Διακοπή CIC Mobile, NRJ Mobile και πολλοί εικονικοί χειριστές: τι συμβαίνει;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μια τεράστια διακοπή επηρεάζει τους συνδρομητές NRJ Mobile, CIC Mobile, Crédit Mutuel Mobile, Auchan Télécom και CDiscount Mobile. Όλοι αυτοί οι εικονικοί τελεστές ανήκουν στον ίδιο όμιλο Crédit Mutuel – CIC. Η εταιρεία διασφαλίζει ότι εργάζεται για την ταχεία επίλυση του προβλήματος αλλά δεν έχει δώσει νέα από το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ η αποτυχία δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

Οι πελάτες NRJ Mobile, CIC Mobile, Crédit Mutuel Mobile, Auchan Télécom και CDiscount Mobile έχουν πέσει θύματα μαζικής συσκότισης που επηρεάζει όλα τα MNVO που ανήκουν στον όμιλο Crédit Mutuel – CIC από τη Δευτέρα περίπου στις 3 μ.μ. Όλα αυτά τα MNVO αντιπροσωπεύουν 1,9 εκατομμύρια πελάτες, αν και δεν είναι γνωστό ποιο ποσοστό επηρεάζεται από το πρόβλημα.

Ανάλυση στα CIC Mobile, NRJ Mobile, Crédit Mutuel Mobile, Auchan Télécom και CDiscount Mobile: εδώ είναι τι συμβαίνει

Σύμφωνα με τον Crédit Mutuel, «η αποτυχία έχει εντοπιστεί» και «οι τεχνικές ομάδες κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για την επίλυση του προβλήματος». Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτό το tweet δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας, οι συνδρομητές παραμένουν δυσαρεστημένοι. Ειδικά από σήμερα το πρωί της Τρίτης, πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι η διακοπή λειτουργίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Η εφημερίδα Le Parisien κατανοεί ότι αυτή η αποτυχία συνδέεται με δυσλειτουργία του εξοπλισμού δικτύου HLR (Home Location Register). Συγκεκριμένα, αυτή είναι η κεντρική βάση δεδομένων αυτών των MNVO και η οποία επιτρέπει στους συνδρομητές να εξουσιοδοτούνται να συνδέονται με το δίκτυο Orange, SFR, Bouygues ή Free ανάλογα με την περίπτωση.

Χωρίς αυτόν τον εξοπλισμό, οι συνδρομητές στερούνται επομένως ενός δικτύου και δεν μπορούν ούτε να τηλεφωνήσουν, να λάβουν κλήσεις ούτε να περιηγηθούν στο Διαδίκτυο. Ενώ περιμένετε να επιλυθεί το πρόβλημα – το οποίο θα μπορούσε να διαρκέσει μερικές ακόμη ώρες – σας συμβουλεύουμε να μην επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών του χειριστή σας, η οποία πιθανότατα έχει ήδη κατακλυστεί από κλήσεις.

Είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι ο σύμβουλος στο άλλο άκρο του τηλεφώνου δεν θα έχει λύση για εσάς. Σας επηρεάζει επίσης αυτή η αποτυχία; Μιλήστε για αυτό στα σχόλια.

Πηγή: Le Parisien