Δοκιμή εκτυπωτή QIDI Tech X-Plus 3D: ένα στολίδι για λιγότερο από 1000 ευρώ

Δοκιμή εκτυπωτή QIDI Tech X-Plus 3D: ένα στολίδι για λιγότερο από 1000 ευρώ

Μετατόπιση. ο 18 Νοεμβρίου 2019 στις 12 ώρες και 20 λεπτά

Είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε λίγο χρόνο με τον εκτυπωτή QIDI Tech X-Plus 3D. Για ποιον είναι αυτό το περίεργο δημιουργικό εργαλείο; Εμπειρογνώμονες στον τομέα ή νεόφυτα; Είναι εύκολο να μάθεις; Ακολουθεί η πλήρης κριτική μας και οι φωτογραφίες των διαφόρων έργων μας στη δοκιμή αυτού του επιβλητικού και εκπληκτικού μηχανήματος που κρύβει περισσότερα από ένα κόλπα στην τσάντα του.

Το πολύ μεγάλο μωρό …

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές γοητεύουν το ευρύ κοινό. Ωστόσο, είναι καλύτερα να μην μπείτε σε αυτόν τον τομέα χωρίς να έχετε κάνει ένα βήμα πίσω με τον κίνδυνο να αφήσετε εκεί φτερά. Μετά τη δοκιμή του ενδιαφέροντος Alfawise U20, αποφασίσαμε να θέσουμε τα βλέμματά μας σε μια άλλη πιο φιλόδοξη συσκευή αυτή τη φορά, τον εκτυπωτή Tech X-Plus 3D από τον κατασκευαστή QIDI. Το τελευταίο είναι μέρος της οικογένειας “X”, υπάρχει επίσης το X-Maker, το X-Pro και το X-Max.

Στο πλαίσιο «μεγάλο και βαρύ»

Το δέμα με διάσταση 66,5 x 55,5 x 56 cm είναι πραγματικά πολύ μεγάλο και βαρύ, το μεγάλο μωρό ζυγίζει όχι πολύ από 30 κιλά στην κλίμακα. Είναι καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι για την άφιξή του, ειδικά εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα. Ωστόσο, ο κατασκευαστής δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη συσκευασία του. Κατά το άνοιγμα του κουτιού, βρίσκουμε για πρώτη φορά μια υποστήριξη από πολυστυρένιο με πολλά αξεσουάρ. Και μπορούμε να πούμε ότι το QIDI δεν έχει παίξει το τσιγάρο σε αυτό το επίπεδο.

Τα αξεσουάρ είναι πολλά

Πράγματι, βρίσκουμε εκεί: ένα ακρυλικό κάλυμμα, το καλώδιο τροφοδοσίας, ένα κατσαβίδι αποθηκευμένο με άλλα σκεύη σε μια μικρή πλαστική θήκη, πολλές οδηγίες στα αγγλικά πλούσια σε λεπτομέρειες και φωτογραφίες, το στήριγμα του καρούλι, ένα Βάση αναβάθμισης δίσκου με πλαστική επικάλυψη, καλώδιο Ethernet και επιπλέον εξωθητής υψηλής θερμοκρασίας. Παρέχεται επίσης ένα USB stick με οδηγίες PDF και βίντεο, κρυμμένο μέσα στον εκτυπωτή 3D σε άλλη πολυστυρένιο.

Σχεδιασμός: επιβλητικός και συμπαγής

Αφού αποσυσκευάσουμε το μαστόν, αποφασίζουμε να το τοποθετήσουμε σε ένα τραπέζι ικανό να χειριστεί τα 30 κιλά του. Σας συνιστούμε να επιλέξετε μια τοποθεσία κατάλληλη για το μεγάλο μηχάνημα. Μόλις εγκατασταθεί, περνάμε γύρω από τον ιδιοκτήτη και εκπλήσσουμε ευχάριστα από τα τελειώματα και τη φροντίδα του κατασκευαστή στο σχεδιασμό αυτού του εργαλείου δημιουργίας 3D.

Σε αντίθεση με το Alfawise U20, του οποίου ο δίσκος έμεινε “στο ύπαιθρο”, τα X-Plus είναι κλειστά σε ένα μεγάλο μπλοκ κατασκευασμένο από μέταλλο και πλαστικό. Μια διαφανής πόρτα επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση, είναι μαγνητισμένη. Στην πρόσοψη βρίσκουμε ένα μικρό έγχρωμη οθόνη αφής 5 ίντσες. Το κουμπί ανάφλεξης είναι τοποθετημένο στα δεξιά του και κάτω από το σκελετό βλέπουμε μια θύρα USB για τη σύνδεση του παρεχόμενου κλειδιού και στα δεξιά του μια θύρα Ethernet. Επιπλέον, είναι επίσης καλό να σημειωθεί ότι ο τρισδιάστατος εκτυπωτής μπορεί επίσης να συνδεθεί σε δίκτυο Wifi, επομένως το καλώδιο Ethernet είναι απόλυτα προαιρετικό.

Στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά, βρίσκουμε δύο ορθογώνιες οπές που μπορούν να γεμίσουν με μαγνητικά πάνελ που εμφανίζουν οδηγίες. Βρίσκουμε τα στοιχεία επικοινωνίας της εξυπηρέτησης μετά την πώληση σε πολλά σημεία γύρω από τον εκτυπωτή 3D.

Στο πίσω μέρος, υπάρχει επίσης ένα κουμπί λειτουργίας δίπλα στο καλώδιο τροφοδοσίας. Ο ανεμιστήρας είναι επίσης ορατός λίγο ψηλότερα. Ο κατασκευαστής δεν έχει παραλείψει την πρακτική πτυχή δεδομένου ότι ο τρισδιάστατος εκτυπωτής X-Plus διαθέτει φίλτρο για την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών που παράγεται από τον εξωθητή κατά τη λειτουργία. Σε κανέναν δεν αρέσει η μυρωδιά του καμένου πλαστικού. Ένα διαφανές πλαστικό δοχείο τοποθετημένο πάνω από το μηχάνημα καθιστά δυνατή την αποθήκευση των περισσότερων αναθυμιάσεων που μπορεί να διαφύγουν από αυτό.

Τεχνικό δελτίο

Tech X-Plus
Οθόνη Έγχρωμη οθόνη LCD 5 ιντσών (αφής)
Ταχύτητα εκτύπωσης 30 – 150 mm / s
Διάμετρος ακροφυσίου 0,4 χιλιοστά
Χαρακτική περιοχή 270 x 200 x 200 mm
Πάχος στρώσης 0,05 έως 0,2 mm
Βάρος 30 κιλά
Διαστάσεις 66,5 χ 55,5 χ 56 εκ
Συνδετήρας USB, Ethernet, (Wifi)
Γλώσσα Κινέζικα, Αγγλικά

Ο εκτυπωτής QIDI X-Plus 3D εκτυπώνει με ταχύτητα 30 έως 150 mm / s. Το συνδεδεμένο αντικείμενο μπορεί να λειτουργήσει τόσο σε Wifi όσο και σε Ethernet. Το επιβλητικό βάρος των 30 Kg μας υποχρεώνει να τοποθετήσουμε τη συσκευή σε μια αρκετά σταθερή και σταθερή επιφάνεια, ώστε να μην παρεμβαίνουν οι δονήσεις. Πολλά υλικά είναι συμβατά: ανθρακονήματα, νάιλον, PETG, TPU, PC, ABS, PLA….

Ο κατασκευαστής έχει εξοπλίσει τον τρισδιάστατο εκτυπωτή του με σύστημα φίλτρου αέρα για να περιορίσει την εκπομπή σωματιδίων και οσμών. Η συσκευή δεν αφήνεται στο ύπαιθρο αφού είναι κλειστή, μια πλαστική πόρτα επιτρέπει την πρόσβαση απλά για να βγάλει τα έργα του μόλις ολοκληρωθεί η εργασία. Ο μαγνητικός δίσκος είναι αφαιρούμενος, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά τον καθαρισμό του.

Συναρμολόγηση, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία

Είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε τον εκτυπωτή 3D σε ένα απομονωμένο μέρος και σε ένα τραπέζι που είναι αρκετά ισχυρός ώστε να μην βλάψει την ακεραιότητά του. Το βάρος του μηχανήματος είναι ιδιαίτερα επιβλητικό, είναι αυτονόητο ότι συνοδεύεται από έναν ορισμένο αριθμό προφυλάξεων που πρέπει να ληφθούν. Ο κατασκευαστής παρέχει αρκετούς αρκετά καλά λεπτομερείς οδηγούς με φωτογραφίες και εξηγήσεις (στα Αγγλικά).

Η οθόνη αφής 5 ‘

Χρειάζονται 40 λεπτά από τη στιγμή που αποσυσκευάζουμε τη συσκευή μέχρι τη στιγμή που αρχίζουμε να τη χρησιμοποιούμε. Αυτή είναι η σωστή στιγμή, καθώς το μηχάνημα παραδίδεται σχεδόν έτοιμο για χρήση. Ο χρόνος για να αφαιρέσετε τα κομμάτια της ταινίας και της πολυστυρολίου που προστατεύουν τη συσκευή κατά τη διάρκεια της διαδρομής της για να φτάσουν σε εμάς.

Αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε έναν πλαστικό οδηγό για τη βαθμονόμηση του εκτυπωτή 3D, σύροντάς τον ανάμεσα στον εξωθητή και την πλάκα έτσι ώστε να ήταν ελαφρώς σε επαφή. Στη συνέχεια, έπρεπε να εγκαταστήσουμε τη θήκη νήματος (αυτή που παρέχεται με τη συσκευή) και να την τοποθετήσουμε.

Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε μια πρώτη εκτύπωση 3D χρησιμοποιώντας ένα ήδη υπάρχον μοντέλο στο USB stick. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συμβεί αυτό, λιγότερο από μία ώρα. Είναι ένα κομμάτι χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά έχει το πλεονέκτημα να μας δείξει τα πλεονεκτήματα των οποίων η μηχανή είναι ικανή, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Η συσκευή παράγει περίπου 40 dB σε λειτουργία, κάτι που παραμένει σωστό. Ωστόσο, συνιστούμε στους καλλιτέχνες που εκκολαπτούν να κρατούν τον εκτυπωτή 3D μακριά από σαλόνια. Η μέγιστη διάσταση εκτύπωσης είναι 270 x 200 x 200 mm. 4 ανεμιστήρες συμμετέχουν σε έναν εξαιρετικό αερισμό του συνόλου.

Λογισμικό: κατεβάστε, δημιουργήστε και ξεκινήστε!

Το τμήμα λογισμικού δεν έχει μείνει έξω, έχουμε να κάνουμε με έναν συνδεδεμένο εκτυπωτή. Απλά πρέπει να το συνδέσετε στο Ethernet ή στο δίκτυό σας WiFi. Το λογισμικό που παρέχεται από τον κατασκευαστή είναι απλό και πολύ σαφές, ένα μικρό σεμινάριο μας επιτρέπει να πάρουμε γρήγορα τα σημάδια μας.

Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοντέλο μόνοι σας χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή και να διασφαλίσετε με το QIDI Print ότι το αριστούργημά σας (δημιουργία ή λήψη) μπορεί να γεννηθεί μπροστά στα μάτια σας σε βέλτιστες συνθήκες. Τέλος, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εξαγάγετε το αρχείο που δημιουργήθηκε (Gcode) είτε μέσω του δικτύου είτε σε ένα κλειδί USB.

Ενσωματωμένο ή με λουρί, η επιλογή είναι δική σας!

Το QIDI Print προσφέρει δύο τρόπους λειτουργίας, αρχάριους ή ειδικούς, οι οποίοι επιτρέπουν σε όλους να απολαύσουν πλήρως τον εκτυπωτή TECH X-PLus 3D. Από προεπιλογή, οι εκτυπώσεις δεν λαμβάνουν υπόψη την προσθήκη υποστηρικτικών μέσων κατά την εκτύπωση. Αυτή η λειτουργικότητα επιτρέπει την επίτευξη καλύτερου αποτελέσματος ειδικά για την πραγματοποίηση σύνθετων ανταλλακτικών. Τα ενοχλητικά νήματα μπορούν να εμφανιστούν σε ορισμένα μέρη και να δώσουν μικτά αποτελέσματα. Όπως στο παραπάνω παράδειγμα στα αριστερά το αποτέλεσμα με αυτήν την υποστήριξη και στα δεξιά χωρίς.

Διεπαφή: γρήγορη εκκίνηση

Η οθόνη αφής 5 ιντσών μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση σε μια διεπαφή διαθέσιμη στα Αγγλικά (τα Γαλλικά δεν είναι διαθέσιμα). Έτσι προσφέρονται 4 κύρια μενού : Εκτύπωση, σύστημα, εργαλεία και εξυπηρέτηση μετά την πώληση · Φυσικά επιτρέποντας την εκκίνηση τρισδιάστατων εκτυπώσεων από ένα κλειδί USB, αλλά και τη διαμόρφωση του μηχανήματος ώστε να ορίζει τα σημεία προέλευσης. Πολύ σημαντικό βήμα για τη βελτιστοποίηση της σωστής λειτουργίας του.

Το QIDI προσφέρει τη ρύθμιση της λυχνίας LED που υπάρχει στον τρισδιάστατο εκτυπωτή του, αλλά και για τη ρύθμιση της λειτουργίας των 4 διαθέσιμων ανεμιστήρων. Είναι εύκολο να συνδέσετε τη συσκευή οικιακό δίκτυο wifi για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό από το παρεχόμενο λογισμικό, QDI Print, στο οποίο θα επιστρέψουμε λίγο παρακάτω.

