Δοκιμή τηλεοπτικής πύλης: Το Facebook έρχεται στο σαλόνι σας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 1 Ιουλίου 2020 στις 17 ώρες και 22 λεπτά

Το 2018, το Facebook ξεκίνησε το Portal στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πίσω από αυτό το όνομα κρύβεται μια σειρά συνδεδεμένων αντικειμένων που προσφέρουν έναν πιο καθηλωτικό τρόπο επικοινωνίας. Δοκιμάσαμε το Portal TV για αρκετές ημέρες.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ TV FACEBOOK

Portal, Portal Mini, Portal + και Portal TV: εδώ είναι τα ονόματα των τεσσάρων προϊόντων που κυκλοφόρησε το Facebook για την περίοδο των διακοπών. Ένα χρόνο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία καλωσορίζει συνεπώς τα σπάνια φυσικά προϊόντα που πωλούνται από το Facebook. Η Google, η Amazon, η Apple και άλλοι κατάφεραν να προσκληθούν στα σαλόνια μας, γιατί όχι;

Το κοινωνικό δίκτυο διεκδικεί 2,45 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες ανά μήνα. Το Messenger και το WhatsApp είναι οι πιο διαδεδομένες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο (μακράν). Ο πειρασμός να μπει στα σαλόνια μας ήταν πολύ μεγάλος. Το έχετε ονειρευτεί (ή όχι); Το Facebook έκανε.

Η πύλη σάς επιτρέπει να επικοινωνείτε με τους φίλους σας στο Facebook ή τις επαφές WhatsApp μέσω βίντεο με καλύτερη εικόνα, ποιότητα ήχου και πολλά άλλα χαρακτηριστικά. Για το τμήμα αυτοματισμού σπιτιού, που έχει γίνει σχεδόν απαραίτητο, ο Αμερικανός προσφέρει τις υπηρεσίες του συμπατριώτη του Amazon και του βοηθού του Alexa.

Η πύλη TV διαφέρει από την υπόλοιπη γκάμα στην ιδέα και τη μορφή της. Ενώ οι άλλες τρεις πύλες μοιάζουν με έξυπνα ηχεία με οθόνες, συνδέεται με τηλεόραση. Το χρησιμοποιήσαμε για αρκετές ημέρες. Εδώ είναι το πλήρες τεστ μας.

Τιμή πύλης TV και ημερομηνία κυκλοφορίας

Το Portal TV διατίθεται στην τιμή των 169 ευρώ στον επίσημο ιστότοπο portal.facebook.com και στα συνεργαζόμενα καταστήματα (Amazon, FNAC-Darty, Boulanger). Το Facebook διαθέτει μια πλήρη γκάμα Portal με Portal + (299 ευρώ), Portal (199 ευρώ) και Portal Mini (149 ευρώ).

Σχεδιασμός και τεχνικό φύλλο: τα πάντα για μινιμαλισμό

Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Kinect της Microsoft θα δουν μια μικρή οικογενειακή ομοιότητα σε αυτήν την πύλη TV. Όλο ντυμένος με μαύρο χρώμα, η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο πάνω άκρο της τηλεόρασης (αν είναι δυνατόν στο κέντρο) χάρη σε ένα πολύ καλά μελετημένο σύστημα σφήνας. Το σετ παραμένει αρκετά συμπαγές (189,99 x 29,97 x 56,89 mm) και αρκετά ελαφρύ (310 g). Όλοι ντυμένοι με μαύρο πλαστικό, και πίσω από το βλέμμα του στο μάτι του Σόρον, Η τηλεόραση Portal συνδυάζεται αρκετά εύκολα με τα έπιπλα.

δοκιμή στο Facebook facebook fixactions
δοκιμή πύλης στο facebook tv led

Το Facebook παίζει την κάρτα μινιμαλισμού ενσωματώνοντας μόνο μια θύρα τροφοδοσίας, ένα USB-C και ένα HDMI συμβατό με “Οι περισσότερες τηλεοράσεις”. Στην κορυφή, οκτώ μικροσκοπικές τρύπες κρύβουν οκτώ μικρόφωνα. Ακόμα σε αυτήν την αναζήτηση διακριτικής ευχέρειας, οι μηχανικοί εξοπλίζουν την τηλεόραση Portal με ένα μόνο κουμπί, προσβάσιμο στα δεξιά της συσκευής. Συμβατό με Bluetooth, μπορεί να λειτουργήσει ως ηχείο.

