Δοκιμή Airpods Pro: Η Apple κάνει την παρεμβολή της

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 20 Ιανουαρίου 2020 στις 16 ώρες και 25 λεπτά

Κυρίως μεταγλωττισμένα, συχνά επικριμένα, τα Airpods κατάφεραν να καθιερωθούν ως σημείο αναφοράς στην αγορά αξεσουάρ ήχου. Η Apple ξαναρχίζει το μηχάνημά της με μια έκδοση Pro που υιοθετεί τη μορφή in-ear. Χρησιμοποιήσαμε το Airpods Pro για αρκετές ημέρες. Εδώ είναι το πλήρες τεστ μας.

Δύσκολο να χάσετε τα Airpods. Εκείνοι που ορισμένοι χαρακτηρίζονται ως μπατονέτες κατάφεραν να φτάσουν στο ευρύ κοινό. Για την ποιότητα ήχου τους; Πιθανώς όχι. Αλλά η Apple έχει βρει ένα προϊόν που είναι πρακτικό (ειδικά για χρήστες iPhone), εύκολο στη χρήση και εξαιρετικά αποτελεσματικό στην καθημερινή ζωή. Η τιμή τους, αν και υψηλή, παραμένει εντός του μεγαλύτερου αριθμού και καθιστά δυνατή την ενίσχυση (ή την πρόσβαση) αυτής της αίσθησης ότι ανήκετε σε μια κοινότητα: εάν φοράτε το Συμβουλές Q Airpods, είστε μοντέρνα αγάπη!

Παρά την εκπληκτική επιτυχία τους, τα ακουστικά αγωνίζονται να πείσουν τα πιο ευαίσθητα αυτιά. Αντιμέτωποι με τον ολοένα και πιο έντονο ανταγωνισμό, οι Αμερικανοί πρέπει να κερδίσουν τις καρδιές των λάτρεις της μουσικής και εκείνοι που, τιμωρημένοι από τη Μητέρα Φύση, έφτασαν στον πλανήτη μας με αυτιά που δεν είναι πιστοποιημένα από την Apple. Βλέπετε το ακουστικό που πέφτει κάθε δύο δευτερόλεπτα;

Με το Airpods Pro, αυτό το πρόβλημα δεν θα υπάρχει πλέον. Υιοθετούν τη μορφή in-ear (πιο σταθερή) και ενσωματώνουν ενεργή τεχνολογία μείωσης θορύβου. Έτσι, η Apple υπόσχεται να διατηρήσει την πρακτικότητα των πρώτων Airpods, ενώ κολακεύει τα τύμπανα των ενημερωμένων χρηστών. Επιτυχές στοίχημα ή πολλά άλλα για τίποτα; Έτσι τα δοκιμάσαμε για αρκετές ημέρες.

Τιμή και διαθεσιμότητα Airpods Pro

Τα Airpods Pro διατίθενται στην τιμή των 279 ευρώ στον επίσημο ιστότοπο της Apple (προσφέρεται εξατομικευμένη χάραξη) και σε όλους τους διανομείς συνεργατών. Όπως πάντα, η Apple τοποθετεί τα ακουστικά της σε premium κατηγορία. Μεταξύ των κύριων ανταγωνιστών της, Τα intras της Sony WF-1000XM3 ξεχωρίζουν ως η πιο σοβαρή εναλλακτική λύση.

airpods pro iphone test

Πλησιάζω

Για να δημιουργήσει το Airpods Pro, η Apple ξεκίνησε με ένα κενό φύλλο. Ο σχεδιασμός συσκευών στο αυτί απαιτείται για να ξεφύγετε από τις πρώτες, εντελώς διαφορετικές εκδόσεις. Οι μηχανικοί κατάφεραν λοιπόν ενδοσκόπηση (Βραβείο καλύτερου παιχνιδιού λέξεων 2019).

Η ιδέα ήταν λοιπόν να διατηρηθεί η αισθητική ταυτότητα των Airpods, αξιοποιώντας ταυτόχρονα το εσωτερικό φορμά και την ενεργή μείωση του θορύβου. Προκειμένου να προσεγγίσει ένα ολοένα ευρύτερο κοινό, η Apple επέλεξε να προσφέρει την ίδια εμπειρία σε όλους τους χρήστες. Είναι επομένως αδύνατο να εξατομικεύσετε τον ήχο (για παράδειγμα με ισοσταθμιστή) ή να ρυθμίσετε πλήρως τη μείωση του θορύβου μόνοι σας. Κατάλαβες : Η Apple δεν θα ήταν Apple αν δεν επιβάλλει το στυλ της λίγο. Ανεξάρτητα, αν το αποτέλεσμα φτάσει στο έργο και ικανοποιεί τις ανάγκες του μεγαλύτερου αριθμού, η Apple θα έχει ολοκληρώσει την αποστολή της.

