Η Google προσφέρει αυτήν τη φορά το Nest Hub Max, μια οθόνη 10 ″ συνδεδεμένη με μια μικρή μπροστινή κάμερα. Συναρπαστική χρήση Βοηθός Google και ελέγχεται μέσω της εφαρμογής Σπίτι για Android και iOS, η συσκευή είναι πιθανώς μία από τις πιο ολοκληρωμένες, τουλάχιστον για να πιστέψουμε το Google. Το δοκιμάσαμε για μια εβδομάδα και σας δίνουμε όλα τα συμπεράσματα σχετικά με αυτήν τη συνδεδεμένη συσκευή πολλαπλών λειτουργιών.

Ένας νηφάλιος και ευχάριστος σχεδιασμός

Το Nest Hub Max έρχεται με τη μορφή οθόνης, λευκό στην περίπτωσή μας (υπάρχει επίσης μαύρο) με γκρι βάση. Αυτή η ίδια βάση λειτουργεί ως ηχείο. Εάν το Nest Hub Max σας υπενθυμίζει κάτι, δεν υπάρχει πρόβλημα: ο σχεδιασμός του είναι σχεδόν πανομοιότυπος με αυτόν ενός άλλου προϊόντος που έχει ήδη κυκλοφορήσει. Η συσκευή είναι στην πραγματικότητα μια παραλλαγή του “μικρού” Nest Hub, με μερικές εξαιρέσεις, ωστόσο. Επειδή το Nest Hub Max θέλει να είναι πολύ μεγαλύτερο από τον μικρότερο αδερφό του. Το Google Nest Hub Max εκμεταλλεύεται μια οθόνη αφής 10 ιντσών, στην οποία μπορεί να εμφανιστεί μια εικόνα 1280 x 800 εικονοστοιχεία (ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει Full HD επί του σκάφους). Ως υπενθύμιση, το Nest Hub που δοκιμάσαμε έχει οθόνη 7 ιντσών για ορισμό 1024 x 600 pixel. Με το Nest Hub Max, κερδίζουμε ελαφρώς ορισμό, αλλά ειδικά από το μέγεθος της οθόνης του ξεχωρίζει η συσκευή.

Μέγιστο Κέντρο Google Nest

Από την άλλη πλευρά, η συσκευή είναι πολύ μεγαλύτερη από τον μικρό αδερφό της: το Nest Hub Max ζυγίζει 1,32 κιλά, ενώ το κλασικό Nest Hub ζυγίζει μόλις 480 γραμμάρια. Σημειώστε ότι και στις δύο περιπτώσεις, η συσκευή πρέπει να είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο για να λειτουργεί, επειδή δεν διαθέτει εσωτερική μπαταρία. Επομένως, δεν υπάρχει ζήτημα να το χρησιμοποιήσετε νομαδικά.

Το Nest Hub Max ενσωματώνει δύο μικρά μικρόφωνα που βρίσκονται πάνω από την οθόνη του, έναν αισθητήρα φωτός, μια οθόνη LED και πάνω από όλα μια κάμερα. Εάν το δύο κύρια ηχεία βρίσκονται στη βάση της συσκευής, ακριβώς κάτω από την οθόνη, το Το Nest Hub Max επωφελείται επίσης από έναν οπίσθιο βραχίονα 7,5 εκατοστών. Τι να απολαύσετε μια καλή αναπαραγωγή μπάσων, μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε σε εσάς.

Μέγιστο Κέντρο Google Nest
Το Google Nest Hub Max έχει ένα μικρό κουμπί στο πίσω μέρος για να απενεργοποιήσετε τα μικρόφωνα και την κάμερα. Στα αριστερά, υπάρχει επίσης ένα κουμπί ελέγχου έντασης.

Για περισσότερη ασφάλεια, Τόσο τα μικρόφωνα όσο και η κάμερα μπορούν να απενεργοποιηθούν εντελώς μέσω ενός φυσικού κουμπιού στο πίσω μέρος της συσκευής. Μια μικρή συσκευή που έχει πλέον γίνει απαραίτητη για όσους δεν θέλουν να ακούγονται συνεχώς, αλλά η οποία δεν ήταν παρούσα στις πρώτες εκδόσεις συσκευών στο περιβάλλον Google Home.

