Δοκιμή επιλεξιμότητας Fiber και ADSL: πώς να γνωρίζετε

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 20 Δεκεμβρίου 2019 στις 12 ώρες 03 λεπτά

Θέλετε να δοκιμάσετε την καταλληλότητα του σπιτιού σας ή μια διεύθυνση για οπτικές ίνες, ADSL ή άλλη τεχνολογία πρόσβασης στο Διαδίκτυο; Εξηγούμε πώς να μάθετε ποιες προσφορές είναι διαθέσιμες σε εσάς σε κάθε ISP.

Έχετε μόλις μετακομίσει σε ένα νέο σπίτι ή θέλετε να αλλάξετε τη συνδρομή σας στο Διαδίκτυο για να έχετε καλύτερη απόδοση; Επομένως, πριν εγγραφείτε σε έναν πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, πρέπει να ελέγξετε ποιες τεχνολογίες πληροίτε τις προϋποθέσεις. Εξηγούμε πώς να το κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση.

Οπτική ίνα, κουτί ADSL, VDSL, 4G: ποιες είναι οι διαφορές;

Πρώτα απ ‘όλα, αξίζει να θυμάστε μερικά βασικά. Πριν μάθετε τι μπορείτε να διεκδικήσετε, κατανοείτε καλύτερα όλες τις σημαντικές έννοιες. Όταν πηγαίνετε να κάνετε το τεστ επιλεξιμότητας, θα ξέρετε αν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε οπτικές ίνες, VDSL, ADSL ή ένα κουτί 4G. Ακολουθεί μια γρήγορη εξήγηση για καθέναν από αυτούς τους όρους:

  • Οπτική ίνα : Πρόκειται για μια προσφορά υψηλής ταχύτητας και την ταχύτερη και πιο αξιόπιστη τεχνολογία σήμερα. Τα καλώδια είναι συνδεδεμένα στο σπίτι σας για να παρέχουν τις πιο δυνατές ταχύτητες (FTTH), οι οποίες μπορούν ακόμη και να ξεπεράσουν τα 1 Gb / s. Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου, ιδίως SFR, προσφέρουν FTTB (που ονομάζεται επίσης ομοαξονικός) σε ορισμένες περιοχές. Σε αυτήν την περίπτωση, η ίνα φτάνει στην περιοχή σας και οι τελευταίοι μετρητές παρέχονται από το χαλκό ή το ομοαξονικό δίκτυο. Το FTTB είναι λιγότερο ενδιαφέρον από το FTTH, αλλά μερικές φορές δεν έχετε επιλογή.
  • VDSL: Όπως το ADSL, το VDSL βασίζεται στο πρωτόκολλο xDSL. Είναι η προτιμώμενη εναλλακτική λύση έναντι των ινών μέσω σταθερού διαδικτύου. Το VDSL 2 προσφέρει θεωρητικές ταχύτητες έως και 200 ​​Mbps, οι οποίες εξακολουθούν να παρέχουν ικανοποιητική εμπειρία στο Διαδίκτυο στις περισσότερες περιπτώσεις.
  • ADSL: αρχίζει να γίνεται περίπλοκο. Με βάση το χαλκό δίκτυο, αυτή η τεχνολογία, η οποία ήταν ευρέως διαδεδομένη πριν από 10-15 χρόνια, είναι πλέον ξεπερασμένη. Επιπλέον, η Orange θα σταματήσει να πωλεί συνδρομές ADSL από το 2023. Εάν δεν εξυπηρετείται ιδιαίτερα από τον αποστολέα, η εμπειρία είναι συχνά πολύ περίπλοκη με μέγιστη ταχύτητα 15 Mbps. Δεν υπάρχει πρόβλημα να παρακολουθείτε τηλεόραση μέσω τηλεοπτικού κουτιού, να κατεβάζετε ένα παιχνίδι και να παρακολουθείτε ταυτόχρονα το Netflix σε καλές συνθήκες σε ένα σπίτι εξοπλισμένο με ADSL.
  • Κουτί 4G: Η Arcep ανάγκασε τους ISP να ξεκινήσουν μια προσφορά κουτιού 4G, έτσι ώστε οι πελάτες που δεν είναι επιλέξιμοι για ίνες να εξακολουθούν να επωφελούνται από πολύ υψηλή ταχύτητα. Εάν δεν έχετε πρόσβαση στο FTTH και η κάλυψη 4G στην περιοχή σας είναι επαρκής, οι χειριστές μπορούν να σας ανακατευθύνουν σε ένα πλαίσιο 4G. Μικρή χρήσιμη ακρίβεια: το κράτος μπορεί να χρηματοδοτήσει τη συνδρομή σας σε ένα κουτί 4G έως 150 ευρώ μέσω ενός προγράμματος βοήθειας.