δοκιμάστε την πύλη του facebook μικρόφωνα τηλεόρασης
δοκιμή συνδεσιμότητας μέσω διαδικτυακής πύλης στο facebook

Για να κρύψει την κάμερα και τους διάφορους αισθητήρες κίνησης, το Facebook επέλεξε ένα μικρό, νηφάλιο και μάλλον κομψό πλέγμα. Ένας αφαιρούμενος πλαστικός κύκλος κρύβεται η κάμερα 12,5 megapixel (διπλό οπτικό πεδίο 120 °) και σύρετε κατά μήκος του πλέγματος για να το αποκαλύψετε όταν θέλετε να ξεκινήσετε μια συνομιλία μέσω βίντεο.

δοκιμή φυσικού κουμπιού πύλης facebook πύλης
δοκιμή πύλης facebook έξυπνη κάμερα τηλεόρασης

Χαρακτηριστικά: ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας σε βίντεο

Για να χρησιμοποιήσετε το Portal TV πρέπει να έχετε λογαριασμό στο Facebook. Λογική. Το Facebook χρησιμοποιεί απομακρυσμένο έλεγχο ταυτότητας: ο χρήστης πρέπει να έχει το smartphone του (ή έναν υπολογιστή) και να εισάγει τους κωδικούς που εμφανίζονται στην τηλεόραση για να διαμορφώσει τη συσκευή του. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, μπορείτε να αλληλεπιδράσετε σε μια μινιμαλιστική και ρευστή διεπαφή χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο, που δεν είναι διαφορετικό από αυτό ενός συγκεκριμένου φρουτώδους εμπορικού σήματος.

δοκιμάστε το τηλεχειριστήριο της πύλης facebook

Το Portal TV σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε βιντεοκλήσεις στο Messenger και το WhatsApp, να παρακολουθείτε βίντεο στο Facebook Παρακολούθηση, να ακούτε μουσική στο Spotify ή να κάνετε κύλιση σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών στην οθόνη της τηλεόρασής σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε (Υπερπλαίσιο). Ο χρήστης μπορεί επίσης να αντλήσει από το κατάστημα Portal Apps που μετράει σε όλα και για όλα … λιγότερες από 10 εφαρμογές. Μεταξύ των πιο γνωστών είναι το Spotify ή… France TV. Το Facebook France μας διαβεβαιώνει ότι είμαστε σε συζητήσεις για γρήγορη προσθήκη νέων εφαρμογών. Ευτυχώς, Η ενσωμάτωση του Amazon Alexa καθιστά δυνατή την επέκταση των χρήσεων.

δοκιμάστε το σπίτι της πύλης στο facebook

Βιντεοκλήσεις: το κύριο αξιοθέατο

Το Facebook το αποδέχεται πλήρως: Το Portal TV (όπως το υπόλοιπο εύρος) έχει σχεδιαστεί πάνω απ ‘όλα για διευκολύνει την επικοινωνία. Μπορείτε να καλέσετε οποιαδήποτε επαφή Messenger ή WhatsApp, ακόμα κι αν δεν είναι εξοπλισμένη με το Portal. Ο συνομιλητής λαμβάνει κλήσεις στα άλλα μέσα του (smartphone, tablet, υπολογιστής). Εάν οι οικογένειες είναι ο κύριος στόχος, όλοι οι χρήστες μπορούν να βρουν τον λογαριασμό τους. Τι φέρνει το Portal TV περισσότερο από μια βιντεοκλήση στο Messenger ή το WhatsApp; Βασικά, τίποτα. Στη φόρμα, πολλά πράγματα.