Περιβάλλον και διαχείριση συσκευών

Με την ενεργοποίηση, θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε Google σπίτι στο smartphone σας Android ή ios. Η διαμόρφωση της συσκευής πραγματοποιείται χωρίς πραγματική δυσκολία. Το Nest Hub Max είναι μια προσθήκη στο σύνολο συμβατών συσκευών Google Home στο σπίτι. Η εφαρμογή Google Home είναι το νευρικό κέντρο της συσκευής: χωρίς αυτήν, δεν υπάρχει σωτηρία. Αλλά μόλις ρυθμιστεί η εφαρμογή και αναγνωριστεί το Nest Hub Max, θα μπορείτε να το απαλλαγείτε στις περισσότερες περιπτώσεις και θα μπορείτε ακόμη και να ελέγχετε άλλες συσκευές στο σπίτι μέσω φωνητικών εντολών της συσκευής, είτε πρόκειται για κάμερες και συσκευές. συνδεδεμένα φώτα.

Μέγιστο Κέντρο Google Nest
Όπως κάθε προϊόν υψηλής τεχνολογίας που σέβεται τον εαυτό του, θα απαιτείται ενημέρωση της συσκευής από την πρώτη εκκίνηση.

οπεριβάλλον της συσκευής διακρίνεται από το άκρο της απλότητα. Εκμεταλλευόμαστε ένα τεράστιο ρολόι, μια παρουσίαση με βάση τις φωτογραφίες του χρήστη ή τις εικόνες τέχνης ή μια σειρά μικρών εικονικών “καρτών”. Αυτά παρέχουν πρόσβαση σε επιλογές για το YouTube ή ένα ημερολόγιο. Από αυτήν τη διεπαφή οθόνης αφής, υπάρχουν τελικά πολύ λίγες επιλογές. Μπορείτε να εκτελέσετε τις ακόλουθες ενέργειες μέσω της επάνω γραμμής:

  • Διαχείριση φώτων φουαγιέ
  • Πρόσβαση ρουτίνες Η λειτουργία “Γεια” σας επιτρέπει, για παράδειγμα, να σας ενημερώνει για την ώρα και τον καιρό και να σας παρουσιάζει τις τελευταίες ειδήσεις ήχου και βίντεο. Η λειτουργία «ύπνος» σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το ξυπνητήρι.
  • Μεταδώστε περιεχόμενο σε άλλες συσκευές του σπιτιού
  • Στείλτε ένα φωνητικό μήνυμα σε άλλες συσκευές του νοικοκυριού

Η κάτω γραμμή προσφέρει τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • Ρυθμίστε τη φωτεινότητα της συσκευής
  • Αλλάξτε την ένταση (την οποία επιτρέπει επίσης ένα φυσικό κουμπί στο πίσω μέρος της συσκευής)
  • Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την κάμερα
  • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία “μην ενοχλείτε”
  • Βάζω ξυπνητήρι
  • Πρόσβαση στις ρυθμίσεις δικτύου

Εφαρμογές ναι, αλλά ακόμα λίγες

Σχεδιασμένο από την Google, το Nest Hub Max προφανώς παρέχει πρόσβαση σε οικιακές υπηρεσίες. Από την πλευρά του ήχου, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση Μουσική YouTube, αλλά επίσης να ρυθμίσετε τη συσκευή έτσι ώστε να εκτοξεύει το Deezer ή το Spotify από προεπιλογή, αντί για τη Μουσική YouTube.

Όσον αφορά το βίντεο, έχουμε τη δυνατότητα εκτόξευσης του YouTube ή πρόσβασης σε flash από το France Info. Από την άλλη πλευρά, όταν πρόκειται για υπηρεσίες SVoD, μοιάζει λίγο με την Bérézina: βρίσκουμε τα πάντα και τα πάντα MyCanal, και σταματά εκεί. Μπορούμε λοιπόν να εκφράσουμε τη λύπη μας για την απουσία Netflix και Amazon Prime Video, τα οποία ωστόσο είναι μεταξύ των καλύτερων υπηρεσιών ροής και αυτό είναι πραγματικά κρίμα. Εάν η απουσία τους στο Google Nest Hub θα μπορούσε ενδεχομένως να εξηγηθεί από το μικρό μέγεθος της οθόνης (και πάλι!), Αυτό δεν συμβαίνει με το Nest Hub Max. Λυπούμαστε μόνο που η Google δεν κατάφερε ακόμη να συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες υπηρεσίες SVoD και να προσφέρει στους χρήστες του Nest Hub Max μια υπηρεσία ροής που αξίζει το όνομα.

