Δοκιμή γυαλιών Bose Frames: ήχος στα μάτια σας

Δοκιμή γυαλιών Bose Frames: ήχος στα μάτια σας

Μετατόπιση. ο 17 Ιουλίου 2019 στις 12 ώρες και 38 λεπτά

Αφού εξερευνήσετε τους ώμους σας με το Συνοδευτικό SoundWear, Ο Μπόσε ενδιαφέρεται πλέον για τα μάτια σας με τα Πλαίσια. Ο κατασκευαστής πωλεί γυαλιά ηλίου που δεν τους αρέσει πολύ τα άλλα. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι να ενσωματώσουν ένα ηχοσύστημα που αντικαθιστά τα παραδοσιακά ακουστικά.

Σε πρώτο πλάνο το μοντέλο Alto και στο παρασκήνιο Rondo.
Πηγή: Bose

Ενώ η ιδέα μπορεί να ακούγεται ενδιαφέρουσα στα χαρτιά, τι γίνεται στην πραγματική ζωή; Για να μάθετε, τίποτα δεν ξεπερνά μια καλή παλιά δοκιμή. Ζήσαμε λοιπόν με τα κουφώματα στις μύτες μας για τρεις εβδομάδες. Και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η εμπειρία είναι ενδιαφέρουσα.

Επεξεργασία στις 07/15, 5:45 μ.μ. : σε αντίθεση με όσα έχουν γραφτεί, είναι δυνατόν να καλέσετε έναν βοηθό από τα πλαίσια.

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Τα γυαλιά πλαισίων είναι διαθέσιμα για μερικές εβδομάδες στην τιμή των 230 ευρώ στον ιστότοπο του κατασκευαστή ή στους αντιπροσώπους της Bose.

Σχέδιο

Η Bose ευνόησε πάντα τη λειτουργικότητα και την ποιότητα του ήχου σε βάρος της αισθητικής, όπως αποδεικνύεται από σχεδόν όλα τα προϊόντα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Έτσι, θα μπορούσαμε να αισθανθούμε μόνο μια ένταση ανησυχίας για την εμφάνιση των γυαλιών ηλίου που σχεδίαζε, ένα προϊόν που είναι εξ ορισμού αδύνατο να αποκρύψει. Κάναμε λάθος. Αντί να ανακαλύπτει εκ νέου τη σκόνη ή να αναλαμβάνει κινδύνους όπως είχε κάνει ο Oakley με το RAZRWIRE, ο Bose παραμένει πολύ κλασικός. Δύο μοντέλα είναι διαθέσιμα : Κοντράλτο, στο σχεδιασμό αντλία πολύ εμπνευσμένο από το θρυλικό μοντέλο Vuarnet 06 και Ρόντο, πιο στρογγυλό και εμπνευσμένο από γυαλιά «μουσικός», όπως ανακοινώνει η μάρκα στον ιστότοπό της. Σε κάθε περίπτωση, θα φροντίσουμε να τα δοκιμάσουμε πριν τα αποκτήσουμε.

Τα πλαίσια των Rondo και Alto είναι κατασκευασμένα από ποιοτικό μαύρο νάιλον, ελαφρύ και ανθεκτικό. Οι φακοί (μη πολωτικοί για το δοκιμαστικό μας μοντέλο) επωφελούνται από μια θεραπεία κατά της γρατσουνιάς και διαφημίζονται ως φιλτράρισμα του 99% των ακτίνων UVA / UVB. Είναι τελικά πιστοποιημένα με IP X2, Δηλαδή, θα αντισταθούν στο νερό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα κολυμπήσουν. Η παρεχόμενη σκληρή θήκη, καλά σχεδιασμένη, προστατεύει αποτελεσματικά τα Πλαίσια όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Υποβάλαμε τα Πλαίσια σε έναν επαγγελματία οπτικό για να πάρουμε τη γνώμη τους σχετικά με τη συνολική ποιότητα των γυαλιών. Μετά την εξέταση, επιβεβαιώνει την καλή ποιότητα κατασκευής τους καθώς και τη δύναμη φιλτραρίσματος των παρεχόμενων γυαλιών. Μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με διορθωτικοί φακοί εφόσον δεν είναι προοδευτικά. Πηδούμε στην τύχη και δοκιμάζουμε την εμπειρία: Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό.

Εργονομία

Τα πλαίσια ξεκινούν α ένα κουμπί ελέγχου. Στεγάζεται στο σωστό κλαδί, χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση, για τον έλεγχο της ανάγνωσης στο α λίστα αναπαραγωγής, πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και ζεύξης Bluetooth. Ο κατασκευαστής συνιστά ανεπιφύλακτα την εγκατάσταση της συνοδευτικής εφαρμογής στο smartphone του (Android ή iOS) Bose Connect. Επιτρέπει την επιλογή της γλώσσας των φωνητικών ανακοινώσεων, αλλά ιδιαίτερα την ενημέρωση του εσωτερικού λογισμικού των γυαλιών. Αυτό μας προσφέρεται αμέσως κατά τη χρήση για πρώτη φορά: δεν μπορούμε να σας προτείνουμε αρκετά για να το υιοθετήσετε για να επωφεληθείτε από τη βελτιωμένη ποιότητα ήχου και σύνδεση.

