Για να αποφευχθούν οι δυσκολίες της Πρωτοχρονιάς, 60 άτομα θα παρακολουθούν το δίκτυο Orange

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Orange αποκαλύπτει τη συσκευή που έχει προγραμματιστεί για το Νέο Έτος, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν ατύχημα κατά τις λίγες ώρες, όταν οι ανταλλαγές δεδομένων είναι πολύ σημαντικές, ειδικά τα πρώτα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Αρκετές δεκάδες εργαζόμενοι θα κινητοποιηθούν στο κέντρο εποπτείας του χειριστή.

Pixabay

Κάθε χρόνο, η βραδιά της παραμονής της Πρωτοχρονιάς είναι μια περίπλοκη στιγμή για τη διαχείριση των χειριστών. Πράγματι, από τα μεσάνυχτα, η κίνηση στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών εκρήγνυται με τις αιχμές αρκετών δεκάδων χιλιάδων μηνυμάτων που ανταλλάσσονται κάθε δευτερόλεπτο. Και αυτό είναι μόνο μέρος της κίνησης: Περιλαμβάνονται επίσης MMS, email, τηλέφωνα ή βιντεοκλήσεις.

Σε λίγες ώρες, αυτά είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ανταλλαγές που πραγματοποιούνται στη Γαλλία την 1η Ιανουαρίου. Η κυκλοφορία είναι τόσο βαριά που έχει ήδη προκαλέσει τεράστιες διακοπές στο δίκτυο με μηνύματα που έφτασαν αρκετές ώρες αργά … αν δεν είχαν χαθεί για πάντα.

Διαβάστε επίσης: Η Orange ανακοινώνει την άφιξη των 10 Gb / s ινών, ένα χρόνο μετά το Free

Για να αποφευχθούν βλάβες ή να τις πιάσετε το συντομότερο δυνατό, η Orange αναπτύσσει, όπως όλοι οι άλλοι χειριστές, ένα ειδικό σύστημα για την κάλυψη της εκδήλωσης. Ο ιστορικός χειριστής θα αποσταθεροποιήσει 60 άτομα που θα βασίζεται στο εθνικό κέντρο εποπτείας. Σημειώστε ότι, κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους, το κέντρο εποπτείας, το οποίο λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, μπορεί να φιλοξενήσει μόνο περίπου 30 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν διπλάσιοι άνθρωποι από το φυσιολογικό.

Τέσσερις μήνες προετοιμασίας

Ο ρόλος των 60 συμμετεχόντων θα είναι να παρακολουθεί ότι όλοι οι κόμβοι του τηλεφωνικού δικτύου λειτουργούν σωστά, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής (συγκεκριμένα μεταξύ 00:00 και 00:15). Για τέσσερις μήνες, Η Orange έχει δημιουργήσει συστήματα ανίχνευσης και ειδοποίησης που τροφοδοτούν πληροφορίες στην ομάδα εποπτείας σε πραγματικό χρόνο. Κάθε χρόνο, η βραδιά της Πρωτοχρονιάς προετοιμάζεται αρκετούς μήνες νωρίτερα. Ακόμη μεγαλύτερη προετοιμασία από εκείνη των 350 άλλων επικίνδυνων γεγονότων που διαχειρίζεται ο χειριστής κάθε χρόνο (Tour de France, Football World Cup, Champions League κ.λπ.).

Διαβάστε επίσης: WhatsApp: 75 δισεκατομμύρια μηνύματα που εστάλησαν το νέο έτος 2018, ρεκόρ!

Από την έλευση της κινητής τηλεφωνίας, οι Γάλλοι αντάλλαξαν εκατομμύρια μηνύματα κατά τις δύο πρώτες ημέρες του έτους. Το ιστορικό ρεκόρ των 1,4 δισεκατομμυρίων μηνυμάτων κειμένου αντάλλαξαν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 2 Ιανουαρίου 2013 (έναντι 1,3 δισεκατομμυρίων το 2012 και 500 εκατομμυρίων μόνο το 2008) δεν θα χτυπηθούν πλέον, καθώς οι Γάλλοι έχουν αλλάξει σε άλλες μορφές μηνυμάτων. Αλλά η κίνηση παραμένει πυκνή. Το 2018, 466,7 εκατομμύρια SMS εστάλησαν σε 24 ώρες, κορυφώνεται με 28.689 μηνύματα το δευτερόλεπτο στις 12:07 π.μ. Για να μην αναφέρουμε MMS, βιντεοκλήσεις (τύπου Facetime) και μηνύματα που ανταλλάσσονται σε WhatsApp, Facebook Messenger, iMessage ή Viber.

Πηγή: Clubic