Για ένα διαγωνισμό, η La Banque Postale ενθαρρύνει τους πελάτες της να δημοσιεύσουν μια φωτογραφία της τραπεζικής τους κάρτας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 22 Αυγ 2019 στις 9 ώρες και 30 λεπτά

Η Ma French Bank, η κινητή θυγατρική της La Banque Postale, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας κακής φήμης. Η προέλευση της διαμάχης είναι ένα παράξενο παιχνίδι για το οποίο οι συμμετέχοντες έπρεπε να δημοσιεύσουν μια φωτογραφία της τραπεζικής τους κάρτας στο Twitter. Μια κακή ιδέα που οδήγησε το παιχνίδι σε φιάσκο.

Κάθε μέρα, δεκάδες διαγωνισμοί διοργανώνονται στο Διαδίκτυο και μερικοί γίνονται με σκοπό την απάτη των χρηστών του Διαδικτύου. Ένας διαγωνισμός που οργανώνεται με καλή πρόθεση μπορεί εξίσου να οδηγήσει τους χρήστες του Διαδικτύου σε λάθη, με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες. Αυτή είναι η περίπτωση ενός διαγωνισμού που ξεκίνησε από την Η Γαλλική μου Τράπεζα, η ολοκαίνουργια τράπεζα κινητής τηλεφωνίας από Η ταχυδρομική τράπεζα. Για να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν εισιτήρια για το μουσικό φεστιβάλ Rock en Seine, οι συμμετέχοντες έπρεπε να δημοσιεύσουν μια φωτογραφία της πιστωτικής τους κάρτας στο Twitter.

Ma French Bank: ο παράξενος διαγωνισμός παιχνιδιού της θυγατρικής της La Banque Postale

Ήταν σαφώς μια κακή ιδέα που κέρδισε γρήγορα τις συμβουλές των τραπεζών, είτε στα σχόλια είτε μέσω άλλων δημοσιεύσεων στο Twitter. Ο Έλιοτ Άντερσον, ο Γάλλος ερευνητής ασφάλειας που γίνεται όλο και πιο δραστήριος, ήταν ιδιαίτερα άγριος απέναντι στην τράπεζα. ” Ως τράπεζα, είναι καθήκον σας να διαδίδετε καλές πρακτικές ασφάλειας στους πελάτες σας Μπορούμε να διαβάσουμε σε ένα Tweet. Στη συνέχεια, σημείωσε την ηλίθια φύση αυτού του παιχνιδιού.

Αντιμέτωποι με τη διαμάχη και συνειδητοποιώντας το σφάλμα της, η Ma French Bank κατέληξε να αφαιρέσει το Tweet από το παιχνίδι, προσπαθώντας να δικαιολογήσει εκ των προτέρων. Με την εισαγωγή αυτού του όρου, η τράπεζα εξηγεί ότι ήθελε να διασφαλίσει ότι η ανάληψη λαμβάνει υπόψη μόνο τους πελάτες της. Για να γίνει αυτό, η λύση που βρέθηκε ήταν να τους ζητήσετε δημοσιεύστε μια φωτογραφία της πιστωτικής τους κάρτας στο Twitter.

Η τράπεζα υπερασπίζεται επίσης ισχυριζόμενη ότι οι προϋποθέσεις του ανταγωνισμού το απαιτούσαν ο αριθμός κάρτας, η ημερομηνία λήξης και το όνομα του κατόχου της κάρτας είναι κρυμμένα. Μόνο, αυτή η ακρίβεια δεν εμφανίστηκε στο κύριο tweet, αλλά σε ένα άλλο tweet που δημοσιεύθηκε στη συνέχεια. Περιλήφθηκε επίσης στους κανόνες ανταγωνισμού που διατίθενται σε PDF. Ένας βιαστικός και απρόσεκτος χρήστης του Διαδικτύου θα μπορούσε να έχει δημοσιεύσει μια φωτογραφία χωρίς να λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Διαβάστε επίσης : Απάτη με πιστωτικές κάρτες – η αγορά κλεμμένων αριθμών δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη

Σίγουρα, θα ήταν απαραίτητο να τοποθετήσετε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία του πίσω μέρους της κάρτας με τον κωδικό του οπτικού κρυπτογράφου για να θέσετε πραγματικά τον εαυτό σας σε κίνδυνο. Ωστόσο, η ιδέα της τράπεζας δεν ήταν καθόλου η καλύτερη. Στο τέλος, αυτή η κακή φήμη τον ώθησε να ακυρώσει τον διαγωνισμό.