δοκιμάστε την πύλη facebook tv whatsapp
Εάν όλες οι επαφές του Messenger είναι διαθέσιμες στο Portal TV, λειτουργεί επίσης με το WhatsApp

Εκτός από την άνεση της εικόνας σε οθόνη τηλεόρασης, είναι η έξυπνη κάμερα που κάνει τη διαφορά. Ενισχυμένη με την τεχνητή νοημοσύνη, ακολουθεί αυτόματα τα άτομα που συμμετέχουν σε μια κλήση. Μεγεθύνει και σμικρύνει μόνο του, έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες (οκτώ μέγιστοι στο Messenger, τέσσερις στο WhatsApp) να παραμένουν στο πλαίσιο. Κέντρο προσοχής σας επιτρέπει να κλειδώσετε την παρακολούθηση σε ένα συγκεκριμένο άτομο. Βολικό όταν ένα μέλος μιας ομάδας πρέπει να μιλήσει.

δοκιμάστε λογαριασμούς τηλεόρασης πύλης στο facebook
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και πέντε λογαριασμοί σε μία μόνο πύλη τηλεόρασης

Το Facebook χρησιμοποιεί την ίδια διαδικασία για τη λήψη ήχου. Δεν χρειάζεται να φωνάξετε για να ακούσετε: μόλις μιλήσει ένα ηχείο, τα οκτώ μικρόφωνα εστιάζουν στη φωνή τους και φιλτράρουν τον ανεπιθύμητο θόρυβο. Εξαιρετικά αποτελεσματική.

Το Facebook δεν θα ήταν Facebook χωρίς κάποια χαρακτηριστικά “Διασκέδαση”. Οι βιντεοκλήσεις συμπληρώνονται επομένως από κοινές εμπειρίες. Υπάρχουν τρεις επιλογές:

  • Εφέ επαυξημένης πραγματικότητας: μάσκες ζώων, πλασμάτων ή άλλων αντικειμένων καλύπτουν το πρόσωπο του χρήστη. Ορισμένα εφέ τροποποιούν τη φωνή. Με Κοινόχρηστα εφέ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μάσκα του συνομιλητή μας. Το όλο είναι αρκετά αστείο και διασκεδαστικό, ακόμη και μεταξύ ενηλίκων.
  • Ωρα για παραμύθι: προορίζεται σαφώς για οικογένειες, αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να διηγηθείτε μια ιστορία σε επαυξημένη πραγματικότητα. Κινούμενες εικόνες, μουσική και μάσκες εφέ εφαρμόζονται αυτόματα καθώς εξελίσσεται η ιστορία. Στην οθόνη εμφανίζεται ένα σενάριο για τον αφηγητή. Αυτή η συνάρτηση είναι αναμφίβολα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και δείχνει το ενδιαφέρον του Portal. Το πολύ κακό Facebook προσφέρει μόνο πέντε ιστορίες αυτή τη στιγμή.
δοκιμάστε την πύλη του facebook tv λέει ιστορία
  • Παρακολουθήστε μαζί : διατίθεται μόνο για το Messenger, αυτή η επιλογή λειτουργεί μόνο εάν όλοι οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν μια πύλη τηλεόρασης. Σας επιτρέπει να μοιραστείτε ένα βίντεο με τον συνομιλητή σας. Εάν αυτή η λειτουργικότητα φαίνεται ενδιαφέρουσα, είναι δυστυχώς πολύ περιορισμένη: μόνο τα βίντεο που είναι διαθέσιμα στο Facebook Watch μπορούν να κοινοποιηθούν.
δοκιμή πύλης ρολογιού στο Facebook

Το Facebook επιλέγει το Amazon Alexa

Η κυκλοφορία ενός συνδεδεμένου προϊόντος για το σπίτι χωρίς βοηθό δεν θα είχε νόημα το 2019. Χωρίς δικό του βοηθό, Επομένως, το Facebook στράφηκε στο Amazon Alexa. Γιατί όχι ο Βοηθός Google; Σε αυτήν την ερώτηση, τα στελέχη της εταιρείας έρχονται σε επαφή.

