Δημοπρασίες 5G: για τον Xavier Niel, θα «καταστρέψουν» την Free και Bouygues Telecom

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι δημοπρασίες για την απόκτηση συχνοτήτων 5G θα πραγματοποιηθούν σε λίγες εβδομάδες. Και μετά την Bouygues Telecom, είναι η σειρά του Free να ανησυχείτε για αυτήν τη διαδικασία. Σύμφωνα με τον Xavier Niel, αυτό ευνοεί σαφώς τα Orange και SFR, τα οποία έχουν ικανότητα χρηματοδότησης πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των ανταγωνιστών τους.

Πίστωση: Olivier Ezratty / Wikimedia

Ο Xavier Niel εκμεταλλεύτηκε την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Iliad για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 για να σπρώξει μια διαφωνία ενάντια στους όρους απόκτησης των συχνοτήτων 5G που θέτει η Arcep. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κανόνες που έχουν τεθεί για τη διαδικασία δημοπρασίας ωφελούν σε μεγάλο βαθμό τους δύο μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς, δηλαδή την Orange και την SFR, εις βάρος των άλλων δύο. “Η διαδικασία Arcep σχεδιάστηκε για να μας καταστρέψει, καθώς και την Bouygues Telecom”, εκτιμά ακόμη και τον ιδρυτή του Iliad, που αναφέρεται από τον Les Échos.

Δωρεάν και Bouygues Telecom σε μειονεκτική θέση σε σύγκριση με το Orange και το SFR

“Επαναλαμβάνουμε τις ηλίθιες του 3G”, αυτός προσθέτει. Έτσι, εντάσσεται στη θέση της Bouygues Telecom, η οποία είχε ήδη εκφράσει τις ανησυχίες της μέσω του Γενικού Γραμματέα της Didier Casas πριν από λίγες ημέρες. Οι δύο χειριστές φοβούνται ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταγωνιστούν οικονομικά με το Orange και το SFR, τα οποία θα είναι σε θέση να εξασφαλίσουν πολλές περισσότερες ζώνες συχνοτήτων και να προσφέρουν δυνητικά πολύ υψηλότερες ταχύτητες στους πελάτες τους.

Διαβάστε επίσης: 5G: Το UFC-Que Choisir φοβάται ήδη κατάχρηση χειριστή

Στο τρέχον προγραμματισμένο σύστημα, κάθε χειριστής είναι εγγυημένο ότι θα αποχωρήσει με ένα μπλοκ 40 MHz στην περιοχή 3490-3800 MHz. Στη συνέχεια, δημοπρατούνται φέτες 10 MHz και κερδίζει ο υψηλότερος πλειοδότης. Ο Thomas Reynaud, Διευθύνων Σύμβουλος της Iliad, θεωρεί ότι κάθε φορέας εκμετάλλευσης θα πρέπει τουλάχιστον να δικαιούται τουλάχιστον 60 MHz για να προσφέρει ένα δίκτυο ποιότητας. Η διαδικασία πλειστηριασμών ανησυχεί επίσης την Χορωδία UFC-Que, η οποία φοβάται μεγάλες διαφορές μεταξύ των προμηθευτών.

Πηγή: Les Echos