Ολοκαίνουργιο σχέδιο

Οι χλευασμοί και οι χλευασμοί περιβάλλουν το σχεδιασμό των πρώτων Airpods του ονόματος. Αυτό δεν τους εμπόδισε να χτυπήσουν, τόσο πολύ που καθιερώθηκαν ως προϊόντα μόδας. Παρ ‘όλα αυτά, Η Apple άκουσε τους επικριτές: δεν υπάρχουν πλέον μπατονέτες … Λοιπόν, εν μέρει. Η Apple διατηρεί το ίδιο μέγεθος, αλλά μειώνει το στέλεχος. Πιο διακριτικό, προσανατολίζεται τέλεια προς το στόμα για τη λήψη της φωνής (πάντα τόσο καλό, θα επανέλθουμε σε αυτό).

δοκιμάστε συμβουλές σχεδίασης airpods pro

Ο πιο παρατηρητής θα παρατηρήσει την παρουσία ενός μικρού κοίλου: είναι ένα χωρητικό κουμπί που επιτρέπει τον έλεγχο της μουσικής (σύντομες πιέσεις) ή την πλοήγηση (παρατεταμένη πίεση) μεταξύ των διαφορετικών τρόπων ακρόασης (ενεργή μείωση θορύβου, παθητική ή διαφανής λειτουργία).

δοκιμή πίεσης airpods

Στη διασταύρωση του στελέχους και του επιστομίου, ένα πλέγμα προστατεύει το εξωτερικό μικρόφωνο και φιλτράρει τον άνεμο για καθαρή αναπαραγωγή της φωνής. Η Apple αφήνει επίσης χώρο για τη διέλευση του αέρα για να αποφευχθεί η απόφραξη που προκαλείται από την πίεση. Αυτό διορθώνει ένα σημείο που συχνά ασκείται κριτική από τους «αντι-ενδοσυνδέσμους» και κάνει το Airpods Pro πολύ πιο άνετο στη χρήση από τον ανταγωνισμό. Ειδικά επειδή το φτερό του (5,4 g) βελτιώνει την άνεση.

δοκιμή πίεσης αέρα airpods pro apple

Τέλος, η Apple είχε την καλή ιδέα να συμπεριλάβει το ακουστικό στο κεφάλι. Τις περισσότερες φορές, αυτό το μικρό κομμάτι πλαστικού προεξέχει ελαφρώς. Και παρόλο που περιβάλλεται από καουτσούκ, μερικές φορές μπορείτε να αισθανθείτε τις πλαστικές κορυφογραμμές, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. Εδώ, η άκρη που εισάγεται στο κανάλι του αυτιού, πιο ευέλικτη, κάνει το όλο πιο ευχάριστο. Το κερασάκι στην τούρτα, αλλάζοντας τις συμβουλές (τρία μεγέθη περιλαμβάνονται στο κουτί) είναι πολύ εύκολο.

δοκιμή σχεδιασμού airpods pro apple

Η νέα μορφή του Airpods Pro αναγκάζει την Apple να αλλάξει τη μορφή της θήκης. Οι μικρότερες ράβδοι οδήγησαν τους μηχανικούς στο υιοθετήστε μια οριζόντια μορφή, όπως το Sony WF-1000XM3. Ωστόσο, οι εγκέφαλοι της Apple κατάφεραν να διατηρήσουν ένα συμπαγές σώμα (45,2 x 60,6 x 21,7 mm). Μπορούν επομένως να γλιστρήσουν εύκολα σε μια τσέπη, συμπεριλαμβανομένης της τσέπης με φερμουάρ τζιν. Μόνο ένα μικρό παράπονο: δεν φαίνεται τόσο σταθερό όσο η κάθετη περίπτωση των πρώτων Airpods (θόρυβοι ραγίσματος, λίγο παιχνίδι στο σύστημα ανοίγματος).

airpods pro δοκιμή εξόδου αέρα

Τέλος, ας το προσδιορίσουμε αυτό Τα Airpods Pro υπάρχουν μόνο σε γυαλιστερό λευκό σε αντίθεση με όσα πρότειναν οι φήμες. Δεν υπάρχουν επομένως μαύρα Airpods Pro (προς το παρόν), ακόμα κι αν το αντίθετο θα μας ευχαριστούσε.

