Διαδικτυακή πορνογραφία: Η Macron δίνει στους Orange, Δωρεάν, SFR και Bouygues 6 μήνες για να ενεργοποιήσουν τους γονικούς ελέγχους από προεπιλογή

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Emmanuel Macron ζητά από τους Orange, Free, SFR και Bouygues Télécom να ρυθμίσουν τους γονικούς ελέγχους που ενεργοποιούνται από προεπιλογή για να αποτρέψουν τους ανηλίκους από την προβολή ιστότοπων πορνό. Ο αρχηγός του κράτους αφήνει περίοδο 6 μηνών για να συμμορφωθεί η FAI.

Στις 20 Νοεμβρίου 2019, ο Emmanuel Macron εκμεταλλεύτηκε τα 30ου επέτειο της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού για εκδίδει τελεσίγραφο στους γαλλικούς παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου. Ο αρχηγός του κράτους ζήτησε από τη Free, SFR, Orange και Bouygues Télécom να δημιουργήσουν ένα “Προεπιλεγμένος γονικός έλεγχος” ενεργοποιήθηκε με όλους τους συνδρομητές τους εντός έξι μηνών. “Δεν παίρνεις παιδί σε κατάστημα σεξ στα δεκατρία” εξηγεί ο Emmanuel Macron σε σχέση με τη μέση ηλικία στην οποία οι ανήλικοι εκτίθενται για πρώτη φορά σε πορνογραφικές εικόνες. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, το πορνό μεταφέρει επικίνδυνα στερεότυπα.

Πρέπει να επιτραπεί στους γονείς να πάρουν περισσότερο έλεγχο, με τον γονικό έλεγχο από προεπιλογή για να εγγυηθεί την εφαρμογή του, ενώ σήμερα είναι μια εθελοντική διαδικασία » ισχυρίζεται ο ηγέτης. Για να συμβουλευτούν πορνογραφικούς ιστότοπους, οι χρήστες του Διαδικτύου πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσουν το φίλτρο που έχει ρυθμίσει ο χειριστής τους. Γνωρίζετε ότι το έργο είναι πιθανό να εμποδίσει “Πολλές πλατφόρμες, πολλές ψηφιακές εταιρείες”, Ο Εμμανουήλ Μακρόν δεσμεύτηκε να επιβάλει το χέρι των ISP το πιο ανθεκτικό. «Από εδώ και στο εξής, ετοιμάζουμε το νόμο. Εάν σε έξι μήνες, δεν έχουμε καμία λύση, θα ψηφίσουμε έναν νόμο για τον αυτόματο γονικό έλεγχο » προειδοποιεί τον πολιτικό.

Διαβάστε επίσης: Οι Βρετανοί θα πρέπει να αποδείξουν την ηλικία τους για πρόσβαση σε πορνογραφικούς ιστότοπους

Ο Macron απειλεί να αποκλείσει ιστότοπους πορνό που δεν επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών του Διαδικτύου

Στη διαδικασία, ο Εμμανουήλ Μακρόν ζήτησε επίσης τη δημιουργία τουμια πραγματική διαδικασία επαλήθευσης επιτρέποντας την επαλήθευση της ηλικίας των χρηστών του Διαδικτύου που επιθυμούν να επισκεφθούν έναν πορνογραφικό ιστότοπο. “Τώρα θα προσδιορίσουμε στον ποινικό μας κώδικα ότι το απλό γεγονός της δήλωσης της ηλικίας σας στο διαδίκτυο δεν αποτελεί επαρκή προστασία έναντι της πρόσβασης σε πορνογραφία από ανηλίκους κάτω των 15 ετών” προσθέτει ο Πρόεδρος της Γαλλίας. Τα δικαστήρια θα εξουσιοδοτηθούν να αποκλείσουν ιστότοπους που δεν συμμορφώνονται με αυτήν τη νέα νομοθεσία. ” Θα είναι θέμα γενίκευσης συσκευών αποτελεσματικών επαληθευτών ηλικίας σε πορνογραφικούς ιστότοπους. Η επιλογή των μέσων θα αφεθεί στην εκτίμηση των ιστότοπων » πειράζει τον αρχηγό του κράτους.