Δοκιμή ταχύτητας: Freebox, Livebox, Bbox, SFR Box και άλλα διαδικτυακά κουτιά θα τυποποιήσουν τις μετρήσεις τους

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 29 Οκτωβρίου 2019 στις 9 ώρες και 20 λεπτά

Η Arcep θα είχε επικυρώσει την αρχή ενός κοινού API για Freebox, Livebox, Bbox, SFR Box και άλλα κουτιά διαδικτύου για την τυποποίηση των δοκιμών απόδοσης. Η ιδέα είναι να έχουμε μια αξιόπιστη μέτρηση ανεξάρτητα από τον τρόπο λήψης ή χειριστή, επιτρέποντας στους συνδρομητές να έχουν καλύτερη ιδέα για την ποιότητα της σύνδεσής τους.

Συντελεστές: Pixabay + Phonandroid

Αμφισβητεί ο χειριστής σας το αποτέλεσμα μιας δοκιμής ταχύτητας που εκτελέσατε ανεξάρτητα; Στο εγγύς μέλλον, ενδέχεται να ελέγξουν το αποτέλεσμα σας χρησιμοποιώντας μια τυποποιημένη μέτρηση. Σε κάθε περίπτωση, η Arcep μόλις επικύρωσε την αρχή ενός API στην οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι χειριστές “Χαρακτηρισμός του περιβάλλοντος μέτρησης” και “Απομόνωση παραγόντων που ενδέχεται να τροποποιήσουν έντονα τα αποτελέσματα” όπως ανέφεραν οι συνάδελφοί μας από το Univers Freebox.

Οι δοκιμές ταχύτητας μπορεί σύντομα να γίνουν πολύ πιο αξιόπιστες

Αυτή η διεπαφή προγραμματισμού (API) ” θα ενημερώσει το εργαλείο μέτρησης σε μια σειρά τεχνικών δεικτών, όπως η τεχνολογία πρόσβασης στο Διαδίκτυο (ndlr : χαλκός, καλώδιο, οπτικές ίνες), οι συμβατικές ταχύτητες uplink ή downlink, η ποιότητα του Wi-Fi κ.λπ. “, εξηγεί ο Arcep. Με άλλα λόγια, αυτό που προσφέρει η Arcep είναι ότι όλοι οι χειριστές χρησιμοποιούν αυτό το API στο κουτί τους για να προσφέρουν πραγματικά αξιόπιστες δοκιμές απόδοσης, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες.

Η ιδέα του “Για να γίνει η μέτρηση της ποιότητας υπηρεσίας του σταθερού Διαδικτύου πιο αξιόπιστη μέσω της εφαρμογής ενός API στα πλαίσια” δεν είναι καινούργιο: είναι το αποτέλεσμα ενός έργου που ξεκίνησε το 2018. Η αρχή διασφαλίζει ότι το σύστημά της θα προστατεύει επίσης το απόρρητο των χρηστών του Διαδικτύου – κάτι που δεν ισχύει απαραίτητα με τις τρέχουσες διαθέσιμες υπηρεσίες στο δίκτυο. Συνήθως εκμεταλλεύονται την υψηλή επισκεψιμότητα που δημιουργείται από τις δοκιμές ταχύτητας για τη δημιουργία χρημάτων με στοχευμένη διαφήμιση.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή ταχύτητας – πώς να μετρήσετε την ταχύτητα της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο

Τι πιστεύετε για την ιδέα της τυποποίησης των δοκιμών απόδοσης; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Σύμπαν Freebox