Διαδίκτυο: ένας στους έξι Γάλλους δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει

Διαδίκτυο: ένας στους έξι Γάλλους δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει

Ένας στους έξι Γάλλους δεν ξέρει πώς να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, ανακοινώνει μια μελέτη του INSEE. Το 2019, μεγάλο μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση στον Ιστό. Επιπλέον, πολλοί καθημερινοί χρήστες του Διαδικτύου εξακολουθούν να στερούνται ορισμένων βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων, προειδοποιεί ο οργανισμός.

Το 15% των Γάλλων δεν έχουν χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, αποκαλύπτει μια μελέτη του INSEE (Το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικών και Οικονομικών Μελετών) στις 30 Οκτωβρίου 2019. Επιπλέον, το 2% των Γάλλων στερούνται αυτού. οποιασδήποτε ικανότητας στον ψηφιακό τομέα. Επομένως, το 17% των κατοίκων που διαμένουν στη Γαλλία πλήττονται από τον ηλεκτρονισμόή ψηφιακός αναλφαβητισμός. Το εύρημα του INSEE ταιριάζει με αυτό μιας παρόμοιας μελέτης CSA που πραγματοποιήθηκε το 2018. Η μελέτη δήλωσε ότι το 23% των Γάλλων δεν είναι άνετα με το Διαδίκτυο και την ψηφιακή τεχνολογία γενικά.

Διαδίκτυο: σύμφωνα με το INSEE, 1 στους 6 Γάλλους επηρεάζεται από τον ψηφιακό αναλφαβητισμό

Χωρίς έκπληξη, “Οι ηλικιωμένοι, κακώς μορφωμένοι ή των οποίων το βιοτικό επίπεδο είναι μέτριο” επηρεάζονται περισσότερο. Έτσι, το 64% των ατόμων άνω των 75 ετών δεν συνδέθηκαν στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του έτους. Επειδή, Το 53% των ηλικιωμένων δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ομοίως, το 34% των ατόμων χωρίς δίπλωμα ή κάτοχος μόνο πιστοποιητικού δημοτικού σχολείου (CEP) δεν διαθέτουν εξοπλισμό που τους επιτρέπει να συνδεθούν στο σπίτι. Τέλος, το 16% των φτωχότερων Γάλλων βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. ” Ο μη εξοπλισμός και η μη χρήση του Διαδικτύου συμβαδίζουν »Προσδιορίστε τους Stéphane Legleye και Annaïck Rolland, τους συγγραφείς της μελέτης.

Διαβάστε επίσης: 6,8 εκατομμύρια Γάλλοι έχουν κολλήσει με ταχύτητα Internet μικρότερη από 3 Mb / s

Επιπλέον, ορισμένοι άνθρωποι επιλέγουν να μην εγκαταστήσουν εξοπλισμό που επιτρέπει την περιήγηση στον ιστό στο σπίτι τους. Το 19% των ερωτηθέντων δεν βλέπουν το ενδιαφέρον του Διαδικτύου. Το 15% προτιμά να προστατεύει το απόρρητό τους και το 6% εξηγεί ότι είναι ικανοποιημένοι με την πρόσβαση στο Διαδίκτυο έξω από το σπίτι τους (για παράδειγμα, στο χώρο εργασίας τους).

Το 49% των Γάλλων δεν μπορούν να αναζητήσουν διοικητικές πληροφορίες στο Διαδίκτυο

Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός Γάλλων χρησιμοποιούν καθημερινά το Διαδίκτυο Το 71% του πληθυσμού συνδέεται καθημερινά με το Διαδίκτυο, αύξηση 24% σε σύγκριση με το 2009. Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος του γαλλικού πληθυσμού δεν είναι απαραίτητα άνετο στο Διαδίκτυο.

Μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου, το 14% δεν έχει στείλει ούτε διαβάσει email και το 54% δεν έχει επικοινωνήσει μέσω κοινωνικών δικτύων φέτος ” προκαλεί INSEE. Εξάλλου, Το 33% των Γάλλων δεν μπορούν να μάθουν για προϊόντα και υπηρεσίες στο Διαδίκτυο. Σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού (49%) δεν μπορεί ακόμη και να ” αναζήτηση διοικητικών πληροφοριών “στο δίκτυο.

Το INSEE μετριάζει τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης τονίζοντας ότι οι Γάλλοι βρίσκονται στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακριβώς πίσω από το Λουξεμβούργο και τις Κάτω Χώρες. Τι πιστεύετε για τα συμπεράσματα του INSEE; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα παρακάτω σχόλια.

Πηγή: Insee