Διακόπτης: Η Nintendo επισκευάζει ή αντικαθιστά το ελαττωματικό Joy-Con δωρεάν στη Γαλλία

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 13 Ιανουαρίου 2020 στις 19 ώρες και 37 λεπτά

Η Nintendo υποστηρίζει την επισκευή ή αντικατάσταση του Joy-con που επηρεάζεται από το φαινόμενο «Joy-Con Drift». Ο πρόεδρος της Nintendo France το επιβεβαίωσε σε μια συνέντευξη που δόθηκε στους συναδέλφους μας από τον κόσμο. Οι τραυματισμένοι παίκτες πρέπει να επικοινωνήσουν μόνο με την υπηρεσία μετά την πώληση για να προχωρήσουν “εύκολα” στην επιστροφή των ελεγκτών τους, ακόμα και όταν η εγγύηση της κονσόλας έχει λήξει.

Η Nintendo υπήρξε ανέκαθεν η οικοδόμηση της «έννοιας» και όχι της πρωτογενούς ισχύος γραφικών, όπως η Sony και η Microsoft. Αφού χτύπησε με το Wii, μετά από αποτυχία με το Wii U, ο Big N έκανε ό, τι μπορεί να κάνει καλύτερα: προσφέρει μια νέα κονσόλα με μια καινοτόμο ιδέα, για να σαγηνεύσει τους παίκτες. Το στοίχημα κέρδισε με το Switch. Απόδειξη αυτού είναι ότι ο κατασκευαστής ανακοίνωσε στις 9 Ιανουαρίου 2019 ότι είχε πουλήσει περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια αντίτυπα στη Γαλλία και στην πραγματικότητα υπερέβη τους στόχους πωλήσεων.

Παρά αυτήν την εμπορική επιτυχία, ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα έχει μολύνει την εμπειρία των κατόχων Switch για αρκετούς μήνες: το περίφημο «Joy-Con Drift». Αυτό το σφάλμα που επηρεάζει τα χειριστήρια των δύο ελεγκτών του διακόπτη προκαλεί φανταστικές κινήσεις. Δηλαδή, η κάμερα ή ο χαρακτήρας σας κινούνται μόνες τους, χωρίς να αγγίζετε τα χειριστήρια! Αυτή η ανωμαλία οφείλεται στην πολύ γρήγορη φθορά των μηχανισμών Joy-Con, η οποία προκαλεί εσφαλμένη ρύθμιση των αισθητήρων διεύθυνσης.

Διαβάστε επίσης: Nintendo Switch εναντίον Nintendo Switch Lite – ποιο να επιλέξετε;

100% υποστήριξη, αλλά δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα

Ενόψει του μεγάλου αριθμού καταγγελιών, η Nintendo άρχισε να επισκευάζει ή να αντικαθιστά δωρεάν τα ελαττωματικά Joy-Cons των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Nintendo France Philippe Lavoué επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του για τους συναδέλφους μας από την Pixel (το κελί που ήταν αφιερωμένο στο βιντεοπαιχνίδι της εφημερίδας Le Monde) ότι το γαλλικό υποκατάστημα του κατασκευαστή ανέλαβε επίσης την ευθύνη του Joy-Con. Και το ίδιο ” όταν η εμπορική εγγύηση έχει λήξει ».

Συγκεκριμένα, κάθε παίκτης που είναι θύμα του “Joy-Con Drift” μπορεί επομένως να επικοινωνήσει με την υπηρεσία μεταπωλήσεων της Nintendo για να ξεκινήσει η διαδικασία. Δεν χρειάζεται να αποδείξετε την αγορά της κονσόλας. Η δράση της Nintendo France είναι ευπρόσδεκτη, ακόμη και αν βασικά, ήταν η μόνη λύση για την ιαπωνική εταιρεία να καλύψει τα έπιπλα. Θυμηθείτε τον Μάιο του 2019, το περιοδικό UFC-Que Choisir είχε απειλήσει να μηνύσει τον κατασκευαστή και να τον ειδοποιήσει για την επισκευή των ελεγκτών δωρεάν. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε υποβληθεί συλλογική καταγγελία. Εκείνη την εποχή, η Nintendo χρεώνει για επισκευές ή αντικατάσταση της Joy-Con που δεν ήταν πλέον υπό εγγύηση …

Και το Nintendo Switch Lite σε όλα αυτά; Αρκετές μαρτυρίες από παίκτες δείχνουν ότι ο νεότερος ενδιαφέρεται επίσης για το “Joy-Con Drift”. Εδώ, η αντιμετώπιση προβλημάτων είναι πολύ πιο επικίνδυνη, καθώς τα χειριστήρια ενσωματώνονται απευθείας στο κέλυφος. ” Δεν είχαμε σημαντικές αναφορές δυσλειτουργίας στο Lite », διαβεβαιώνει τον Philippe Lavoué. Αλλάξτε τους ιδιοκτήτες Lite, θα πρέπει να αντιμετωπίζετε τα προβλήματά σας με υπομονή. Αλλά ένα άλλο ερώτημα παραμένει, τι περιμένει η Nintendo για να διορθώσει μόνιμα το πρόβλημα;

Πηγή: Pixel Le Monde