Διακοπές: οι βασικές εφαρμογές Android στο δρόμο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Είναι ώρα διακοπών! Είτε απλώς ετοιμάζεστε να φτάσετε στο δρόμο για τις διακοπές σας είτε να επιστρέψετε στο σπίτι, αυτές οι λίγες εφαρμογές μπορεί να είναι χρήσιμες. Καταγράφουμε τις βασικές εφαρμογές για το ταξίδι σας.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι το παραδοσιακό crossover των διακοπών. Όπως κάθε σαββατοκύριακο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, χιλιάδες αυτοκινητιστές που επιστρέφουν ή αναχωρούν από διακοπές θα γεμίζουν τους γαλλικούς αυτοκινητόδρομους. Αυτό το Σαββατοκύριακο από την Παρασκευή 23 Αυγούστου έως την Κυριακή 25, αναμένεται έντονη κίνηση στους αυτοκινητόδρομους Α7, Α9 και Α10 όλο το απόγευμα και μεγάλο μέρος της βραδιάς. Αυτό ισχύει τόσο για τους τυχερούς που πηγαίνουν διακοπές όσο και για τους οδηγούς που επιστρέφουν στο σπίτι. Για να επιβιώσετε το ταξίδι που σας περιμένει και την κυκλοφοριακή συμφόρηση, σας συμβουλεύουμε να εξοπλίσετε το αξιόπιστο smartphone σας με αυτές τις 5 εφαρμογές Android.

Διαβάστε επίσης: 10 κορυφαίες εφαρμογές Android για εγκατάσταση πριν ξεκινήσετε τις διακοπές

Waze: για να βρεις τον δρόμο σου

Για να φτάσετε στο σημείο διακοπών σας ή στην άνεση του σπιτιού σας, θα χρειαστείτε μια εφαρμογή GPS για να σας καθοδηγήσει. Αντί για τους παραδοσιακούς Χάρτες Google, σας προσκαλούμε να δοκιμάσετε την περιπέτεια με το Waze, το πληρέστερο GPS στο Play Store. Αγοράστηκε από την Google, η εφαρμογή εμφανίζει ζώνες κινδύνου σε πραγματικό χρόνο (που περιλαμβάνει επίσης κάμερες ταχύτητας). Πρέπει να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις στο δρόμο για διακοπές. Εάν δεν σας αρέσει το Waze (αυτό είναι το δικαίωμα σας), σας προτείνουμε άλλες δωρεάν συσκευές GPS Android.

Google Play

Smart Bison: για να αποφύγετε την κυκλοφοριακή συμφόρηση

Η διάσημη εφαρμογή Bison Futé σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την κατάσταση του γαλλικού οδικού δικτύου σε πραγματικό χρόνο. Δημιουργήθηκε το 1976 μετά την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκλήθηκε από τη διασταύρωση μεταξύ Ιουλίου και Aoutiens, ο Bison Futé παρέχει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφοριακή συμφόρηση και παρέχει συμβουλές για να μην κολλήσει για αρκετές ώρες στο αυτοκίνητό του. Ουσιώδης.

Google Play

Βενζίνη / ντίζελ τώρα: για να βρείτε καύσιμα στην καλύτερη τιμή

Εάν έχετε αποφασίσει να πάτε διακοπές με το αυτοκίνητο, θα πρέπει αναπόφευκτα να σταματήσετε σε ένα βενζινάδικο σε ένα σημείο ή άλλο. Με το βενζίνη / ντίζελ τώρα, μπορείτε να βρείτε τα πλησιέστερα ή φθηνότερα βενζινάδικα στη διαδρομή σας. Η εφαρμογή είναι εξοπλισμένη με σύγκριση τιμών που αναφέρει περισσότερους από 10.000 πρατήρια καυσίμων. Το Petrol / Diesel Now είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές Android για εύρεση φθηνού καυσίμου.

Google Play

Depann’moi: σε περίπτωση αποτυχίας

Δυστυχώς, ένα μικρό πρόβλημα συνέβη γρήγορα, ακόμη και κατά τη διάρκεια των διακοπών. Είτε το αξιόπιστο αυτοκίνητό σας επιβραδύνει λίγο ή ένας οδηγός σας χτυπά, ίσως χρειαστείτε τις υπηρεσίες ενός μίνι μάρκετ. Χάσατε στη μέση ενός άγνωστου τμήματος ή στη μέση του θέρετρου διακοπών σας, μπορείτε να βασιστείτε στην εφαρμογή Depann’moi για να βρείτε μια υπηρεσία ρυμούλκησης διαθέσιμη στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η εφαρμογή σας παρέχει επίσης μια εκτίμηση της τιμής της υπηρεσίας κατανομής, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Google Play

e-report auto: σε περίπτωση προβλήματος

Χτυπήσατε κατά λάθος άλλο αυτοκίνητο στις διακοπές σας; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι προφανώς να κάνετε φιλικό εύρημα με τον ενδιαφερόμενο (εάν είναι δυνατόν). Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να το κάνετε, η αυτόματη εφαρμογή e-report έχει αναπτυχθεί για εσάς. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να αναφέρετε εύκολα και γρήγορα ένα υλικό ατύχημα στον ασφαλιστή σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ολοκληρώσετε τα απαιτούμενα βήματα, να προσθέσετε φωτογραφίες, τα δεδομένα των δύο προγραμμάτων οδήγησης… Η εφαρμογή θα φροντίσει να διαβιβάσει την αναφορά στον ασφαλιστή σας.

Google Play