Μέγιστο Κέντρο Google Nest

Η συσκευή μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως δέκτης Chromecast : στείλτε την ταινία ή μουσική από το smartphone σας και θα την επαναλάβετε αμέσως. Σημειώστε, ωστόσο, ότι αν λειτουργεί πλήρως με το YouTube, είναι αδύνατο να “αναγκάσετε” μια ροή βίντεο YouTube ή Amazon Prime για αναπαραγωγή. Και ακόμη και μέσω της λειτουργίας που επιτρέπει θεωρητικά να μεταδίδει θεωρητικά ολόκληρη την οθόνη smartphone, δεν λειτουργεί (για παράδειγμα στο Netflix, εμφανίζονται μόνο τα χειριστήρια αναπαραγωγής και οι υπότιτλοι, αλλά όχι το εικόνα του βίντεο). Μικρή παρηγοριά: είναι δυνατό να εγκαταστήσετε το Molotov στο smartphone σας και να μεταδώσετε τα τηλεοπτικά κανάλια στη συσκευή, το οποίο παραμένει ένα καλό σημείο, παρά τα πάντα.

Η συσκευή προσφέρει επίσης τη δυνατότητα λήψης των τελευταίων ειδήσεων μέσω Γαλλία τηλεόραση, είτε ηχητικά είτε βίντεο. Μεταξύ των άλλων διαθέσιμων χρήσεων, είναι επίσης δυνατό να ακολουθήσετε μια συνταγή, αλλά τελικά δεν είναι πειστική. Από τη μία πλευρά, επειδή δεν προσαρμόζεται στον αριθμό των επισκεπτών, και από την άλλη, επειδή είναι πάντα απαραίτητο να δηλώνεται ένα “OK Google” ακολουθούμενο από ένα “επόμενο βήμα” για μετάβαση από το ένα βήμα στο άλλο. ‘άλλα. Έχουμε ήδη δει καλύτερα, ειδικά από την πλευρά της Alexa.

Μέγιστο Κέντρο Google Nest

Μια ενσωματωμένη κάμερα που κάνει τι;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Nst Hub Max έχει μικρή κάμερα που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης. Αυτό το εξάρτημα 6,5 MP επωφελείται από μια γωνία θέασης 127 ° και ένα αυτόματο σύστημα καρέ. Η χρήση αυτής της κάμερας είναι πολλαπλή.

Πρώτα πρώτα, Το Google Nest Hub Max ενσωματώνει την τεχνολογία Face Match, η οποία αναγνωρίζει τα πρόσωπα των χρηστών. Η διαμόρφωσή του γίνεται από την εφαρμογή Google Home στο smartphone. Συγκεκριμένα, ποιο είναι το ενδιαφέρον; Αφού το Face Match αναγνωρίσει το πρόσωπο, το Nest Hub Max προσφέρει προτάσεις και προσφέρει προτάσεις βάσει του χρήστη που βρίσκεται μπροστά του. Το περιβάλλον Nest Hub Max μπορεί να εξατομικευτεί πλήρως για κάθε άτομο στο νοικοκυριό. Όταν ξυπνάτε, όταν μπαίνετε στο δωμάτιο όπου βρίσκεται το Nest Hub Max, η οθόνη θα ενεργοποιηθεί αμέσως μετά την αναγνώρισή σας. Σας καλωσορίζει και εμφανίζει ένα είδος μικρού χρονοδιαγράμματος, με βάση την καθημερινή σας ζωή: μεταφορά, πρόγνωση καιρού, ημερήσια διάταξη… Λίγο σαν τις ειδοποιήσεις Android, εν συντομία.

Μέγιστο Κέντρο Google Nest

Δεύτερο πλεονέκτημα: χάρη στα δύο μικρόφωνα και τη μικρή κάμερα στο μπροστινό μέρος, είναι δυνατό πραγματοποιείτε κλήσεις ήχου ή βίντεο μέσω του Google Duo. Η ποιότητα της εικόνας είναι πραγματικά πολύ καλή στη μετάδοση, η λήψη προφανώς εξαρτάται από τη συσκευή που χρησιμοποιείται στο άλλο άκρο της αλυσίδας. Η εφαρμογή θα αντλήσει από τη λίστα επαφών σας για να πραγματοποιήσει μια κλήση, αλλά μπορεί επίσης να αναφέρεται σε έναν αριθμό τηλεφώνου που δηλώνετε.

