Διακόπτης αριθμού: Η Orange ξεκινά μια εφαρμογή για τη δημιουργία αριθμών τηλεφώνου μίας χρήσης

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 14 Ιανουαρίου 2020 έως 11 ώρες 36 λεπτά

Με το Switch Number, το Orange Labs προσφέρει μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να δημιουργείτε αριθμούς τηλεφώνου μίας χρήσης όποτε τους χρειάζεστε. Ο στόχος: να σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να μην δώσετε τον πραγματικό σας αριθμό τηλεφώνου όταν, για παράδειγμα, εγγραφείτε σε μια υπηρεσία, απαντάτε από πόρτα σε πόρτα σε πωλήσεις ή κάνετε μια προσφορά – έτσι ώστε να μην πλημμυρίζετε πλέον με ανεπιθύμητο τηλέφωνο.

Στιγμιότυπα οθόνης του αριθμού διακόπτη / μονάδων: Orange Labs μέσω App Store

Η Orange Labs λανσάρει μια πολύ χρήσιμη νέα εφαρμογή: Διακόπτης αριθμού. Αυτή η εφαρμογή iOS και Android περιστρέφεται γύρω από μια πολύ απλή ιδέα: για να σας προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης ενός εικονικού αριθμού τηλεφώνου μίας χρήσης σε περιπτώσεις όπου είναι προτιμότερο να το κάνετε – διαφορετικά θα βρεθείτε βομβαρδισμένοι με ανεπιθύμητο τηλέφωνο. Ο αριθμός λειτουργεί τόσο για κλήσεις όσο και για λήψη κλήσεων στην ηπειρωτική Γαλλία.

Αλλά ούτε για να στείλετε SMS, να ελέγξετε τον αυτόματο τηλεφωνητή σας, να πραγματοποιήσετε κλήσεις προς και από το εξωτερικό ή να καλέσετε αριθμούς premium. Ο αριθμός ισχύει από προεπιλογή για 48 ώρες – ισχύς που μπορεί να φτάσει έως και 7 ημέρες. οι κλήσεις δεν περνούν μέσω του φωνητικού δικτύου του χειριστή, αλλά μέσω των δεδομένων ή του WiFi σας. Για να το απολαύσετε, είναι συνήθως πολύ απλό: απλώς κατεβάστε το Switch Number στο Play Store ή στο App Store και ανοίξτε την εφαρμογή.

Προς το παρόν, η υπηρεσία φαίνεται να είναι το θύμα της δικής της επιτυχίας

Κατά τη διάρκεια της πρώτης χρήσης, η εφαρμογή θα ελέγξει ότι έχετε έναν αριθμό με έδρα τη Γαλλία (η Orange λέει στους συναδέλφους μας στο NextINpact ότι η υπηρεσία λειτουργεί ανεξάρτητα από τον χειριστή). Σύμφωνα με τις δοκιμές μας, δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε πέρα ​​από το βήμα του ελέγχου του αριθμού – κάθε φορά που λαμβάνουμε το μήνυμα σφάλματος “Εξαίρεση: δεν βρέθηκε”. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η Orange εγκαινιάζει αυτήν την υπηρεσία σε πειραματική βάση, με περιορισμένη χωρητικότητα – και ότι είναι πιθανό να είναι θύμα της επιτυχίας της προς το παρόν.

Διαβάστε επίσης: Spam: παρενοχλούνται στο τηλέφωνο για μόνωση με 1 €; Είναι μια απάτη

Επομένως, θα χρειαστεί να προσπαθήσετε ξανά σε λίγες μέρες για να δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί. Φυσικά, θέτουμε πολλές ερωτήσεις στους εαυτούς μας: για παράδειγμα πώς να αποτρέψουμε την υπηρεσία από το κακόβουλο άτομο ή τους εγκληματίες; Σημειώστε επίσης ότι η ιδέα πίσω από αυτήν την υπηρεσία υπήρχε πολύ περισσότερο για τις διευθύνσεις email: πολλές υπηρεσίες όπως το 10minutemail, για παράδειγμα, σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια προσωρινή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας χρήσης, την οποία μπορείτε να δώσετε μόλις νιώσετε σαν εσάς κινδυνεύει να πλημμυρίσει με spam.

Λήψη αριθμού διακόπτη από το Play Store

Λήψη αριθμού διακόπτη από το App Store

Πηγή: NextINpact