Γιατί ο αισθητήρας 108 MP της Samsung θα είναι διαθέσιμος σε smartphone Xiaomi πρώτα;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Samsung παρουσίασε τον νέο αισθητήρα φωτογραφιών 108 MP, ο οποίος θα εξοπλίσει αρχικά ένα αποκλειστικό smartphone Xiaomi και όχι ένα από τα δικά της κινητά. Μια στρατηγική του ομίλου της Νότιας Κορέας που επιθυμεί να κερδίσει το έδαφος στην κινεζική αγορά. Και επειδή δεν μπορεί να πουλήσει smartphone εκεί, αυτά είναι στοιχεία που θέλει να πουλήσει εκεί.

Η Samsung έκανε επίσημο τον πρώτο αισθητήρα φωτογραφιών 108 MP στις 12 Αυγούστου 2019. Με μια μικρή έκπληξη, καθώς η ομάδα ανακοινώνει ότι η μονάδα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Xiaomi και ότι είναι ένα από τα smartphone της κινεζικής μάρκας ποιος θα εξοπλιστεί πρώτα. Ένα επιχείρημα μάρκετινγκ που μπορεί να επιτύχει το σήμα με ορισμένους καταναλωτές και το οποίο η Samsung αποφασίζει να κάνει χωρίς, το οποίο θα μπορούσε να έχει ενσωματώσει αυτήν την τεχνολογία σε μία από τις ναυαρχίδες της ή ακόμα και σε ένα εύρος κινητής τηλεφωνίας για αυτήν την παγκόσμια πρεμιέρα. Αλλά όχι.

Η Samsung πωλεί πολύ λίγα smartphone στην Κίνα

Λοιπόν, γιατί αυτή η επιλογή της εταιρείας της Νότιας Κορέας; Σύμφωνα με τον Neil Shah, διευθυντή έρευνας για την εταιρεία Counterpoint, εναπόκειται στη Samsung να βρει ένα σημείο εισόδου στην κινεζική αγορά. «Το μερίδιο αγοράς της Samsung στην Κίνα είναι μόνο 1%. Ωστόσο, χάρη στην έντονη δραστηριότητά του σε εξαρτήματα, μπορεί έτσι να κερδίσει », εξηγεί.

Διαβάστε επίσης: Samsung: μπαταρία γραφενίου με πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από 30 λεπτά από το 2020;

Το έχουμε δει πολλά στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών, οι εταιρείες προσπαθούν με κάθε κόστος να επιβληθούν στην κινεζική αγορά, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι εγκαταλείπουν τους άλλους ή αλλάζουν τις συνήθειες τους και πρέπει να συμφωνήσουν σε ορισμένους συμβιβασμούς για την τήρηση των τοπικών νόμων και Κινεζική δημόσια ζήτηση. Πρέπει να πούμε ότι η Κίνα αντιπροσωπεύει μια αγορά περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, και ειδικά ότι η αγοραστική δύναμη έχει αυξηθεί απότομα τα τελευταία χρόνια. Κάτι για να προσελκύσει τη λαγνεία.

Το πρόβλημα για τη Samsung: δεν μπορεί να πουλήσει τα smartphone της εκεί. Οι Oppo, Xiaomi, Huawei και Vivo προσφέρουν πιο ελκυστικές τιμές και ο γίγαντας της Νότιας Κορέας δεν απολαμβάνει την ίδια εικόνα μάρκας με αλλού. Επιπλέον, η Samsung ήταν ένα επιτυχημένο στην Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο του 2019, όπου απομακρύνει την Huawei και την Apple. Αλλά στην Κίνα, εάν θέλει να κερδίσει χρήματα, η Samsung πρέπει να το κάνει: καλύτερα να πουλήσει οθόνες και αισθητήρες φωτογραφιών στους ανταγωνιστές της παρά να δελεάσει τον διάβολο να προσπαθήσει να πουλήσει περισσότερα κινητά.

Πηγή: Headlines Android