Οι πρώτες μας εκτυπώσεις 3D

Ανεβάσαμε μοντέλα απευθείας σε διαδικτυακές πλατφόρμες για να δούμε τι ήταν ικανός ο εκτυπωτής 3D. Ως παραδείγματα, έχουμε επιλέξει μια υποστήριξη τραπεζιού για smartphone και tablet, ένα αντίγραφο ενός κουταβιού από ένα καρτούν ή ενός διάσημου Star Destroyer που έρχεται κατευθείαν από τον περίφημο μακρινό γαλαξία.

Το γεράκι βγαίνει από τη φωλιά του

Το αποτέλεσμα αναμιγνύεται ανάλογα με το επιλεγμένο αντικείμενο. Αρχικά, εκτυπώσαμε μια δοκιμή του διαστρικού cruiser μειώνοντας την κλίμακα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν ήταν εκεί. Στη συνέχεια αποφασίσαμε να το επανεκτυπώσουμε χρησιμοποιώντας ένα άλλο αρχείο (το οποίο χωρίζει το πάνω και το κάτω μέρος). Αυτή τη φορά η απόδοση ήταν πολύ καλύτερη.

Μόλις γεννήθηκε ένας κυνηγός TIE

Το λογισμικό που παρέχεται από το QIDI, το οποίο υπάρχει στο κλειδί USB (και στον ιστότοπο του κατασκευαστή), επιτρέπει την άμεση επικοινωνία με τον εκτυπωτή για την αποστολή των προετοιμασμένων αρχείων εκεί και στη συνέχεια την εκκίνηση χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθείτε από τον υπολογιστή σας. Ο χρήστης προσφέρεται επίσης να διαχειρίζεται ορισμένες ρυθμίσεις, ιδίως την λεπτότητα της εκτύπωσης, ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το “slicer” διευκολύνει τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του τρισδιάστατου εκτυπωτή, ακόμη και χωρίς εξαιρετικές τεχνικές γνώσεις στον τομέα, ένα πραγματικό παιχνίδι του παιδιού. Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί ότι το εργαλείο λειτουργεί προς το παρόν μόνο στα Αγγλικά ή στα Γερμανικά.

Το Paw Patrol συνεχίζει μια αποστολή … με ένα διαστρικό κρουαζιερόπλοιο κλπ …

Εάν η γλώσσα του Σαίξπηρ δεν αποτελεί εμπόδιο για εσάς, δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα να περιπλανηθείτε στις επιλογές που προσφέρει το λογισμικό. Επιπλέον, ένας αρκετά πλήρης οδηγός σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε γρήγορα όταν το ξεκινάτε για πρώτη φορά. Αυτό το βήμα δεν είναι προαιρετικό όταν θέλετε να εκτυπώσετε μια εργασία που κατεβάσατε από το Διαδίκτυο. Υποστηρίζονται πολλές μορφές: Gcode,…. δεν συναντήσαμε εμπόδια που να μας εμποδίζουν να εφαρμόσουμε την εκτύπωση κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας.

Μάλλον επαναστάτης ή αυτοκρατορία;

Επιπλέον, το μεγαλύτερο και πιο λεπτομερές αντικείμενο, το Star Destroyer, χρειάστηκε μόνο περίπου δέκα ώρες για να ολοκληρωθεί. Ένα πολύ θετικό σημείο, ειδικά έναντι του Alfawise U20, το οποίο χρειάστηκε τόσο πολύ για την εκτύπωση αντικειμένων πολύ πιο εύκολη. Ωστόσο, δεν παίζουμε στην ίδια κατηγορία προϊόντων, καθώς το Tech X-Plus από το QIDI είναι πιο ακριβό, το οποίο εξηγεί εν μέρει την ανωτερότητά του όσον αφορά τόσο το υλικό όσο και το λογισμικό.

Ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή

Ο εκτυπωτής QIDI Tech X-Plus 3D είναι ήδη διαθέσιμος σε τιμή χαμηλότερη από 900 ευρώ, ακριβέστερα 822,59 € με τον κωδικό προσφοράς F3BC6E5F049EB000 στον ιστότοπο του Gearbest. Μια ελκυστική τιμή ενόψει των δυνατοτήτων των οποίων αυτό το εργαλείο είναι ικανό να φέρει τις δημιουργίες απευθείας από τη φαντασία σας στη ζωή. Βεβαίως, αυτό το ποσό αντιπροσωπεύει έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό, ο τρισδιάστατος εκτυπωτής θα είναι ιδανικός για νεόφυτα καθώς και για πιο έμπειρους χρήστες σε αυτόν τον τομέα.