Οι χρήστες smartphone ή tablet iOS θα μπορούν να επωφεληθούν από την τεχνολογία Bose AR, η οποία φέρνει μια διάσταση «Augmented Reality» στην εμπειρία ήχου (βασικά, η ένταση και η κατεύθυνση του ήχου αλλάζουν κατά τη μετακίνηση). Προς το παρόν, μόνο λίγες εφαρμογές επίδειξης είναι διαθέσιμες και το Bose AR είναι περισσότερο ένα διασκεδαστικό gadget από οτιδήποτε άλλο αυτήν τη στιγμή.

Ποιότητα ήχου

Η Bose επέλεξε κλασικά ηχεία έναντι της τεχνολογίας αγωγιμότητας των οστών, παρουσιάζονται σε ανταγωνιστικά προϊόντα. Οι μηχανικοί του κατάφεραν έτσι να φιλοξενήσουν δύο ζεύγη ηχείων στα κλαδιά των πλαισίων. Παράγουν καθαρό και λεπτομερή ήχο, αλλά χαμηλά στα μπάσα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ηχεία επωφελούνται από μια αρκετά χαμηλή ένταση συντονισμού. Επαναπροσδιορίστε ωστόσο αυτήν την απουσία μπάσων, η ποιότητα ήχου παραμένει αρκετά αποδεκτή. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για πιθανή ενόχληση για τους γύρω σας: σε ένα μέτρο, ο ήχος που παράγεται από τα γυαλιά είναι σχεδόν ανεπαίσθητος.

Πιστός στην μίσους συνήθεια του, Η Bose δεν αποκαλύπτει τεχνικά δεδομένα σχετικά με τις συσκευές ήχου ή τους υποστηριζόμενους κωδικοποιητές. Μόλις μάθαμε ότι η σύνδεση Bluetooth έχει εμβέλεια 9 m και ότι είναι δυνατή η σύνδεση των γυαλιών σε διάφορες συσκευές, με μία μόνο να είναι ενεργή κάθε φορά.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Frames εν κινήσει είναι η απουσία παθητικής ηχομόνωσης. Τίποτα δεν εμποδίζει τα αυτιά, ο χρήστης παραμένει συνεπώς σε μόνιμη επαφή με αυτό που τον περιβάλλει. Οι πεζοί θα εκτιμήσουν, όπως και οι ποδηλάτες (υπό την προϋπόθεση ότι θα είστε προσεκτικοί στο περιβάλλον σας και σέβεστε τους τοπικούς νόμους) ή σκέιτμπορντ, για παράδειγμα.

Τα πλαίσια θα απαγορεύονται κατά την οδήγηση ενός μηχανοκίνητου οχήματος, κανονισμοί που απαγορεύουν τη χρήση οποιασδήποτε μορφής κιτ hands-free κατά την οδήγηση. Όταν κάνετε πατινάζ ή ποδηλασία, ο ήχος τείνει να καλυφθεί από τον θόρυβο του ανέμου μόλις προχωρήσετε λίγο πιο γρήγορα. Είναι δυνατή η παραλαβή / απόρριψη τηλεφωνικών κλήσεων, ενώ ένα σχετικά ευαίσθητο και ισορροπημένο μικρόφωνο ενσωματώνεται στη βάση. Ο ήχος της συνομιλίας δεν πάσχει από κάποιο ιδιαίτερο ελάττωμα και ο συνομιλητής σας αντιλαμβάνεται καθαρά τη φωνή σας.

Η χρήση του Frames είναι μια ευχάριστη εμπειρία, ακόμα κι αν δείτε γρήγορα τα όριά τους, ειδικά όσον αφορά την πλοήγηση. Θα είναι επομένως απαραίτητο να κάνεις χωρίς βοηθό φωνής (που δεν είναι απαραίτητα κακό), αλλά πάνω απ ‘όλα Κάντε χωρίς τον έλεγχο έντασης ήχου από τα γυαλιά. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μας ένα από τα δύο κύρια ελαττώματα του προϊόντος.

Αυτονομία

ο Το δεύτερο ελάττωμα που βρίσκουμε δεν σχετίζεται άμεσα με την αυτονομία, αλλά συνδέεται με αυτό. Σύμφωνα με τον Bose, τα Frames έχουν μέγιστη αυτονομία 3h30 σε συνεχή ακρόαση, κάτι που επιβεβαιώνουν οι δοκιμές μας. Μπορεί να ακούγεται ελαφρύ… και είναι. Η φόρτιση γίνεται χρησιμοποιώντας καλώδιο USB με ιδιόκτητο μαγνητικό σύνδεσμο. Γιατί να μην υπάρχει μπαταρία στη θήκη; Ωστόσο, αυτό το σύστημα έχει αποδείξει την αξία του με τα ακουστικά True Wireless και θα απέφευγε τη χρήση ιδιόκτητου καλωδίου.