Για το Oppo, τα πτυσσόμενα smartphone δεν αποτελούν πλέον προτεραιότητα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Στο συνέδριο Inno Day αυτήν την εβδομάδα στην Κίνα, η Oppo ισχυρίστηκε ότι τα τηλέφωνα με αναδιπλούμενες οθόνες δεν αποτελούν πλέον προτεραιότητα. Πιστεύει ότι η τεχνολογία δεν είναι ώριμη και ότι η αγορά δεν είναι σε ζήτηση.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, στο Mobile World Congress, τρεις μάρκες ανακοίνωσαν επίσημα την εργασία σε αναδιπλούμενα τηλέφωνα με ευέλικτες οθόνες: Samsung, με το Galaxy Fold, Huawei με το Mate X και Oppo, τα οποία στη συνέχεια παρουσίασαν ένα πρωτότυπο κοντά στο μοντέλο του συμπατριώτη του. Εννέα μήνες αργότερα, η Samsung και η Huawei εμπορεύονται τα προϊόντα τους. Συνδέθηκαν από τη Motorola με τον πολύ όμορφο Razr. Όμως η Oppo δεν παρουσίασε κανένα τελικό προϊόν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αυτή την εβδομάδα μαθαίνουμε γιατί. Η Oppo πραγματοποίησε εκδήλωση στην Κίνα με την ονομασία Inno Day. Αυτό είναι ένα συνέδριο όπου η κινεζική εταιρεία παρουσιάζει τις καινοτομίες της. Λίγο σαν «βασική σημείωση της Apple». Κατά τη διάρκεια αυτού του συνεδρίου, η Oppo παρουσίασε κυρίως τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας ή ένα πρωτότυπο smartphone με ενσωματωμένη κάμερα πίσω από την οθόνη αφής, χωρίς τρύπες, χωρίς συρτάρι ή εγκοπή.

Η παρουσίαση ακολούθησε μια συνεδρία ερωτήσεων-απαντήσεων με δημοσιογράφους. Ο Alen Wu, αντιπρόεδρος της Oppo, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις οθόνες Huawei, Android, 5G και πτυσσόμενες. Σε αυτό το τελευταίο θέμα, η Άλεν Γου δεν είχε την ίδια θέση με την αρχή του έτους. Ναι, το Oppo έχει πρωτότυπα. Ναι, η Oppo έχει αναπτύξει μια προσαρμόσιμη διεπαφή που υποστηρίζει και τις δύο μορφές. Όμως, όχι, η Oppo δεν θα εμπορεύεται πτυσσόμενα προϊόντα, ακόμα. Επειδή αυτός ο τύπος προϊόντος δεν αποτελεί καθόλου προτεραιότητα.

Μια τεχνολογία που δεν έχει ωριμάσει ακόμη

Γιατί αυτή η αλλαγή στρατηγικής στο Oppo; Εδώ είναι ο επίσημος λόγος. Ο αντιπρόεδρος της μάρκας επιβεβαιώνει δεν βρήκα κανένα βοηθητικό πρόγραμμα σε αυτήν τη μορφή. Είναι επομένως δύσκολο να υποστηρίξουμε την τεχνολογία με τους καταναλωτές. Επιπλέον, ο ηγέτης δεν πιστεύει ότι η αγορά δείχνει ενθουσιασμό για πτυσσόμενα smartphone και ότι η τεχνολογία δεν είναι ακόμη ώριμη. Θα επανέλθει λοιπόν σε αυτό όταν οι συνθήκες είναι καλύτερες. Πέρα από αυτήν τη δήλωση, είναι προφανές ότι ο Oppo δεν είχε επίσης καθυστερήσει Οι κακές παρεμβάσεις της Samsung με το Galaxy Fold. Επιπλέον, η τιμή πώλησης των αναδιπλούμενων smartphone είναι πολύ υψηλή. Και η Oppo σίγουρα δεν είναι σε θέση να πουλήσει ένα τηλέφωνο σε αυτήν την τιμή.

Η Xiaomi φαίνεται να βρίσκεται στην ίδια κατάσταση. Ενώ ο Lin Bin, ο πρόεδρος της μάρκας, δημοσίευσε πολλά βίντεο σε κοινωνικά δίκτυα όπου χειρίζεται ένα smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη (ακόμη και διπλάσια αναδιπλούμενη), η πλατφόρμα παρέμεινε στο πρωτότυπο στάδιο και η κινεζική εταιρεία n δεν έχουν ανακοινώσει τελικά προϊόντα που χρησιμοποιούν αυτό το σχέδιο. Είναι για ζήτημα τιμής; Ή τεχνολογική ωριμότητα; Η Xiaomi δεν έχει (ακόμη) δώσει τους λόγους της.

Πηγή: 01Net