Με το Portal TV, μπορούμε επομένως να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες του Amazon Alexa ή σχεδόν. Πολλά δεξιότητες δουλεύουν καλά, άλλοι δεν το κάνουν. Δεν αρκεί για να απογοητεύσει τη χρήση. Ο ελεγκτής μας μπόρεσε να αλληλεπιδράσει με την Alexa από το Portal TV όπως και από το ηχείο Echo. Ο μόνος περιορισμός είναι η χρήση του τηλεχειριστηρίου για τη χρήση του βοηθού Amazon. Απαιτείται παρατεταμένο πάτημα στο μικρόφωνο για να ξεκινήσετε να μιλάτε στην Alexa.

δοκιμάστε την πύλη facebook tv spotify

Σημειώστε επίσης ότι αυτή η ενσωμάτωση μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση. Το Car Portal TV διαθέτει επίσης φωνητικό έλεγχο “Γεια πύλη …” επιτρέποντας για παράδειγμα να καλέσετε κάποιον στο Messenger ή το WhatsApp. Προς το παρόν, αυτή η παραγγελία είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά (Ηνωμένες Πολιτείες / Καναδάς), αλλά θα φτάσει στη Γαλλία. Τι να μπλέξω τις βούρτσες.

Και τι γίνεται με την εμπιστευτικότητα;

Η σκιά του σκάνδαλου Cambridge Analytica εξακολουθεί να κρέμεται από το Facebook. Παρά το mea κούλπα από τον Mark Zuckerberg, ο αμερικανικός γίγαντας αγωνίζεται να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των χρηστών. Στην πραγματικότητα, ένα ολόκληρο τμήμα του οδηγού χρήστη είναι αφιερωμένο σε αυτά τα ζητήματα απορρήτου. “Για λόγους διαφάνειας” μας λένε στο Facebook.

Στο ίδιο πνεύμα, ο οδηγός χρήσης το εξηγεί αυτό “Οι ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας του Portal TV είναι απλές και σαφείς”. Μεταξύ των καθησυχαστικών στοιχείων, υπάρχει η απενεργοποίηση της κάμερας και του μικροφώνου καλύπτοντας την κάμερα με το συρόμενο κάλυμμα. Οπως και “Εντάξει Google”, φωνητικός έλεγχος “Γεια πύλη” (ούτως ή άλλως δεν είναι διαθέσιμο στη Γαλλία) ενεργοποιεί την αναγνώριση φωνής. Το Facebook δείχνει επίσης:

Ένα δείγμα των αλληλεπιδράσεών σας είναι πιθανό να αξιολογηθεί από μία από τις ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες μας, προκειμένου να καταστήσουμε τις φωνητικές υπηρεσίες μας πιο έξυπνες και πιο ακριβείς για όλους.

Είναι σαφές ότι το Facebook αναλύει τις παραγγελίες που δίνετε στο Portal για τη βελτίωση της ποιότητας των ανταλλαγών. Όπως το Google τότε. Ο χρήστης μπορεί επίσης να διαγράψει το ιστορικό των αλληλεπιδράσεών του στο αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων του στο Facebook.

δοκιμή ρυθμίσεων τηλεόρασης πύλης στο facebook
Μπορείτε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου απευθείας από το Portal TV

Τι γίνεται με τις συνομιλίες; Μόλις ενεργοποιηθεί, η κάμερα και το μικρόφωνο μεταδίδουν πληροφορίες στο Facebook; Τα στελέχη του Facebook France διαβεβαιώνουν ότι όχι:

Η έξυπνη κάμερα και ο έξυπνος ήχος χρησιμοποιούν τεχνολογία AI που εκτελείται τοπικά στην πύλη σας, όχι μέσω διακομιστών Facebook.

Στην ερώτηση «Εάν δεν υπάρχει ανάκτηση δεδομένων, τότε ποιο είναι το επιχειρηματικό μοντέλο του Facebook με τα προϊόντα του Portal; Ποιο είναι το ενδιαφέρον τέτοιων προϊόντων για το Facebook; “, οι συνομιλητές μας έχουν έβγαλε τα βιολιά εξήγησε ότι το Facebook ήθελε απλώς να συνδέσει τα άτομα μεταξύ τους με έναν απλό και διασκεδαστικό τρόπο, όπως πάντα. Αν το Facebook το λέει …

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ TV FACEBOOK