Το τελευταίο στοιχείο της κάμερας είναι το μέγεθος: Η συσκευή μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως σύστημα παρακολούθησης βίντεο. Αυτό γίνεται μέσω της εφαρμογής Φωλιά, που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα πάντα. Από προεπιλογή, η κάμερα καταγράφει συνεχώς μόλις εντοπίσει μια παρουσία. Με άλλα λόγια, όταν εσείς ή κάποιος στην οικογένειά σας είστε στο δωμάτιο, η συσκευή ενεργοποιείται και ξεκινά μια εγγραφή που αποστέλλεται στο Cloud. Λαμβάνετε μια ειδοποίηση στο smartphone σας και βλέπετε όλη τη δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στο δωμάτιο σε αυτό. Φυσικά, ένα σύστημα ιστορίας σάς επιτρέπει να ελέγχετε ό, τι συνέβη στο σπίτι πριν από αρκετές ημέρες. Είναι επίσης δυνατό να το διαγράψετε πολύ απλά.

Έχετε επίσης έναν τρόπο να διασφαλίσετε ότι η ηχογράφηση δεν σβήνει όταν εσείς ή κάποιος στην οικογένειά σας είστε στο σπίτι. Για αυτό, το Google Nest Hub Max πρέπει να συνδυαστεί με ένα smartphone. Εάν το τηλέφωνο βρίσκεται σε γεωγραφική τοποθεσία στο σπίτι, τότε η εγγραφή είναι απενεργοποιημένη. Έχετε επίσης τα μέσα να προγραμματίσετε τη λειτουργία CCTV (για παράδειγμα τη νύχτα ή όταν πηγαίνετε σε διακοπές) και να την απενεργοποιήσετε τον υπόλοιπο χρόνο. Εν ολίγοις, το Nest Hub Max λειτουργεί πραγματικά ως αυτόνομο και πλήρες σύστημα ασφαλείας, με μια μικρή λεπτομέρεια: καμία νυχτερινή όραση δεν έχει ενσωματωθεί στη συσκευή. Εάν η κάμερα καταφέρει να εντοπίσει μια παρουσία όταν το δωμάτιο βυθιστεί σε ημι-σκοτάδι, τίποτα δεν μπορεί να δει στην εικόνα που εγγράφεται. Στη χειρότερη περίπτωση, σας ενημερώνει ότι κάποιος έχει εισέλθει στο σπίτι μου, κάτι που δεν είναι ήδη πολύ κακό.

Τιμή, διαθεσιμότητα… Αγοράζουμε ή όχι;

Ενώ το κλασικό Nest Hub διατίθεται στα 129 €, το Nest Hub Max πωλείται στα 229 €. Η συσκευή είναι διαθέσιμη από τις 5 Νοεμβρίου 2019 και μπορεί να παραγγελθεί στο Google Store ή σε παραδοσιακούς ιστότοπους εμπόρων (Darty, Επιπλέον εκατό ευρώ μεταξύ των δύο εκδόσεων, είναι τελικά αρκετά ακριβό, αλλά αυτή η διαφορά μπορεί να να δικαιολογηθεί με τη μοναδική παρουσία της κάμερας, το μέγεθος της οθόνης ή την εξαιρετική αναπαραγωγή ήχου της συσκευής, την οποία έχουμε αναφέρει εν συντομία. Σίγουρα, σε πλήρη ισχύ, τα ηχεία φτύσσουν τους πνεύμονες . Αλλά μειώνοντας λίγο την ένταση, η ποιότητα ήχου είναι πραγματικά πολύ καλή σε αυτό το είδος συσκευής και είναι λιγότερο σπηλαιώδες από αυτό του κλασικού Google Nest Hub.

Στο τέλος, εάν ψάχνετε έναν βοηθό με οθόνη και σύστημα παρακολούθησης βίντεο, το Google Nest Hub είναι πιθανώς μια πολύ καλή επιλογή. Αλλά εξακολουθεί να στερείται συμβατότητας με οποιονδήποτε τύπο ροής βίντεο (Netflix και Amazon Prime Video στο προβάδισμα) για να γίνουν πραγματικά το ιδανικό προϊόν. Και ίσως μια ελαφρώς πιο εξελιγμένη διεπαφή αφής, καθώς η συσκευή είναι δύσκολο να ελεγχθεί μέσω της οθόνης της και όλα πρέπει να γίνουν φωνητικά. Έλα, μια ακόμη προσπάθεια, Google: είμαστε σχεδόν εκεί!

Μέγιστο Κέντρο Google Nest