Χαρακτηριστικά: απλότητα σύμφωνα με την Apple

Ας απαντήσουμε για πάντα στο ζήτημα της συμβατότητας των Airpods: ναι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με smartphone / tablet Android ή υπολογιστές με Windows. ΑΛΛΑ η εμπειρία δεν θα είναι ποτέ τόσο ευχάριστη όσο με ένα προϊόν Pommé. Η Apple δίνει προτεραιότητα στους πελάτες της και κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα όταν χρησιμοποιείτε τις συσκευές σας. Ένα iPhone (ή ένα iPad) εντοπίζει το Airpods Pro σε λίγα δευτερόλεπτα κατά το άνοιγμα της θήκης. Στη συνέχεια εμφανίζεται ένα παράθυρο στο κάτω μέρος της οθόνης και διευκολύνει τη σύζευξη: σε 10 δευτερόλεπτα τελειώσατε.

δοκιμή αντιστοίχισης airpods 1
δοκιμή αντιστοίχισης airpods 2
δοκιμή αντιστοίχισης airpods 3

Με αυτήν την έκδοση Pro και την άφιξη της μείωσης του θορύβου, η Apple προχωρά περαιτέρω. Για να επωφεληθεί από τη βέλτιστη ποιότητα ήχου, υποστηρίζει τον χρήστη στην επιλογή συμβουλών προκειμένου να προσαρμόσει τη μείωση του θορύβου. Χάρη στα δύο μικρόφωνα (εσωτερικά και εξωτερικά) και το H1 chip, Το Airpods Pro αναλύει το ακουστικό κανάλι κάθε αυτιού και καθορίστε ποιες συμβουλές ταιριάζουν καλύτερα. Σε ορισμένους χρήστες, το αριστερό άκρο του αυτιού μπορεί να διαφέρει από το δεξί άκρο του αυτιού. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η ρύθμιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Airpods Pro. Χρόνος λειτουργίας: πέντε λεπτά (εάν πρέπει να αλλάξετε τις συμβουλές).

δοκιμή ενεργού μείωσης θορύβου airpods

Η Apple προσφέρει τρεις τρόπους ακρόασης: ουδέτερη (παθητική μείωση θορύβου), ακύρωση θορύβου (ενεργή μείωση) και διαφάνεια. Το πρώτο απομονώνει παθητικά τους εξωτερικούς ήχους. Βασικά, τα ενδοφλέβια εμποδίζουν το αυτί σας. Το δεύτερο προκαλεί ενεργή μείωση θορύβου. Τα ακουστικά αναλύουν εξωτερικούς ήχους 200 φορές το δευτερόλεπτο (σύμφωνα με την Apple) και, χάρη στο τσιπ H1, σας απομονώνουν περαιτέρω. Με την ίδια διαδικασία, η λειτουργία διαφάνειας ανασυνθέτει τους εξωτερικούς ήχους και προσομοιώνει τη χρήση παραδοσιακών ακουστικών. Ακούτε περισσότερο περιβάλλοντα θόρυβο.

Αυτές οι τρεις επιλογές ακρόασης είναι διαθέσιμες από τις Γρήγορες ρυθμίσεις iPhone. Στο Android, θα πρέπει να περάσετε απευθείας από τα ακουστικά: ένα παρατεταμένο πάτημα στη ράβδο σας επιτρέπει να μεταβείτε από τη μία λειτουργία στην άλλη.

Τελικά, την άφιξη των ρυθμών iOS 13 με κοινόχρηστη ακρόαση. Μπορείτε να μεταφέρετε προσωρινά τη μουσική σε άλλο ζεύγος Airpods. Δοκιμάσαμε αυτήν τη λειτουργικότητα με το Airpods Pro στις δημόσιες συγκοινωνίες: και πάλι, η διαμόρφωση είναι αποτελεσματική και γρήγορη.

airpods pro κοινόχρηστη δοκιμή ήχου

Δίκαιη αυτονομία

Η αυτονομία του Airpods Pro ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με τον τρόπο που το χρησιμοποιείτε. μετρώ κατά μέσο όρο τέσσερις ώρες συνεχούς χρήσης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν κάνετε κατάχρηση της ενεργού μείωσης θορύβου και / ή Διαφανής λειτουργία. Σε αυτήν την περίπτωση, μάλλον μετρήστε 3h30 της ακρόασης. Το κουτί υπόσχεται 24 ώρες επιπλέον διάρκεια ζωής της μπαταρίας: όπως τα προηγούμενα Airpods, πρέπει απλώς να τα απομακρύνετε και να αρχίσει η φόρτιση. Η Apple δεν ταιριάζει με την απόδοση των ανταγωνιστών της και ιδίως των Sony intras (με ένα προειδοποιητικό όνομα) που επιτρέπουν σχεδόν 6 ώρες συνεχούς ακρόασης.