Δοκιμάστε το Fiber Optic και την καταλληλότητα ADSL στο Orange

Με περισσότερους από τρία εκατομμύρια συνδρομητές ινών, το Orange είναι το νούμερο 1 σε αυτόν τον τομέα. Ο κατεστημένος φορέας εκμετάλλευσης διαθέτει το πιο ανεπτυγμένο δίκτυο FTTH στη Γαλλία. Δοκιμάστε την καταλληλότητά σας μέσω του παρακάτω συνδέσμου.

Για να ελέγξετε ποια τεχνολογία μπορείτε να διεκδικήσετε, εισαγάγετε είτε τη διεύθυνση είτε τον αριθμό σταθερού σας (σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση). Εκτελέστε τη δοκιμή και στη συνέχεια ο ιστότοπος θα σας πει ποια είναι η καλύτερη λύση για την περίπτωσή σας. Στη συνέχεια, σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε τα πορτοκαλί πακέτα που αντιστοιχούν στην τεχνολογία που σας ταιριάζει.

Δοκιμάστε το Fiber Optic και το ADSL εάν πληροίτε τα κριτήρια δωρεάν

Η λειτουργία είναι παρόμοια στο Free, το οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε σταθερό internet υψηλής ποιότητας με τις προσφορές ινών και το Freebox Delta. Εισαγάγετε τον ταχυδρομικό σας κωδικό, την πόλη σας, βρείτε το όνομα της οδού σας στη λίστα που παρέχεται και εισαγάγετε τον αριθμό.

Μετά από αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα αγωνίας, ξέρετε τελικά εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν οπτική ίνα ή όχι. Εάν η απάντηση είναι θετική, τότε θα ερωτηθείτε εάν έχετε ήδη μια πρίζα ινών στο σπίτι σας. Εάν συμβαίνει αυτό, εισαγάγετε την αναφορά του πλαισίου που υπάρχει στο σπίτι σας. Εάν όχι, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στις προσφορές ινών του Free, με το mini 4K στο επίπεδο εισόδου και το Delta S για τη μεσαία σειρά και το Delta για το premium.

Δοκιμάστε το Fiber Optic ή το ADSL καταλληλότητά σας στο SFR

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να ξεκινήσετε τη δοκιμή. Προσοχή, από προεπιλογή το SFR ζητά τον αριθμό τηλεφώνου σας, αλλά μπορείτε στη συνέχεια να επιλέξετε “Ή δοκιμάστε την καταλληλότητά σας κατά διεύθυνση” με κόκκινο χρώμα για να συμπληρώσετε αυτό το στοιχείο αντ ‘αυτού. Τότε ξέρετε τη διαδικασία.

Εκεί το έχετε, σε λίγα δευτερόλεπτα καταφέρατε να ελέγξετε ποιες προσφορές είναι διαθέσιμες στο SFR στο σπίτι σας. Εάν το fiber είναι μία από τις προτάσεις, σας υπενθυμίζουμε ότι ο ISP κυκλοφόρησε το νέο SFR Box 8. Αυτή είναι η κορυφαία πρόταση του χειριστή τώρα.

Δοκιμάστε το Fiber Optic ή το ADSL καταλληλότητά σας στην Bouygues Telecom

Τελευταίο βήμα με την επαλήθευση της καταλληλότητάς του με την Bouygues Telecom. Όπως παραπάνω, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε στα κατάλληλα πεδία είτε τη διεύθυνσή σας είτε τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα, ο ιστότοπος θα σας παραπέμψει σε προσφορές στις οποίες μπορείτε να εγγραφείτε. Εάν έχετε πρόσβαση στις ίνες του ISP, προσφέρουμε για παράδειγμα το Bbox Fit, Must και Ultym.