Δημοπρασίες 5G: εδώ είναι οι κανόνες που πρέπει να σέβονται οι Orange, Free, SFR και Bouygues

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι δημοπρασίες γύρω από τις συχνότητες 5G έχουν αναβληθεί, αλλά τουλάχιστον οι Orange, Free, SFR και Bouygues μπορούν να παρηγορηθούν: τώρα γνωρίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού όσον αφορά το μέγεθος του μπλοκ, την ελάχιστη τιμή των συχνοτήτων ή τις υποχρεώσεις, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο Ο Πρόεδρος του Arcep Sébastien Soriano σε συνέντευξη.

Μετά την ανακοίνωση της αναβολής της δημοπρασίας γύρω από τις συχνότητες 5G έως τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2020, ο πρόεδρος της Arcep μίλησε για τις προδιαγραφές που θα πρέπει να σέβονται οι Orange, SFR, Free και Bouygues για να κερδίσουν βραβεία. Ο διευθυντής στην πραγματικότητα καταρτίζει μια λίστα προϋποθέσεων για την εξισορρόπηση των ανισοτήτων μεταξύ των τεσσάρων παικτών: Ο Orange και ο SFR έχουν πράγματι σημαντικά υψηλότερους πόρους από τους άλλους δύο παίκτες στην αγορά.

Μην δίνετε πάρα πολύ πλεονέκτημα στο Orange και στο SFR

“Ο κίνδυνος είναι ότι η μάχη θα διεξαχθεί μεταξύ δύο χειριστών και όχι τεσσάρων”, υπογραμμίζει τον Sébastien Soriano σε πολλές περιπτώσεις στις στήλες του Figaro. Εξηγεί ότι η διαδικασία κατανομής συχνότητας θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια. Η πρώτη πραγματοποιείται σε σταθερή τιμή και η δεύτερη μέσω δημοπρασιών. Κατά την πρώτη φάση, οι τέσσερις φορείς εκμετάλλευσης θα είναι σε θέση να δεσμεύσουν μέρος του φάσματος υπό τον όρο ότι θα αναλάβουν δεσμεύσεις κάλυψης και ανάπτυξης.

Τέσσερα μπλοκ των 50 MHz θα εκχωρηθούν στη συνέχεια στους χειριστές που είναι πιο αφοσιωμένοι. Ο Arcep εξηγεί ότι θα προτιμούσε ευρύτερες ζώνες 60 MHz επειδή αυτή η φάση είναι πιο δίκαιη από τις δημοπρασίες και δίνει στο Free και Bouygues μεγαλύτερο περιθώριο.

Ο κίνδυνος είναι, σύμφωνα με την αρχή, ότι οι Orange και SFR έχουν ζώνες συχνοτήτων διπλάσιες: «Αυτό σημαίνει ότι ένας χειριστής θα μπορεί να φιλοξενήσει δύο φορές περισσότερους πελάτες στο δίκτυό του από έναν άλλο, προσφέροντάς τους πρόσβαση σε διπλάσια δεδομένα σε κίνηση, με ταχύτητες δύο φορές υψηλότερες. Για το ένα θα είναι 750 Mbits / s για τα άλλα 1,5 Gbit / s. Ωστόσο, είναι ένα δομικό στοιχείο της αγοράς », τονίζει τον Sébastien Soriano.

Η τιμή αποθεματικού δημοπρασίας πρέπει να οριστεί σε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. ΕΝΑ “Το μέγιστο” σύμφωνα με τον Sébastien Soriano προκειμένου να διασφαλιστούν δίκαιες ευκαιρίες για όλους τους παίκτες. Σε μια δεύτερη φάση των δημοπρασιών, θα επιτευχθούν μπλοκ των 10 MHz με μέγιστο 100 MHz ανά χειριστή.

Οι προϋποθέσεις για την κατανομή των μπλοκ σε μια σταθερή τιμή

Όπως σας είπαμε παραπάνω, η πρώτη φάση θα αποτελείται από τη διανομή μπλοκ σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι χειριστές. Επομένως, θα χρειαστούν:

  • Ξεκινήστε τις προσφορές 5G σε τουλάχιστον δύο πόλεις ανά χειριστή πριν από το τέλος του 2020 και έπειτα φτάστε σε 10.500 ενεργούς ιστότοπους έως το 2025
  • Αύξηση ταχύτητας: Το 75% των ιστότοπων πρέπει να προσφέρει τουλάχιστον 240 Mb / s έως το 2022
  • Καλύψτε μεγάλες οδούς
  • Εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες του 5G, ιδίως σε τεμαχισμό και διαφοροποιημένες προσφορές
  • Πρέπει να περάσετε στο IPV6

Υπάρχει επίσης μια σειρά προαιρετικών δεσμεύσεων:

  • Απαντήστε σε εύλογα αιτήματα από σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες, κοινότητες και διοικήσεις (με εξατομικευμένες προσφορές)
  • Καλύψτε το εσωτερικό των κτιρίων
  • Παρέχετε οικιακές προσφορές πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε 5G
  • Να είστε πιο διαφανείς σχετικά με τις αναλύσεις και τις προβλέψεις ανάπτυξης
  • Υποδοχή χειριστών χωρίς δίκτυο (MNVO)

Διαβάστε επίσης: 5G – όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δίκτυο του μέλλοντος

Αυτές οι συχνότητες κατανέμονται για 15 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης 5 επιπλέον έτη. Τι πιστεύετε για αυτές τις προδιαγραφές; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Le Figaro