δοκιμή αυτονομίας airpods

Η Apple παρέχει ένα (καταραμένο) καλώδιο αστραπής με τερματισμό USB-C. Ωστόσο, δεν θεώρησε κατάλληλο να παρέχει τροφοδοσία στο κουτί. Σε τελική ανάλυση, όλοι έχουν αυτόν τον τύπο φορτιστή, σωστά; Με λίγα λόγια, μετρήστε 1h30 για πλήρη φόρτιση της θήκης και των ακουστικών.

Ποιότητα ήχου: πολύ καλύτερη

Με τον κίνδυνο προσβολής των fanboys, οι δύο πρώτες εκδόσεις των Airpods δεν λάμπουν με την ποιότητα του ήχου τους, η οποία ήταν απλώς μέτρια. Καλα ΝΕΑ, Το Airpods Pro σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής (καλά, το ελπίζουμε).

airpods pro αυτί δοκιμή

Πολύ καλύτερα από τους προκατόχους τους, τελικά νομιμοποιούν την μάλλον υψηλή τιμή τους. Το Airpods Pro προορίζεται για το ευρύ κοινό, επομένως η Apple δεν αναλαμβάνει κανέναν κίνδυνο. Ο ήχος αποδεικνύεται ισορροπημένος με καλά μπάσα και ευχάριστα μεσαία. Τα ψηλά είναι μερικές φορές ένα σχοινί σχοινιού (ελαφρά παραμόρφωση), αλλά το σύνολο είναι πολύ πειστικό. Γενικά και ανεξάρτητα από το στυλ της μουσικής, Το Airpods Pro μεταδίδει έναν ζεστό, στρογγυλό ήχο που είναι ευχάριστος στο αυτί. Οι θαυμαστές του podcast θα το εκτιμήσουν.

δοκιμή ήχου airpods pro

Παρά αυτά τα καλά σημεία, παραμένουν κάτω από τον ανταγωνισμό και συγκεκριμένα τα WF-1000XM3 intras από τη Sony. Πρώτα απ ‘όλα, επειδή τα τελευταία έχουν πολύ περισσότερο χαρακτήρα. Αλλά πάνω απ ‘όλα επειδή η Sony επιτρέπει την προσαρμογή της ακρόασης χάρη σε έναν ισοσταθμιστή, τον οποίο η Apple δεν προσφέρει. Η Apple προτιμά να ελέγχει το προϊόν της από την αρχή έως το τέλος (εκπλήσσει όχι;). Προσαρμοστικό EQ Ρυθμίζει αυτόματα τα μεσαία και τα μπάσα ανάλογα με το περιβάλλον και το στυλ της μουσικής του χρήστη. Η συναινετική Apple; Ναι, αλλά αποτελεσματικό.

Εξαιρετική καθημερινά

Ο συγγραφέας αυτών των γραμμών ήταν μεταξύ των αλλεργικών στα ακουστικά της Apple. Όχι από επιλογή, αλλά από προεπιλογή: ποτέ δεν ταιριάζουν στα αυτιά του. Το Airpods Pro είναι επομένως μια ευλογία αφού διατηρούνται τέλεια, ακόμη και κατά τη διάρκεια έντονων αθλητικών συνεδριών.

Αναμένεται στη στροφή, Η Apple κυριαρχεί ενεργά στη μείωση του θορύβου. Στο μετρό, στο τρένο, στο κέντρο της πόλης ή δίπλα σε ένα κομπρεσέρ (ναι ναι δοκιμάσαμε επίσης αυτήν την κατάσταση), η μόνωση είναι μπλόφα. Η Apple σαφώς δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την Sony. Από την άλλη πλευρά, σε αντίθεση με αυτό που επαναλαμβάνουν ορισμένοι (fanboys;) στα κοινωνικά δίκτυα, η μόνωση ενός κράνους παραμένει πολύ καλύτερη. Η λειτουργία Διαφανής, αναπαράγει τέλεια τους γύρω θορύβους. Σε αυτό το μικρό παιχνίδι, η Apple ξεπερνά όλους τους ανταγωνιστές της.

καθημερινή δοκιμή pro airpods

Τέλος, η ποιότητα των τηλεφωνικών κλήσεων, ένα ισχυρό σημείο των προηγούμενων εκδόσεων, παραμένει πολύ καλή. Η κοντή ράβδος δεν κάνει τίποτα: η φωνή είναι καθαρή και η εξασθένηση του περιβάλλοντος θορύβου παραδειγματική.

Έτσι, η Apple εκπληρώνει την αποστολή της τέλεια. Τα Airpods ξεχωρίζουν ως εξαιρετικά καθημερινά intras, σχεδόν άψογα στις δημόσιες συγκοινωνίες και εξαιρετικά αποτελεσματικά σε όλα τα περιβάλλοντα. Προβλέπεται, φυσικά, να τα χρησιμοποιήσετε με iPhone ή iPad.