Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε φορτιστή smartphone ενός ξένου

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 22 Αυγ 2019 στις 10 ώρες 03 λεπτά

Ξεχάσατε το φορτιστή smartphone; Μην ζητάτε από κανέναν μόνο σας και αποφύγετε τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης Οι χάκερ μπορούν να εισάγουν κακόβουλο λογισμικό σε καλώδια για να αποκτήσουν τηλεχειρισμό συσκευών.

Πίστωση: Santeri Viinamäki / Wikimedia

Προσέξτε εάν δανειστείτε φορτιστή smartphone, θα μπορούσε να παγιδευτεί. Ο Τσαρλς Χέντερσον, διευθυντής της ομάδας ασφαλείας X-Force Red της IBM, προειδοποίησε. Εξηγεί ότι τα καλώδια φορτιστή μπορούν να φιλοξενήσουν κακόβουλο λογισμικό, το οποίο επιτρέπει στους χάκερ να πάρουν τον έλεγχο των συσκευών που είναι συνδεδεμένες σε αυτά. “Σε ένα περιβάλλον πληροφορικής, η κοινή χρήση καλωδίων είναι σαν να μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασής σας, επειδή είναι το επίπεδο πρόσβασης που μεταδίδετε με κρίσιμο τρόπο με αυτόν τον τύπο τεχνολογίας”, εξηγεί σε σχόλια που μεταδίδονται από το Forbes (μέσω Capital).

Φορτιστής smartphone: προσέξτε τους κινδύνους εισβολής

Παράδειγμα: Στο συνέδριο DEF CON Hacking στο Λας Βέγκας που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου 2019, ένας χάκερ παρουσίασε ένα τροποποιημένο καλώδιο της Apple. Το χρησιμοποίησε για να συνδέσει ένα iPod σε Mac. Στη συνέχεια, από απόσταση, χωρίς να έχει φυσική πρόσβαση είτε στο iPod είτε στον υπολογιστή, κατάφερε να ανακτήσει τη διεύθυνση IP και να πάρει τον έλεγχο του Mac. Σύμφωνα με τον πειρατή, έναν συγκεκριμένο MG, μπορεί επίσης να σβήσει τα ίχνη του για να μην προκαλέσει υποψίες.

Προς το παρόν, αυτό δεν αποτελεί απειλή άμεσου μεγέθους. Αλλά θα μπορούσε να γίνει έτσι σύμφωνα με τον Charles Henderson. “Το γεγονός ότι δεν έχουμε δει μια ευρεία επίθεση δεν σημαίνει ότι δεν θα το δούμε, γιατί σίγουρα λειτουργεί”, αυτος πιστευει. Είναι επομένως καλύτερο να χρησιμοποιείτε τους δικούς σας φορτιστές και καλώδια για να είστε ασφαλείς και να αποφεύγετε αυτά που διατίθενται σε αυτοεξυπηρέτηση σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους.

Διαβάστε επίσης: Φορτιστές smartphone: οι γιατροί προειδοποιούν για τον κίνδυνο εγκαυμάτων

«Αν ταξιδεύατε και συνειδητοποιήσατε ότι ξεχάσατε να συσκευάσετε τα εσώρουχά σας, δεν θα ρωτούσατε όλους τους ταξιδιώτες σας εάν θα μπορούσατε να δανειστείτε τα εσώρουχά τους. Θα πας σε ένα κατάστημα για να αγοράσεις νέα εσώρουχα », καταλήγει ο εμπειρογνώμονας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για μια νότα ποίησης. Σε έχω προειδοποιήσει.

Πηγή: Κεφάλαιο